היי אנשים שבת שלום!

m i k a3

New member
היי אנשים שבת שלום!

כבר יותר משנה אני משתתפת פסיבית בפורום. אני בת 22 ועוד שלושה חודשים אני אהיה "מחוץ לבית" שנה!! אני שוכרת היום דירה לבד בעיר הקרובה ביותר למגורי משפחתי.בהתחלה רציתי לעבור ממש רחוק כדי לעשות הכול לבד, אבל אז החלטתי שכדאי שהיציאה הראשונה תהיה רכה יותר ולא "בום" לבד, אז עברתי קרוב. והנה תכף עוברת לה שנה. היה נחמד , שקט מידי לפעמים. והחלטתי שהפעם אני עוברת רחוק יותר , לעיר שבה אני הולכת ללמוד. שם זה לא יהיה כל סופ"ש לחזור הבייתה להורים, ואני מתכננת לעבור לגור עם שותפים...וכאן אתם נכנסים לתמונה!! אז יש לי סדרת שאלות קטנה לכל מי שגר עם שותפים וכל תשובה תעזור :
מה עדיף? להכנס כשותפה נוספת לדירה שכבר גרים בה או למצוא דירה לבד ואז לחפש שותפים?
יש כזה מצב שבעל דירה ישכיר לי חדר בתוך דירה כך שאני אשלם את החלק שלי והוא זה שיחפש את השוכרים האחרים? נתקלתם בכזה מצב? או מרגע שאני מוצאת דירה זו אחריות שלי לחפש את השותפים?
איך מוצאים את השותף האידאלי ?
כמה שותפים זה הכי נורמלי? ואיך מסתדרים בדירה שיש בה מקלחת אחת
אז אשמח אם תענו ותעזרו לי , כי נראה לי טיפה מורכב למצוא דירה טובה במקום טוב עם שותפים טובים וכל טיפ יעזור!! תווודה ושבת שלום

SPnage

New member
זה תלוי בבעל הדירה ובך

היתרון כשאת משכירה את כל הדירה מבעל הדירה (כמו שאני עושה) הוא שאת מחליטה את מי את מכניסה לדירה. את נכנסת ראשונה ויכולה לבחור את החדר הכי טוב, אם יש או אין כבלים ובעצם לקבוע את ה"חוקים" בבית לפני שאת מכניסה מישהו. ואם יש לך קצת חוש עסקי את יכולה לגבות קצת יותר על ולשלם פחות. מצד שני את אחראית לבד על הדירה מול בעל הבית במקרה שיש בעיות, וכל בעיה בדירה מצד השותפים תופנה אליך. וכמובן כל זמן שהחדרים האחרים לא מושכרים את מפסידה כסף. לכן זה גם תלוי איפה את רוצה לשכור.
יש מצב כזה, ראיתי לא מעט דירות כאלה שכל שותף חותם ישירות מול בעל הבית. הבעיה היא שאז יכולים להכניס לך אנשים שאת אולי לא היית רוצה לגור איתם. יש בעלי דירות שיבדקו איתך קודם, אבל אם השיקול הוא חדר ריק והפסד כספי מול הכנסת מישהו שאולי לא תרצי, התשובה ברורה.
תלוי בגודל הדירה, יש דירות עם 2 מקלחות, או אמבטיה ועוד מקלחת ב"חדר הורים". יחס של יותר משני אנשים למקלחת נראה לי בעייתי קצת. מצד שני זה תלוי כמה זמן את צריכה להיות שם...
כשתגלי אשמח לשמוע.

NightElf

New member
ברוכה-הבאה ../images/Emo140.gif

מקווים שתיהני משהותך בפורום

למעלה