היי אשמח לעזרה

talush2005

New member
היי אשמח לעזרה

אני בת 25. יש לי כבר שנה תואר ראשון במדעי החברה כללי של אחת מהאוניברסטאות. לא ידעתי מה אני רוצה לעשות בחיים לא לפניי התואר וכמובן שגם לא אחריי. רציתי מאד להתחיל תואר שני השנה אבל לא מצאתי משהו שהייתי בטוחה בו.
העניין הוא שיש לי זיקה למחשבים ואני מאד אוהבת אבל ללמוד מדעי המחשב לא היה בא בחשבון כי זה ריאלי מידי וכי אני לא רוצה לתכנת . לא כל כך ידעתי מה לעשות עם האהבה והזיקה הזו אף פעם.
כיום אני עובדת בתחום התקשורת, בניתוח מידע. לאחרונה התחלתי להתעניין במערכות מידע . זה משהו שעניין אותי גם בעבר אבל פחות הכרתי.
חשבתי לעשות איזה קורס מקצועי בתחום הBI.

רציתי לשאול אם מישהו מבין בתחום , האם זה מתאים גם לאנשים חסרי רקע שבאים מתחום שלא קשור למחשבים ? האם BI זה רק לעבוד בפרוייקטים כל פעם במקום0 אחר או שיש גם משרה מלאה בארגון אחד בתחום הזה ?
יש אולי תואר שני / קורס אחרים בתחום של מערכות מידע שהייתם ממליצים ?

תודה מראש !

talush2005

New member
תודה אבל התחום הזה לא מעניין אותי

הגעתי לפה די במקרה ואני מכירה את התארים האלה ..זה לאמ שהו שארצה לעסוק בו כל החיים. ... כרגע יותר מעניין אותי התחום של BI ...

michal761

New member
אכפת לך להרחיב קצת על התפקיד שלך כמנתחת מידע?

מה זה אומר בעצם לעשות ? ומהן דרישות הקבלה לתפקיד זה? אני סיימתי תואר במדעי הרוח וכל מה שאני מוצאת זה עבודה באדמיניסטרציה או בשרות לקוחות. ניתוח מידע נשמע יותר מעניין. תודה.

אני לא מנתחת מידע,

מכירה את התחום ממקום אחר.
דרישות הקבלה שונות בכל מוסד לימודי, את מקישה בגוגל "מידענות" ותקבלי תוצאות לבמוסדות לימוד שמלמדים. אבל אם ללמוד את זה אז רק בבר אילן.
או בתפניטק, בעצם, גם יהיה לך טוב כי את באה עם רקע אדמיניסטרטיבי.

בגדול עוסקים בעיבוד וחיפוש מידע וארגון מידע והפצת מידע בחברות מסחריות וגם בגופים ללא מסחריים. צריך ידע במחשבים ואנטרנט ומעבר לזה ילמדו אותך. זו בעיקרון עבודה מאוד אדמניסטרטיבית, אבל מאד מעניינת גם. עם המון מקום להתפתחות.

oransh10

New member
פיתרון אחר..

יש לחברת Experis תוכנית הכשרה של מספר חודשים שמלמדת בוגרי הנדסת תעשייה וניהול (בעיקר) בזמן קצר ובצורה אינטנסיבית את עולם הBI, אח"כ היא גם מוצאת לתלמידים עבודה בחברות מובילות, כאשר את תעבדי במשך שנה-שנתיים בOS אצלם, תרוויחי טיפה פחות כסף, ותרוויחי הרבה ניסיון..

אני לא יודע אם זה רלוונטי עם הניסיון שלך אבל נראה לי ששווה לבדוק.. זו אופציה מהירה וטובה להיכנס לתחום.

גילוי נאות - אני עובד בחברה, אבל בתחום אחר.. אם זה מעניין אותך שלחי לי בפרטי

למעלה