היי, אפשר להצטרף?

ToTos KiD

New member
היי, אפשר להצטרף?

שלום בנות, מה נשמע? כבר כמה זמן שאני מגששת, נוגעת-לא נוגעת בכפתור התגובה, חוששת להיחשף... היה לי לעונג בחודשים האחרונים לראות שאני לא יחידה ובודדה בעולם במצבי המר. התרגשתי לקרוא את הסיפורים האישיים שלכן, את הזיכרונות, ההתמודדויות ואת הדרכים שלכן להמשיך ולהיאבק, לקום ולהתנער אחרי האסון... סליחה, שכחתי לציין את הפרטים ה"אלמנטריים": אני בת 17.5. אימי נפטרה כאשר הייתי בת פחות משנתיים, מסרטן שכילה אותה והבעיר את כל כולה עד שלא יכלה לו עוד. אני בת יחידה, וכך יצא שכל חיי זה רק אני ואבא. אבי נאלץ להתבגר יחד איתי, והוא הקדיש את חייו לי. הוא לא נישא שנית ולא הביא עוד ילדים, מה גם שהוא די מבוגר לגילו, כך שתמיד אשאר בת יחידה. עם התבגרותי, לא זיהיתי בעצמי שינויים מיוחדים שהיו עשויים להתפתח בעקבות האובדן מגיל צעיר, אבל אני בטוחה שהלאה בהמשך חיי אפתח אי-אלו תסביכים.... חורה לי מאוד העובדה, כי אין לי ולו זכרון אחד ממנה. השרטוט שאני בונה לה בראשי מורכבת ממעט הזיכרונות שאבי יכול לשתף אותי בהם, מכמה תמונות חתונה ואימהות קצרת-מועד מרגשת ומסיפורים של בני משפחתי מצד אבי, אליהם אני מאוד קרובה (אין לאימי קרובי משפחה כלל). לפי הידוע לי, היא הייתה אישה נפלאה, רכה, טובת לב, אינטיליגנטית, מחוננת ואהובה על כולם. אני מאוד דומה לה, ממש כמו שתי טיפות מים. נאמר לי, כי אנו אפילו נשמעות אותו הדבר. מדי פעם אבי, בני משפחתי שזכו להכירה או חברותיה (שאיתן אני נפגשת בערך פעם בעשור) זורקים לי איזו מילה אודות הדימיון המפליא בינינו. החל בצורת הידיים, דרך הכתב וכלה בצבע העיניים. בפעמים אלו אני מרגישה צביטה קלה בלב שאופיה החמצה, פספוס אדיר שלא יכולתי לעצור של אישיות מופלאה שהביאה אותי אל אוויר העולם, ובמהרה התאדתה ממנו, מבלי שזכתה לראותי מיתמרת לגובה, לעזור לי במחזור הראשון או לנחם אותי בפרידה הראשונה. כעת אני בכיתה י"ב, בעיצומו של תהליך הגיוס, והיא, למרות שלעולם לא נחשפתי אל דמותה, חסרה לי. הליטוף שלפני הצו הראשון, החיבוק שלאחר בגרות כוזבת, מסע השופינג המסורתי לשמלת הנשף... כל אלו נחסכו ממני עוד לפני שיכולתי לבקשם. בנות יקרות- תעריכו את הזיכרונות שיש לכן מאימא... אני הייתי עושה הכל בשביל זיכרון חיובי אחד. טוב, אני כבר מקשקשת. רק רציתי לומר לכן, בנות יקרות, שהפחתן בי תקווה, שגם למרות המחסור בדמות כל כך חשובה, אפשר לבנות חיים טובים ומאושרים. הוכחתן לי כי אינני איזו מצורעת אומללה, שדינה להיות מגושמת ושונה בין כל הבנות שהן אלילות החן והנשיות. שאפשר להשתקם ולחיות על הצד הטוב ביותר על אף האובדן. תודה לך, סקאלי, על שפתחת פורום כל כך חשוב ויקר, ולכן, בנות, שהצפתן אותו בהבנה ובאהבה. וסליחה על ההשתפכות... אני אשתדל לבוא מדי פעם ולשתף אתכן בחוויותי.

