היי אנשים

aquarius72

New member
היי אנשים ../images/Emo13.gif

קוראים לי ענבל ואני מנסה לתרגם את השם שלי לסינית ניסיתי לחפש באינטרנט בכל מיני אתרים וגם בפורום של סין שהפנו אותי אליכם אולי פה מישהו יוכל לעזור לי? תודה רבה ושבת שלום

ToHrU

New member
../images/Emo207.gif עזרה בתרגום

היי, בגלל שבשבועיים שלפני שיעור היפנית האחרון שלי לא כל כך השקעתי והייתי מחוץ לעניינים, שירה החליטה להפגיז אותי בהמון משפטים כדי להחזיר אותי למסלול (איזה כיף!!! ברצינות ולא בציניות!!!), ואני זקוקה לעזרתכם עם כמה מילים. אז אני מתחילה ובטח אשרשר עוד עזרה ככל שאתקדם: 1. CD Department - איך לעזאזאל אומרים מחלקה ביפנית/קטקאנה?! 2. שכחתי איך אומרים ספרייה ובמילון מצאתי רק שילובים מוזרים. תודה למשיבים!

goony663

New member
תרגום

1.  シーディ を デパート 2. 図書館 としょかん

jonbaum

New member
דפרטמנט

אם הכוונה לאיזור בחנות כל-בו בו מוכרים משהו מסויים, בדרך כלל אומרים uriba

ToHrU

New member
תודה לשניכם עסרתם מאוד ו....

ועכשיו.... זה עומד לי על קצה הלשון אך אני לא מצליחה להיזכר איך אומרים כיתה. . .

SashTheRed

New member
לסינית?

לא יודע למה להפנות לכאן אז, אבל בכל מקרה, בסינית זו בעיה, כי לא כמו ביפנית, בסינית אין כתב פונטי אשר מאפשר בקלות להמיר שמות. בשביל להביר שם מעברית לסינית, צריך פשוט לבחור לפי נוחותך סימניות, אשר יש בהם או אותה המשמעות או את הפונטיות של השם. כלומר בסינית, השם יאמר משהו בסגנון "yin ba er" או משהו בסגנון הזה. הנה כמה צירופים לשיטה זו: 音八婼 - צליל, שמונה, בן אדם (לפי משמעות של הסימניות). 银把儿 - כסף (לא money, אלא silver), אחיזה, ילד child 隐拔二 - חבוי, להרים, שתיים. בכל מקרה, את יכולה לשים מה שנוח לך מבחינת סימניות ומה שנשמע לך יותר טוב כמו כן, אפשר כמו שהציעו לך בפורום סין: לפי משמעות. 小舌 קוראים xiaoshe, משמעותו בדיוק כמו המשמעות של ענבל בעברית. לגבי תמונה, אני אישית לא נראה לי שאוכל למצוא איפשהו, אבל את יכולה להתקין את הפונט ותוכלי לראות את זה. ביפנית הרבה יותר קל: インバル, קוראים inbaru.

aquarius72

New member
אממממ....

אני חושבת שהבנתי את הרעיון תודה רבה על העזרה

למעלה