היי, אשמח לעזרה

someonesomeone

New member
היי, אשמח לעזרה

אז ככה, ראיתי את עלון המידע של "תל השומר" לגבי אשפוז ויש לי כמה שאלות....

ראיתי כל מיני קבוצות שכתובות כמו: קבוצת יומנים, קבוצת תזונה/אומנות, קבוצת השתייכות, קבוצת צילום וקבוצת מליאה
ועוד כל מיני דברים כמו: ספורט פעיל, חיזוק, הליכונים, פסיכודרמה, קלפים, תנועה

אשמח אם מישהי תוכל לרשום כמה מילים על כל אחד מהדברים הנ"ל, מה זה, האם ההשתתפות חובה?

וסתם שאלה לי אליכן.... כשיש זמן פנוי במהלך האשפוז מה עשיתן כדי להעביר את הזמן?

תודה
שבוע טוב :)

netushit

New member
אמממ... אמנם עברו מספר חודשים מאז האשפוז שלי.

אבל אלו אותן הקבוצות (למרות שנוספו עכשיו גם קבוצת דימוי גוף וקבוצת dbt)...
אספר ממה שאני יודעת:

קבוצת יומנים: קבוצה חד שבועית בה לא משתתפות כל הבנות, לרוב בנות לקראת סיום אשפוז... או בנות שכבר היו במספר אשפוזים... בקבוצה על הבנות לכתוב ביומן (לא יומן אכילה)... רגשות, מחשבות או בעצם כל דבר העולה על רוחן ובכל מפגש כזה נבחרת מטופלת אחת להקריא מהיומן... ואז בעצם מנתחים את זה יחד עם מנחי הקבוצה ושאר הבנות, כמובן אם יש צורך בתמיכה ושאר ירקות...

קבוצת תזונה: קבוצה בה המנחות הן 2 דיאטניות של המחלקה, בגדול הן מעלות את הנושא ובכל מפגש יש נושא מרכזי (דברים כמו מיתוסים לגבי מאכלים, דיאטות למיניהן, כל החשיבות של אכילה מכל אבות המזון השלכות של הסימפטומים והפרעות האכילה השונות ועוד מלא מלא נושאים שלא ארחיב עליהם) בדרך כלל זה הופך לדיון משותף עם כל המטופלות ואף עולות שאלות חשובות וניתן לקבל תשובות ומידע חשוב מהן וללמוד המון...

אומנות: בעצם כמו שזה נשמע... בקבוצה יש אפשרות בעצם ליצור, בצורה די חופשית (מידי פעם המטפלת באומנות מעלה רעיונות או נושאים) אבל בגדול אפשר לצייר, לצבוע, לפסל, לגזור ועוד מיני יצירות... לפי רגש, משהו שעולה בטיפול, פחדים, בעצם להוציא הכל בדרך יצירה... דווקא בנות עשו דברים נחמדים- אני אישית לא! :/

קבוצת השתייכות: מתקיימת 3 פעמים בשבוע, המנחים הם פסיכולוגים או עו״סים של המחלקה...הבנות מוזמנות להעלות כל נושא (כמובן בשמירה על פרטיות של אחרות) וזה תמיד מתפתח לשיחה מעניינת אם זה על התהליך שהבנות עוברות ועל הרבה נושאים אחרים.

צילום: פחות או יותר כמו באומנות, המטפלת בצילום שואלת בתחילת הקבוצה אם יש מישהי שמעוניינת להצטלם ולהביע כל מיני דברים שנוגעים אליה, מעיקים עלייה קשים לה, טובים לה... בעצם כל דבר, ובקבוצה שבוע אחר כך מזמינה את הבנות לראות את התמונות בנוכחות הקבוצה (לא חובה) ולפתח עליהן שיחה...

