היי אנשים

היי אנשים../images/Emo13.gif

קראתי מה שנאמר בימים האחרונים
אני חושבת שבחרה כמו שלנו אין מקום לפמניזם,אגדיל ואומר שגדלתי בחברה חילונית,ובבית שלי תמיד הייתה חלוקת תפקידים [כמו ברוב הבתים הרוסיים]. לי תמיד היה ברור,וגם היום ברור לי מה אני צריכה לעשות עבור הגבר שלי. אמנם היום אני לא מבשלת [המטבח בבית של הוריי אינו כשר] אבל כשאתחתן (בעזרת השם בקרוב,אמן סלה
) איזו מעלה גדולה יותר,תגידו לי,יכולה להיות, מאשר לפגוש את בעלי אחרי יום עבודתו עם ארוחת ערב חמה? לשמוע לו להקשיב לו להיות שם בשבילו. כי הרי זהו תפקידנו, העזר כנגדו. זה מה שממצה אותנו כנשים,חלק מזה הוא הבישול. פמניזם לא מתאים לדת שלנו, עם כל הכבוד. אז לפני שאתן מתחילות עם כל הקטע "שיבשל לעצמו,מה אני צריכה את זה", "הוא ילד גדול,אין לי כוח" וכו' תבינו אתן אחיותיי נשים הכוח שלכן הוא בהבנה של התפקיד שלנו, וזה להיות האישה שלו, האם, המאהבת, השותפה, ובמה שנראה לכן החולשה, מתבצר הכוח שלאף אדם בחיים שלו לעולם לא יהיה. אוהבת אתכן אחיותיי, אני

ארטיימר

New member
אף 1

לא אמר שלא נבשל.. ולא נדאג, ולא נהיה שם בשביל הבעל.. אלא שמפריעה הגישה של חלק מהאנשים.. כאילו האשה נועדה לטפל בכל עניני הגבר , בלי שיהיה מצופה מהגבר להשתתף , וכל הנטל של הבית, הילדים , עבודה וכו' כולל זוגיות והכל.. נופל על האשה, בעוד הגבר צופה מהצד ומצפה לאשה שמחה ומאושרת, ילדים מחונכים, בית נקי ומטופח , אשה דקיקה, האוכל מוגש כל בוקר צהרים וערב.. , אי אפשר לדרוש ולדרוש מהאשה .. גם לה יש קושי, גם היא צריכה זמן לעצמה, התחשבות, עזרה. יש כאלו שמתיחסים לאשה כאל מלאך לא אנושי.. הכרתי זוגות, וכשיש אשה שקורסת במטלות הבית, הילדים, העבודה, הפרנסה,היא לא מכבדת ולא מעריכה את בעלה, ויצא שכרו בהפסדו אז כמו תמיד, צריך איזון, הכל מתוך התחשבות והבנה.. והאשה עושה את חלקה, והבעל את חלקו , כשיש אהבה אמיתית והבנה זה מסתדר מאליו. מה חלקה ומה חלקו? כל זוג יוצר את האיזון בדברים האלו.. בדרך כלל זה באמת כך, שהאשה בבישולים, הגבר בפרנסה, אבל יש גם מקרים שונים, כל זוג מסתדר. אבל לשים אשה גם בבישולים וגם בפרנסה וגם בניקונות וגם בטיפול בילדים, ולצפות שתהיה מושלמת בהכל, ולהגיש לו ארוחות.. זה לא אנושי. לא הייתי רוצה להיות בזוגיות כזו

נכון מאד

היזהרי שאנשים לא נכונים יפרשו את דברייך בדרך המשגה. ויתר על כן - היזהרי שאנשים אחרים לא יחשבו שאת באותה דרך קלוקלת כמותן. הדגש בדברייך הוא, על איזון טבעי. ובאמת כל זוג מסתדר עם כוונות טובות. החינוך בסמינרים הוא שהגבר מופקד על הפרנסה אך נשים שרוצות שיישב וילמד תורה והזכות תהיה שלהן נוטלות אף הן חלק בעול. דבר זה אינו חובה ולא עושים טובה לאף אחד, זוהי זכות.

