היי אנשים!

L i T a L 1

New member
היי אנשים!

אתמול חזרתי מסמינר של יומים על הכנה לצהל. היה מאוד מעניין ונהנתי מאוד אבל באחת הסדנאות שניקראת "שוברים שתיקה" אני הזדעזעתי קשות. לפני שאני מתחילה לכתוב פה אני רוצה להדגיש שאני לא משווה את החיילים הנהדרים שלנו לנאצים| ועכשיו אחרי שהבהרתי את זה אני יסביר.... זוכרים את הדיון שעלה בפורום לא מזמן על היצר הרע שבאדם? ואיך הגרמנים היו יכולים להיות כל כך אכזריים? אז אני רוצה לספר לכם את מה שסיפר לנו חייל שחזר מהשטחים. הוא סיפר שכשהוא היה שם הוא לא היה יכול להבדיל הבין טוב ורע, שהוא נהנה לנסוע ברחובות ולירות במנורות, לאיים על ילדים, לצחוק על ערבים לבזוז חנויות ולהרוס בתים. והוא סיפר את זה! הוא סיפר איך הם עשו את כל זה ואיך אף אחד מהם לא הבין מה רע בזה. (אתם יכולים לקרוא עוד סיפורים באתר...) בכל מקרה העניין הוא שהוא סיפר לאיזה רמות של אכזריות הם הגיעו בשטחים ואני ישבתי לי כולי מזועזעת וחשבתי לי, אם החילים שלנו שיודעים על השואה (ושוב אני לא משווה חס וחלילה וחס!) מסוגלים לעשות דברים כאלו מי אמר שאני לא? ואני יודעת שזה נובע מהחיים המטורפים שהם חיים שם ואני לא מאשימה אותם בכלום כי לדעתי הם לא היו צריכים להיות שם מלחתחילה אבל אנשים, תיקלטו מה הם עשו! תחשבו איך הדבר הרע הזה, היצר הזה, השתלט עליהם ואיך הם התנהגו! זה כל כך מפחיד אותי, הרעיון שגם בי קיים כזה יצר רע... אותו יצר שגורם להם לעשות את מה שהם עושים זה אותו היצר שגרם לגרמנים להפעיל את הגזים ולירות בילדים! אני ממש מקווה שתבינו את מה שאני מנסה להגיד פה בצורה הנכונה כי לפעמים אני לא כל כך מתבתטת נכון.

טיפקסית

New member
ליטלוש אהלן בקשר לצה"ל

אני מבינה אותך ואני יודעת ובטוחה שאת לא עושנה השוואה. בעיקרון יש סוג של פקודות שנקראות "פקודות בלתי חוקיות בעליל" שאם אומרים לך לבצע אותן,אסור לך לעשות אותן גם אם זה נחשב לעבירה. אני חושבת שחיילים חייבים לעבור איזושהי הכנה, ולדעת על מה הם חייבים לסרב לבצע ועל מה לבצע ועד איזו רמה להגיע. מדובר בחיי אדם משני הצדדים, והגיע הזמן להוציא את החיילים שלנו בכלל מהשטחים! אני הצלחתי להוריד מקאזה [לייט] קטע שרואים חיילי צה"ל מתעללים בפלסטינים חיים! לא גופות! חיים, מרביצים באגרופים,בועטים,קשורים את הידיים והרגליים, כאילו מהצד השני אין בני אדם אלא חיות, אותי זה זיעזע. אני חושבת שהשואה חייבת להיות לכולנו לקח! אסור לנו לתת לתת שדבר כזה יחזור על עצמו כמו שאומרים חבריי ללהקת הדג נחש "מה שכולנו צריכים לעשות זה להתנהג כמו בני אדם לא כמו חיות,לגלות טיפה יותר דרך ארץ" משפט חזק ואני מסכימה איתו מאוד אגב בדיוק היום נתנו לנו לכתוב באנגלית [רמת חמש יחידות] לכתוב חיבור לבחור אחת משתי שאלות 1. האם על בתי הספר התיכוניים להכניס גורמים צבאיים כחלק מתוכנית הלימודים לבתי הספר 2. האם על הצבא לאפשר לבנות להיכנס ליחידות קריבות [דוגמת קרקל למשל] בחרתי בשאלה הראשונה ובאמת ביקשו מאיתנו להביא שני נימוקים שליליים ושניים חיוביים. כך שלמשל מצד אחד אני חושבת שכן עצם זה שמביאים חיילים לדבר עם בני נוער נותן לחבר'ה בגילנו כלים להתמודד עם דילמות,עם שאלות של מוסר,מצפון, וגם למצוא עניין בתפקידים בצבא, כי תדעו לכם שבהרבה חילות דוגמת מחשבים,אלקטרוניקה וכו.. אתה משתחרר עם תעודה ביד. אבל מצד שני יש פה מן המיליטריזם, ואני חושבת שכל עוד בן נוער בוא בן נוער, צריך לתת לו לחיות את החיים שלו ולא להכניס לו משהו שהוא כל כך חד צדדי, שהוא ישמע רק את הצד של צה"ל