שלום לך ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה אלינו. את מוזמנת להצטרף אלינו, לשתף ולחלוק עמנו ככל שתרצי וככל שיתאים לך. נשמח לשתף לייעץ לעזור במילה חמה, עידוד או
. לילה טוב

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

היי יש הרבה נקודות דמיון בסיפור שלנו.. אימי נפטרה לפני 18 שנה.. כשהייתי בת שנה וחצי.. ככה שאין לי זכרונות ממנה כלל.. וגם אני דומה לה מאוד.. המון אנשים שהכירו אותה לא מאמינים למראה עיניהם כשהם רואים כמה אני דומה לה.. מכירה את הרגשת החוסר שדיברת עליה.. את הכמיהה לזכרון אחד.. להכיר אותה.. מוזמנת להישאר כמובן.. סוף שבוע נעים..

היי לך!

ברוכה הבאה לביתנו. קראתי את ההודעה שלך, ושמחתי מאוד לשמוע שהעזת ו'קפצת למים'. כבר כתבתי בעבר שהליך הצפיה-טרם-השתתפות הוא תהליך מוכר בעולם הפורומים; על אחת כמה וכמה בפורום בנושא כמו של הפורום שלנו. אני מאוד אשמח אם תרגישי כאן בנוח ותשובי ותכתבי כאן. יש לך יכולת כתיבה מאוד מרשימה, זו ממש מתנה. האם את כותבת? [שירים, סיפורים...?] אישית, עם הרבה דברים שכתבת כאן אני מזדהה ביוגרפית - גם אני נותרתי בת יחידה, עם אבי שיחיה, גם הוא לא נישא שוב, והיחסים בינינו מאוד קרובים. מבינה גם את החוסרים המהותיים שנתקלת בהן, ושהן מנת חלקה של מי שגדלה ללא אם. הצטערתי ללמוד שלמעשה אין לך אף זכרון קונרקטי מאימך. כמו רבות כאן, ראיתי שדרך ההתמודדות שלך היא בעצם לבנות לך איזושהי תמונה בראש של מה שאמא הייתה, ואיך היא נראתה, וזה הייצוג של אמא בשבילך בחייך. כפי שכתבתי כאן ביום האם, אמא אמנם אינה כאן פיזית, אבל היא לא 'אין' מוחלט - היא ממשיכה להתקיים בנו. ולפעמים זה הייצוג הזה שאנחנו בונות לה בראש. זה לא משנה איך, העיקר שיש לנו איזה סמל שלה. אגב, היה לפני זמן לא רב סרט קצר בערוץ 2, "חיה ללא אם", על בחורה צעירה [חיה שמה] שאימה נפטרה עם לידתה. אנילא זוכרת עם זה היה באתיופיה לפני שהם עלו או אחרי העליה, בכל מקרה - אין לה שום תמונה ושום מזכרת מאימה שלה. הדבר היחיד שהיא יודעת על אימה הוא שהייתה לה זרת עקומה, וכך גם יש לחיה, ובפרט הקטן הזה היא נאחזת ... ברוכה הבאה כבר אמרתי? ...

חולפת2

New member
../images/Emo24.gif שלום לך,בואי,נצטופף קצת,ואת

בואי,כנסי פנימה,קר היום,אפילו רמי קלינשטיין שר על זה שקר,קר שם בחוץ... תתחממי יחד איתנו, תשמעי את הגיגי ליבנו, ובכלל-תהיי איתנו. נכון מה שכתבה לך סקאלי,את מתנסחת בצורה מאוד מרשימה,ואילולא לא היית רושמת את גילך,לא הייתי מהמרת עליו. אז ברוכה תהיי בבואך.

