היי ..אשמח לעזרה

אני אענה לשניכם במקביל,

אני חושבת שבעיקר הייתי מתעסקת בתחומי היצירתיות והרוחניות.. הייתי רוצה ללמוד צילום, לטייל במקומות ולצלם, הייתי רוצה ללמוד יוגה, ומדי פעם לנסוע לים לתפוס שלווה, הייתי רוצה לכתוב את כל הדברים הפילוסופיים שקופצים לי לראש למאמרים כי מסתבר שהתיאוריות שלי איכותיות (מביקורות ששמעתי מאנשים, גם מבוגרים) והן פשוט מתבזבזות... אני בלחץ, אני לא מסוגלת לעשות כלום מזה. גם הייתי רוצה לעבוד לממן לעצמי דברים של פה ושם..בקיצור מחשבות לחוד מעשים לחוד נכתב עלי:\

עשייה של כייף

אמרת : יוגה , צילום כתיבה וקצת עבודה תבחרי דבר אחד שהכי בא לך לעשות נכון לרגע זה ופשוט תעשי אותו זה כול כך פשוט בהצלחה !

עשייה של כייף 2

ודבר חשוב ששכחתי את העשייה הזו שתבחרי תעשי אותה בשביל הכייף נטו את לא חייבת להיות מצטיינת כאן אלא המשימה שלך כאן היא להפיק את מירב ההנאה והכייף במינימום השקעה מסכימה לנסות ?

פרפקציוניזם

מעניין אותך יוגה צילום כתיבה או לעבוד קצת בשביל לממן מצלמה זה לפי מה שאת הגדרת אז את לא רוצה לבחור לך משהו מכאן כי את כבר יודעת איזו טרחה ואיזו השקעה זו תהיה עבורך כי את לא מוכנה לוותר על פחות משלמות אז בעצם את מפסידה עושר גיוון ועניין בחיים שלך אבל מה יקרה אם תרשמי לחוג יוגה תגיעי פעם בשבוע לשיעור ותהיי אחת מהקבוצה תתרגלי מבלי להצטיין ,מבלי להסתכל מה אחרים עושים ,מבלי להשוות תהני מהתחושה הטובה שחווים בתרגול יוגה ותלכי הביתה יותר רגועה ונינוחה בשביל הכייף והשלווה הפנימית שלך אייך זה נשמע לך ?

מתחילים לזוז

קודם תחליטי מה את רוצה יוגה או צילום או לעבוד קצת כדי לחסוך למצלמה אם יוגה -תבררי איפה יש חוג קרוב לביתך באיזה יום וכמה עולה ותרשמי אותו הדבר לגבי קורס צילום לגבי עבודה -הרבה בניי נוער עובדים ברשתות לשיווק מהיר תגלי איפה יש קרוב אלייך מה תנאי שכר וכמה משמרות מבקשים לפני הכול מה את בוחרת ?

בוא נתחיל מזה ש,

אין לי כסף. כדי להשיג כסף לחוג או מצלמה או יוגה אני חייבת קודם לעבוד. ובתזכורת למה שסיפרתי קודם אני חרשנית ולחוצה ולא מסוגלת לעבוד וללמוד ועכשיו עוד כשמתחילים המגנים והמבחנים הענקיים, מרגיש שנדפקתי

לעשות כייף בלי כסף

אולי על ידיי תמיכה של פסיכולוג שאת פוגשת תוכלי להרפות קצת וסתם להנות מדברים כייפים שאת בוחרת לעשות בהצלחה !!!

היי שוב,

התחלתי לכתוב מאמר פילוסופי. ההספק לבינתיים הוא 2 עמודים מלאים ברעיונות טובים שהתבשלו אצלי הרבה זמן. אני שמחה על זה וגאה בזה בטירוף ..הבעיה היא שאיכשו כמו תמיד אני לא מצליחה לקבל סיפוק מלא מדברים שאני עושה, כמו שאני לא מצליחה לקבל סיפוק כשאני לבדי, שזה ההבדל בין "לבד" לבין "בדידות"...

mika107

New member
אני מסכימה עם דורון. איזון! וגם לבדוק על מה

על מה זה יושב . אני מקווה שתגשי למבחן מחר כי ההחלטה לא לגשת היא אימפולסיבית. גשי, תנשמי עמוק ותצליחי. מה שלא תקבלי יהיה טוב מקסימום אחרי זה תחליטי אם לגשת שוב. תמיד אפשר לגשת שוב. אבל אני משוכנעת שתצליחי. שתפי אותנו בתוצאה

kidumbiz

New member
היי תיכוניסטית:)