איך הרמב"ם כותב.. "מהלכת בתאוות ליבו"

יז וחובה על כל איש, לקנות לאשתו; אמרו חכמים, אין אדם מקנא לאשתו, אלא אם כן נכנסה בו רוח טהרה. ולא יקנא לה ביותר מדיי; ולא יאנוס אותה, ויבעול בעל כורחה, אלא לדעתה, ומתוך שיחה ושמחה. יח וכן ציוו חכמים על האישה שתהיה צנועה בתוך ביתה, ולא תרבה בשחוק וקלות ראש בפני בעלה, ולא תתבע תשמיש המיטה בפיה, ולא תהיה מדברת בעסק זה; ולא תמנע מבעלה, כדי לצערו עד שיוסיף באהבתה, אלא נשמעת לו, בכל עת שירצה. ותיזהר מקרוביו ובני ביתו, כדי שלא יעבור עליו רוח קנאה; ותתרחק מן הכיעור, ומן הדומה לכיעור. יט וכן ציוו חכמים שיהיה אדם מכבד את אשתו יותר מגופו, ואוהבה כגופו; ואם יש לו ממון, מרבה בטובתה כפי הממון. ולא יטיל עליה אימה יתרה; ויהיה דיבורו עימה בנחת, ולא יהיה עצב ולא רוגז. כ וכן ציוו חכמים על האישה שתהיה מכבדת את בעלה ביותר מדיי, ויהיה לו עליה מורא, ותעשה כל מעשיה על פיו, ויהיה בעיניה כמו שר או מלך: מהלכת בתאוות ליבו, ומרחקת כל שישנא. וזה הוא דרך כל בנות ישראל ובני ישראל הקדושים, הטהורים בזיווגן; ובדרכים אלו, יהיה יישובן נאה ומשובח.

סתום ת`פה טמבל!

תפ0יקו לצטט אתזה כבר!ידוחים!בע ע ע זה אהבה?בשביל זה אתם מתחתנים כדי להיות כמו מלך על שפחה?זה נקרא לכבד את האישה? תסתכלו רק מה אתם צריכים לעשות לאישה..וכשתבין שלכבד אישה ולא לרדות זה בעצם נוגד את כול הקטע שכול מה שהוא מבקש היא תעשה...אז תבין נכון שזה ממש לא כמו שזה נראה לך!ואני יתיחס לבעלי כאל חצי נשמתי וכאל מלך רק במידה שיסתכל עלי כך בדיוק!וגם זלא אומר שאין לי דיעה... בד"כ מי שמביא את הפסוקים האלה ומחפש אותם בנרות זה גברים שמהבסיס גועליים!

כל הקטע עם הרמב"ם

הוא קטע של טמבלים.. סתום ת'פה.. ותזהר לא להזכיר כאן דברי תורה. אני במקומך הייתי חוזר בשאלה.. (אם לא הבנת, יש אנשים שתורה בשבילם היא רק כשזה מסתדר להם טוב. ובעיקר להן.. התרחק מהן כמו מאש, פן יבולע לך)

קבלי ציטוטים

"סתום ת`פה טמבל!‬ תפ0יקו לצטט אתזה כבר" "מי שמביא את כל הפסוקים האלו‬ בדר"כ זה במטרה להצדיק את האגואיסטיות שלו." (כאן, בתגובות)

תראי את ה'אופטימי'

כמה סובלנות הוא משקיע בהן. ומה הוא מקבל בתמורה, קללות? הוא אומר דברים נכונים+ציטוטים. אני אומר, לא להתייחס לילדים. את זה כבר אמרתי בהתחלה.

הוא וכול האלה שמחפשים את הפסוקים

האלה לא פסדר...ממש לא! למה בחיים לא ראיתי בחורה שכותבת את מה שהרמבם כתב על מה שהגברים צריכים לעשות?אתזה את לא מבינה!מי שמחפש פ0וקים כאלה זלא אומר שהוא שומע לכול ההלכות של התורה ולרבנים[כי אם כך הם לא היו פה]אלא במה שנוח להם הם יודעים טוב מאד להזכר שפתאום יש הלכות פשש צדיקים תמימים..מעניין מאד אם הם שומרים את העיניים כמו שכתוב והאם הם מבצעים טיפ טוף את כול התורה..ואח"כ תבואו להטיף לי!מובן?אני ריאלית! אם אתה צדיק אז עד הסוף..אל תחפש פ0וקים מתי שנוח לך ומתי שלא תשכח שיש תורה בכלל...

למעלה