ToTos KiD

New member
תודה רבה ../images/Emo9.gif

כולכן כל-כך נחמדות... תודה על הפתיחות וההבנה .

Storm131

New member
הי TOTOS KID

ברוכה הבאה.טוב שהצטרפת,את כותבת בצורה מקסימה ונוגעת ללב וכמובן מאוד בוגרת.הצטערתי לשמוע כמה מעט חווית בעצם את אימך.אבל מסירותו של אביך כנראה היתה קריטית ואני בטוחה שהיא מנעה ממך תחושות של נטישה שהתפתחו אצל חלק מהבנות כאן .שכן ידוע שאבות רבים לא מתפקדים היטב לאחר מות האם ובמובן זה זכית לאב נפלא.לכן בכלל לא בטוח שתפתחי כל מיני תסביכים ותחושות.הרי העניין בסופו של דבר הוא אהבה,וכשיש אהבה העיקר בסדר.לפי איך שאת כותבת את רחוקה מלהיות מצורעת אומללה ומגושמת,דוקא כשרונית ומקסימה נשמע נכון יותר.אז תמשיכי לכתוב ולשתף.שבת שלום לך.

S u n n y 1

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

את מוזמנת לקשקש ולהתקשקש כמה שתרצי, טוב לשמוע שמצאת תקווה ונחמה כאן בפורום, נראה שיש בך הרבה אופטימיות ובגרות, זה נפלא בגיל צעיר כל כך להיות מחוברת, יש בזה הרבה כוח לדעתי. גמני הרגשתי זמן רב מגושמת והיו לי ספקות בקשר לנשיות שלי, במיוחד כי לא הייתה לי דמות נשית כלשהי להתחקות אחריה וללמוד ממנה. במיוחד בגיל ההתבגרות שההתעסקות בזה מתחילה, הנושא הזה לא היה ברור לי מאליו. אבל כמו שאמרת כל כך יפה לומדים לחיות על הצד הטוב ביותר על אף האובדן בסופו של דבר. לנו הבנות ללא אם הדברים לא תמיד מובנים מאלהים, אבל כל אחת ומצאת בסופו של דבר את הדרך שלה להתחזק.

noaaaa

New member
וואו אני רואה שיש פורום ממש לכל אחד

אני עכשיו בהפסקה בין מבחן למבחן, אני קצת חולה,אז הרשתי לעצמי לצ'וטט ומצאתי אתכן. שמי (הוירטואלי)נועה והמקרה שלי קצת דומה אך עם זאת שונה מאוד. יש לי אמא אבל היא לא מתפקדת כאמא. אני כל הזמן מקנאה בחברות שלי על הקשר שלהן עם הוריהם. אמא שלי קיבלה איזשהי מחלת נפש שאין לי מושג את שמה כשהייתי בערך בכתה ה', ומאז היא הייתה חיה בתוך פרנויות, שגעון וכו. היא התאשפזה מידי פעם אשפוזי יום והיא לוקחת כדורים כל יום. היו ימים שהיא הייתה צועקת עלי שאני אשמה וכל משפט שהייתי מוציאה מהפה שלי הייתי מתחרטת עליו מיד כי היא פירשה דברים מילולית וחשבה שכל הזמן אנחנו נגדה. פיתחתי אנטי נגדה, אני לא הייתי מסוגלת בקושי להשאר 5 דקות במחיצתה והיא דחתה אותח פיזית. אבא שלי לא ממש עזר אבל זה סיפור אחר, ככה שאין לי מודל של אמא, מודל של מישהו מבוגר להסמך עליו ולדעת שתמיד הוא יתן לי עצה טובה וכתף להשען. היו ימים רבים שבכיתי ורציתי למות אבל אני חזקה ותמיד יצאתי מזה, מה גם שאני בכורה ורציתי לשמור על אחיותי הקטנות. עכשיו אני בת 28 ואימי במצב ה ר ב ה יותר טוב מפעם, היא ממש כמעט נורמלית אבל חוויות העבר לא מניחות לי. הכי מעצבן אותי שאף אחד לא ממש הסביר לנו מה יש לה וזה שהיא חולה, אולי היינו מבינות ומצליחות להתמודד אבל תמיד הייתה לי הרגשה שאלו הן מריבות של בת מתבגרת ואמא ואני כ"כ מקנאה עד היום בבנות שיש להן אמא אמיתית, לא רק פיזית.