L i T a L 1

New member
הבשמת ../images/Emo24.gif

אני מבינה את מה שאת מנסה להגיד אבל אני לא חושבת שאת הבנת אותי... אני לא מדברת עם צה"ל, זה לא פורום בשביל זה... אני מדברת על היצר שבתוכם שגורם להם להתנהג ככה, ומהפחד שאם אני יחיה בסביבה/ תנאים דומים לאלו אני יכולה להתנהג כמותם, הרי גם אני יהיה חיילת עוד פחות מחצי שנה!

טיפקסית

New member
אההה עכשיו הבנתי

תראי בעיקרון כל חייל לפי מצפונו הוא כן גם לי יש את הפחד שאני אאבד שליטה על עצמי אבל אני יודעת למשל שאני לא אתנהג בצורה כזו כי אני יודעת את העבר שלי , של העם שלי ואני לא אתן ליצר הזה לפרוץ החוצה, אני מקווה בכל אופן. למרות שהחיילים האלה עדיין היו אמורים לסרב פקודה [בגלל שהיא בלתי חוקית בעליל]

Pukipsey007

New member
את צודקת, ליטל..

בכולנו יש את היצר הזה, צריך להיות מודעים אליו ולשלוט בו..

אממ לפני כמה זמן הייתה לנו שיחה

על זה..ואני גם עכשיו מאוד בקטע של להתעניין בצה"ל כי שוטפים לנו ת'מוח בקשר לזה. אבל בעובדה שלוקחים ילדים,בני נוער שרק סיימנו תיכון,לימדו אותם דרך ארץ אל תרצח וכל זה,מלמדים אותנו להיות אנשים טובים,ומצד שני שולחים אותם להרוג אנשים,לסכן את החיים שלהם ולפעמים בשביל סתם,להכינס לבתים של אנשים להוציא אותם משם ולגור שם בעצמם. לי זה לא כל כך נתפס. זה לא שאני שופטת את צה"ל-להיפך אני מבינה את הצורך בכך שהוא נועד כיד להגן עלינו והם שומרים עלינו וכל זה,אבל מצד שני...שולחים אנשים שחינכו אותם דרך ארץ..להרוג.

טיפקסית

New member
אם כבר צהל מישהי פה מתגייסת ביולי?

יכול להיות שיש פה מישהי שמתגייסת ביולי אני אמורה להתגייס נכון לעכשיו ב-19.7 יש מישי שקילה פה את התאריך הזה כמוני? ואם כן אז לאן?

טיפקסית

New member
ליטל אני יודעת עלייך אבל עוד מישהי

אני ועוד איזה ארבע בנות בינתיים מתגייסות ביום הזה. ועכשיו גם ליטל ולשירה-אני בגיוס כלל צה"לי [בגלל המצב המשפחתי שלי-משפחה חד הורית] אז אין לי מושג עוד לאן יההה ליטל אז ניפגש ביום הגיוס יאללה עוד חצי שנה

למעלה