היי אנשים!

היי אנשים!

שלום כולם,קוראים לי רעות אני עוד מעט בת 17,ויש לי כמה שאלות לשאול שאני מאוד מאוד הייתי רוצה לדעת,ובאינטרנט אני מתקשה להתמצא בנושא בכל אתר כתוב משהו אחר וזה מבלבל אותי.. אז ככה,יש לי אח בן 32 כיום,שעישן מגיל 16 ועד לפני חודש בערך. כמה שרבתי איתו כל החיים שלי,וגנבתי לו ת'סיגריות ובכיתי לו והתחננתי,ולא דיברתי איתו וגרמתי לעצמי לנזקים תזונתיים וגופניים פיתחתי אסטמה,רגישויות וחוסר תאבון וקיצר-הכל,כדי ליצור לעצמי את אותו נזק פחות או יותר שהוא יצר לעצמו. אולי תחשבו שאני פסיכית-אבל אני באמת לא רואה את עצמי חיה בלעדיו..יש לי 4 אחים(3 גדולים ו-1 קטן) ואליו אני הכי קשורה,אני ממש אוהבת אותו. קיצר,לפני חודשיים עשינו הסכם שאני לומדת להוא נגמל,כך היה,רק שהציונים שלי לא היו גבוהים אז זייפתי מבחן כאילו קיבלתי ציון גבוה,הוא קנה את זה(זה לקח זמן רב,עבודה קשה,גנבתי טפסים מהבי"ס זיפתי חתימות של מורות וכו'..) קיצר הוא לא יודע שכל העסק מזויף,אבל הוא פשוט יום אחד החזיר את הפקט שלו(שעוד לא הספיק לפתוח) לחנות ובזה נגמר הסיפור,לא מדבקות,מסטיקים וכו'.(ובעבר קניתי לו מסטיקים וכאלה שיפסיק לעשן,אבל זה לא עזר) הוא עישן בסביבות 2 קופסאות ביום,והיום במקרה קראתי באינטרנט על נזקים של העישון,וראיתי תמונות של ריאות שחורות של מעשנים לעומת של לא מעשנים.חטפתי חררה! זה מה שיש לאחי האהוב בתוך הגוף?! אני לא יודעת אם להאמין לזה או לא,אם זה אמיתי או בולשיט,ברור לי שהסיגריות עושות נזק לגוף השאלה היא עד כמה.. ועכשיו לשאלות שרציתי שתעזרו לי:(קחו בחשבון שבזבזתי לילות שלמים בחיים שלי על בכי וחשק למות בגלל ההפחדות האלה) 1. אחי עישן 16 שנה בערך,2 קופסאות ביום,לפעמים יותר לפעמים פחות,אבל זה הממוצע. אני לא רוצה סטטיסטיקה,אבל ממה שאתם יודעים/מתארים..עד כמה הריאות שלו שחורות? מאוד שחורות? זה ניתן כבר לתיקון? יש מצב שהן יחזרו ליהיות כפי שהיו בעבר? 2. שנה שעברה דרשתי והתעקשתי שיעשה צילום ריאות,הוא לא הראה לי את הצילום,אבל אמר לי שיצא נקי(לא האמנתי) והוא אמר שזה כי הוא עושה הרבה ספורט(הוא פועל במפעל מרים מכונות ודברים כבדים ולא יושב יותר מידי..עודה פיזית של 12 שעות ביום). 3. הבנתי שסיגריות סותמות עורקים וכו', זה מתנקה? 4. אחי עושה המון ספורט עכשיו גם מעבר לעבודה,מאז שהפסיק לעשן,כמעט כל ערב הוא יוצא לשעתיים ריצה,אוכל יותר משאכל קודם ומצב הרוח שלו טוב בהרבה(טפו טפו טפו).. קיצר,אני לא רגועה למרות שהוא הפסיק,ומצאתי באינטרנט שיש אתר שרשום בו בדיוק את השלבים של ההתנקות של הריאות לאחר הגמילה,לפי חודשים והכל..אני לא יודעת מה הכתובת לא הצלחתי למצוא את זה,אני רק יודעת שזה אתר אמריקאי..מישהו מכיר את זה? תודה מראש למגיבים ולמעודדים!

טרף טרף

New member
אם הוא מעשן רק 16 שנים אז

הנזק עדיין הפיך והוא יוכל להחזיר את הגוף שלו למצב נורמלי, אני לא רופא אבל אני מכיר אנשים כמו אבא שלי שעישנו 2 קופסאות ביום במשך יותר מ 30 שנה ואז כבר נהיו להם נזקים רציניים ולאבי היה ניתוח לב וצינטור אך לא מוות.

ומה לגבי כל

הנזקים בריאות? זה יתנקה או ישפיע עליו יותר מאוחר? קראתי על משהו שנקרא "מחלת המעשנים"(קישור למטה) וכתוב שהיא משפיעה על מי שגם הפסיק לעשן..מישהו מכיר את המחלה הזאתי? שמע עליה? אם הגוף מתנקה אז יש לאחי סיכוי לחלות במחלה הזאת עדיין? סליחה על הבורות,אבל אין לי את מי לשאול גם את השאלות הקטנות האלה כי כל מי שאני שואלת מיד חושד שאני מעשנת..כיוון שאני ואחי אותו דבר בהכל, התנהגות,אוכל הרגלים והכל הכל ממש אותו דבר,כל המשפחה שלי והחברות שלי חושדים שאני מעשנת ושלמדתי ממנו וכו'..אז ממש אין לי את מי לשאול חוץ מכם..

טרף טרף

New member
אני לא מבין בזה יותר ממך

אבל הדאגה לא תעזור לך כאן, כבר עשית מעל ומעבר, שאחיך ילך להיבדק אצל רופא ויגיד תודה שיש לו אחות כזו

שרiןבן

New member
היי רעות.

אני לא רופא ולפי איך שזה נראה עכשיו, גם אם הייתי רוצה באמת באמת, לא נראה לי שיש לי את הכוחות לזה אבל.. שימי לב שאותם אלה שמראים לך את הריאות השחורות ושיודעים לדקלם את נזקי העישון בעל פה אפילו תוך כדי שינה, לא יודעים להסביר תופעות כמו אנשים שמעשנים כל חייהם ועוברים את גיל 90. ידוע שעישון לא בריא וזה מספיק. אחיך הפסיק לעשן וזהו, אפילו הגדיל לעשות ומפעיל את הגוף. סכנות מסביבנו לא חסר, מרגע ההתעוררות (בתקוה שמתעוררים) ועד שהולכים לישון. "שמתי בפניך את החיים והמוות ובחרת בחיים" השתדלות היא הדרך היחידה שניתנה לנו מול מכונת הזמן ומבחינתך עשית מעל ומעבר. אחות כמוך היא מתנה שלא רבים זוכים לה.

למעלה