gitta

New member
"עיצה טובה וכתף להישען"

קודם כל ברוכה הבאה נועה היקרה. כמעט כולנו חסרות בצעירותנו מה שאת מכנה "עיצה טובה וכתף להישען", בין אם האמא בחיים ובין אם לא. שאלתי היא, אולי זה לא רק שלילי, ואפשר לגדול ולהתפתח בסדר כשהעיצה באה מתוך עצמנו, והכתף היא הכתף שלנו? אם אין ברירה, זה מה שקורה וזה אפילו עשוי לחשל אותנו. מה דעתכן?

הי נועה ../images/Emo70.gif ../images/Emo45.gif

קודם כל ברוכה הבאה!
מעניין שבשבוע החולף עלה מס' פעמים הנושא של אובדן אם במקרה של אם קיימת. אני חושבת שמחלת נפש היא מקרה אופייני של אובדן אם, מהסיבות שהסברתי בתגובה להודעתה של שטותי. מקרה מעט שונה, אך עדיין מדבר על אובדן במצב שבו האם קיימת, תוכלי לראות בהודעתה של גליה, מהשבוע שעבר. בכל מקרה, את מוזמנת להישאר, גם בין הבחינות, וגם אחרי שתעברי אותן בהצלחה!

שלום לך נועה

וברוכה הבאה
. אובדן ללא שכול...זה בעצם מה שחווית. מניחה שמכיוונים מסויימים למדת דרכי התמודדות שונות במקצת ממה שחוות בנות השוכלות את אימן, אך למעשה החסר והכאב באים מאותו מקום. הקושי במצבים אלו נראה על פניו שונה, כי צריך להתמודד עם האם עצמה, בעיותיה ומחלתה כמו במקרה שלך,בנוסף לכאב האישי ובעיות היום יום. ואולי הסביבה לא תמיד תומכת באותה מידה. אך אם תבחני את הצד החיובי של הדברים הרי שזה ודאי הוסיף לך כוח פנימי ויכולות שונות. לגבי הנושא שאת מעלה על שלא הסבירו לכן על מחלת אמכן, יכולות להיות לכך סיבות שונות שאין לדעת אותן כמו למשל ניסיון להגן עליכן או אולי חוסר היכולת להתמודד עם אמירת הדברים או כל דבר אחר. לעיתים אנשים נוהגים בצורה כזו או אחרת מתוך נקודת מבט שונה ממה שאנו היינו נוהגים אך מתוך כוונה טובה, כך שאין לדעת מדוע נעשו כך הדברים. נסי שלא לנטור ולכעוס למענך את. מקווה שתוכלי למצוא אצלנו כתף להשען. בהצלחה בבחינות ורפואה שלמה
.

noaaaa

New member
תודה לכל הבנות המקסימות

ממש עודדתן אותי. וכן, אני חושבת שהמצב חישל אותי קצת במובן של לקחת אחריות על עצמי ולעשות דברים לבד ללא עזרה. אני נשואה עכשיו ומתכוננת להקים משפחה ביום מן הימים עם בעלי, כך שאני מרגישה די מאושרת רוב הזמן, אבל דברים קטנים לפעמים צובטים לי בלב... עכשיו אני חייבת לחזור למהפיכה הצרפתית...נסחפתי יותר מידי, כנראה שאחזור לאחר הבחינות. אתן מקסימות,באמת.

למעלה