מליאה: זוהי קבוצה שכשהייתי מאושפזת הייתה ביום חמישי כביכול הייתה סגירת שבוע שכזאת, (היום מתקיימת ביום ג׳) את הקבוצה מנחה ד״ר גור יחד עם אחות מהמחלקה, בקבוצה גם ד״ר גור מעלה דברים שנראה לו חשובים אולי על התנהלות הצוות או הבנות במחלקה, ואותו דבר איך הבנות רואות את הדברים מנקודת מבט שלהן...גם דברים טכניים, גם שאלות שיש לבנות אליו, גם דברים הנוגעים להפרעות אכילה וכל מה שקשור לטיפול... זה פחות או יותר ממה שזכור לי (יתקנו אותי אם אני טועה)

ספורט פעיל והליכונים: קבוצות ״צ׳ופר״ כביכול, בהן משתתפות רק בנות במשקל תקין, אך עם חוקים נוקשים של מספר דקות מצומצם וכאלה..
ספורט חיזוק: הבנות שנמצאות במשקל נמוך ולא תקין- כולל עבודה יותר ״רצפתית מה שנקרא עם כדורים גומיות וכאלה... חיזוק שרירים פנימיים יותר פחות עבודת סיבולת לב ריאה..

תנועה לדעתי די דומה לספורט חיזוק: רק שהמנחה במקצועה מטפלת בתנועה- על כן הקבוצה נחשבת יותר תראפיוטית (קצת לא ברור איך אבל שיהיה)

קלפים אני לא חושבת שיש כבר כי המנחה (אחות במחלקה) כבר לא נמצאת שם... אבל זאת הייתה קבוצה דווקא מעניינת

פסיכודרמה: את הקבוצה מנחה שרית, היא לשעבר ניהלה את 2 הבתים השיקומים ברמת ישי והוד השרון... היום רק בהוד השרון, קבוצה מאוד מעניינת... נותנת אופציה לבנות ממש לשחק ולהמחיש (בעזרת מטופלות אחרות שרוצות להתנדב) כל מיני תרחישים, מקרים, סיטואציות קשות או אפילו טובות, דברים משמעותיים ומהותיים בחייהן, בעזרת שרית והנחיה צמודה שלה..אחר כך כמובן דנים על ה״הצגה״ בפורום הקבוצתי מנתחים אותה, המטופלת שהעלתה את ההמחשה מהחיים שלה מספרת איך היה לה ומקבלת פידבק (לא מבחינת מקצועיות לגבי המשחק שלה כמובן) ומחשבות שעולות למטופלות לעיתים של הזדהות או מגוון אחר של רגשות... קבוצה מאוד טובה לדעתי..

ההשתתפות חובה בעיקרון בהכל למעט הליכונים, או ספורט פעיל וחיזוק בהן הקריטריון או משקל ומצב פיזי..
אבל כמובן שהיותך נמצאת בתוך הקבוצה לא מחייבת אותך לדבר או להיות פעילה , אבל האמת מאוד מומלץ שכן ;) כי זה יכול לתרום הרבה!!!

בזמנך החופשי והפנוי יש כמה אופציות:
להביא ספרים ולקרוא, לפטופ אם יש, יש שם אינטרנט זמין וגם מחשבים, כל מיני פעילויות יצירה אם את אוהבת, יש פאזלים שאני מאוד אהבתי לעשות- וגם 2 מהם אני קניתי ;)..טלויזיה אמממ לישון חחח הטיפול והתהליך הקשה יכול לעייף, כמובן ביקורים...יש בנות שסתם מטפחות את עצמן שזה מאוד עושה הרגשה טובה- כמו קרמים למיניהן, או התעסקות בשיער או לקים ועוד ועוד!

אז, סגרתי לך את הפינות?!?! חחח האמת שחפרתי
בהצלחה.

netushit

New member
עכשיו קלטתי את אורך התגובה...

אבוי

someonesomeone

New member
היי :)

וואו, למען האמת עשיתי טוב ששאלתי... עכשיו אני יותר רגועה.
אם את חושבת שחפרת אז תודה רבה רבה על החפירה כי עזרת לי מאוד :)

שוב תודה
ושיהיה שבת שלום :)

למעלה