עברתי על התגובות- ועל מה שאת מתארת. יש לי מס שאלות: הציפיות הגבוהות באות מעצמך? או שמא מסביבה חיצונית(הורים,חברים וכו'). אם נעזוב את הלימודים, ונקח לדוגמא תחרות כלשהי- האם גם שם את חווה את זה? בקשר למה שציינת שאת אוהבת והיית רוצה לעשות, אני מאמין שהדבר שמונע מאדם לעשות משהו הוא אך ורק החוסר אמון של האדם בעצמו- כולם מסוגלים להכל-תפני אליי בפרטי. אעזור לך

תשובות,

הציפיות שלי הם באות מעצמי בלבד, ואני חושבת שזה פשוט בכורח הנסיבות...בתקופות מוקדמות יותר למדתי כי לפעמים מצאתי שאין לי מה לעשות חוץ מללמוד, ואז התסכול שלי התחיל לעלות ולעלות כי כבר בגיל די מוקדם התחלתי לחפש את המשמעות לחיים שלי ( כיתה ז' משהו ) וקלטתי שבמקום זה אני תקועה בבית לומדת למבחנים 10 שעות. בשלב מאוחר יותר גם התחלתי להפנים שהלמידה זה הסיכוי שלי לעתיד טוב אז אסור להתפשר ואיכשהו השחתתי להווה שלי את הצורה, ועכשיו כשהמצב בבית לא משהו אני בכלל מרגישה צורך להיות מצטיינת כדי לפתוח לעצמי מסלול טוב לחיים, כי אין לי תמיכה בכלל. אני ממש תלויה בעצמי ובגלל זה אני גם מרגישה שאסור לי לדפוק שום דבר והכול צריך להיות מושלם, אני מפחדת להיכשל..ממש..

kidumbiz

New member
עכשיו אני מצליח לקבל תמונה טובה יותר

את בעצם מתנהגת כך כי את מרגישה שאין לך בטחון או "גב" ואת חייבת ליצור אותו לעצמך על ידי הצלחה בלימודים ובמבחנים-מה שהופך אותך לאובססיבית. את חוששת שבעתיד אף תאלצי לתמוך במשפחתך? כלכלית או נפשית? מפחדת שתכנסי לתוך המעגל הזה אם לא תצליחי.

תלתלית3

New member
השאלה מהיכן מגיע החרדה ?

אולי משהו שקרה בילדות, אולי משהו שנאמר לך, אולי את מפצה על איזה רווח משני, מה מביא אותך להתנהגות הזו, מה הטריגר ? כדאי לחשוב על זה או ללכת להנחיה/אימון אישי. בהצלחה טליה

הסברתי חלקית את שאלתך...בעצם,

אני אדם די חרדתי..עדין לא מובן לי מאין זה הגיע, אבל ברורה מובן לי איך כל החרדות משפיעות עלי..כפי שציינתי אני מרגישה שאין לי ברירה אחרת אלא לקחת לפחות את התחום הזה של הלימודים שאני מצטיינת בו וללכת איתו עד הסוף, מצד שני אני מרגישה שבזבזתי את הילדות שלי..

תלתלית3

New member
ב-NLP

יש הנחיות במתעסקות בחרדות, יש פרק ילדות מאוד גדול. זה אוטומט, הרגל שמשרת אותך מאז ילדותך, כדאי להבין מאיזה מקום זה הגיע. מה התחושות הפיזיות והנפשיות שמלוות את החרדה ? במה זה משרת אותך ? מה הרווח המשני שלך ? אם לא תחרדי מה יופיע בעולמך במקום ? "אין לי ברירה אחרת" - מי אמר שזה נכון ? האם אינך יכולה לבחור ? אם זה משהו שלא משרת אותך ואת משלמת עליו מחיר גבוה מה מניע אותך להישאר שם ? האם מישהו אמר לך שעליך להיות מצטיינת ? האם ההתנהגות הזו מגנה עליך ממששהו אחר ? האם את מותנת בציונייך כאילו אין לך קיום בלעדיהם ? האם גם בתחומים אחרים את משתדלת להיות מושלמת כי אם לא אז... ? כשאת אומרת "אני אדם דיי חרדתי" - האם קבלת אישור לכך מאדם מקצועי שאם לא כך מי אמר שזה נכון ? נהיכן השאלת את הדימוי העצמי הזה עליך ? נסי לענות על השאלות ומה שברור שעזרה מקצועית תועיל לך להתנהל בחייך כרצונך ולא לא להיות מנוהלת ע"י החרדות שלך. בהצלחה ואהבה טליה

אני הולכת היום לריאיון עבודה, כל היום הייתי

עסוקה במחשבות על זה ואני קצת בלחץ..אוף:/

למעלה