היי אשמח לעזרה...

T h e G r i m

New member
היי אשמח לעזרה...

שלום... אני אתן קצת רקע..שמי אוהד אני חייל בן 21 ובעוד כשלושה שבועות אבא שלי (עיראקי שעלה שהיה בן 4 בערך) חוגג יומהולדת 60 ואנחנו עורכים לו אירוע מיוחד עם כל המשפחה...כחלק מהאירוע כל אחד מכין איזה קטע קטן בדיבור על חוויה או שקשורה או אירוע מיוחד שהיה לו איתו... ואני החלטתי שאני רוצה להקריא איזשהו קטע קצר בעיראקית.. עכשיו אני מחפש קטע קצר של סיפור ילדים מוכר אולי או שיר (אולי אפילו משהו שקשור ליום הולדת...) בשביל להקריא.. הבעיה הקטנה והיחידה היא שאני צריך עזרה בללמוד את הקטע בערבית...יש לי גישה לשפה הערבית אבל לא לעיראקית ואני צריך לשמוע את זה או אפילו קטע מוקלט אם יש למישהו שאוכל ללמוד בע"פ..(כמובן שתרגום של הקטע בשביל לדעת על מה הוא מדבר ומה יש בו חייב להיות..).. אני חושב שמחווה כזאת תרגש את האנשים ותחבר אותי יותר לצד העיראקי (שהוא צד במשפחה שלא יהיה ספק..)... אני מאוד מאוד אשמח לעזרה... ואני מאזור הדרום (אזור ב"ש) אם יש מישהו מהסביבה... תודה מראש!!!!! אוהד..

אוהד, הייתי מציע לך גם לפנות לעזרה

של אחד מבני משפחתך. מזל טוב לאביך; אני מאחל לו בריאות טובה ואורך שנים. יהודה כץ

סועד

New member
עזרה לחייל מהדרום

אני אכן מהדרום אוכל לעזור כפי יכולתי. יש קטע של שיר אצבעות, דומה לסיפור "סבתא בישלה דייסה". אם זה יעזור אשמח להיות פה בשבילך. בברכה, סועד.

התכוונת לזה

אג'אני, אג'אני (לשה, לשה) סיתכ אל אג'אני (סבתא שלך לשה) תחבז קול אל לילה (אופה לחם כל הלילה) חתו בל סלילה (שמה אותו בסלסלה) ג'א אל ואוי דק אל באב (בא השועל דפק בדלת) מה רדינה לו ג'ואב (לא ענינו לו) סלה בסל סלה ת'ום (סל בצל סל שום) אונפו מל מקצ'ום (האף של ____ פחוס,

סועד

New member
חמוד מאד, נדמה לי ששמעתי בילדותי

אך לא זה. זה הולך ככה: אצבע יד ימין מסתובבת בכף יד שמאל. ואומרים: ניגרת אל מיה גא אל עצ'פור ישרב אישוואיה ועכשיו מתחילים לקפל אצבעות. מתיחילים בזרת, ומונים את כל פעולות המטבח. היי תעג'ין(תלוש בצק), היי תכביז(תאפה),האצבע האמצעית היי תרוח לילמדרסה אבל הכוונה לדקלום אחר. שנקרא :"ניגרת אל מייה" (או בוקת מייה).בברכה סןעד.

סועד

New member
המשך לעמוד הנ"ל

אחרי אצבע האמה שהולכת לבית הספר האצבע הרביעית האצבע המורה, היי תוודי ללבאבא מיי (זאת מביאה לאבא מים). והאגודל , היי תסאווי ניאוו ניאוו ניאוו עינד באבא. ואז עולים עם האצבעות לאורך האמה עד בית השחי בדגדוגים. יש שאומרים:"בוקית מייה ג'א עספור יישרב שוויאה, וכו'. בברכה סועד.

סועד

New member
אוהד שלום האם שם אביך יעקב?

אשמח אם תענה לי במהירות האפשרית. תודה, סועד.

למעלה