היי אנשים יש לי שאלה

מלקור

New member
היי אנשים יש לי שאלה

כולכם כאן יהודים??? (אני לא מדבר סתם על זה שנולדים להורים יהודים אלה שגם מאמינים בה')

5 0 6

New member
אבל ההגדרה שלו היא אדם שמאמין

באלוהים. את לא מאמינה בו? אז איך את יכולה להיות יהודיה?

double O S

New member
יהודי זה צאצא של שבט יהודה../images/Emo96.gif

לא אחד שמאמין באלוהים... גם נוצרי מאמין באלוהים... זה שהם קוראים לו God\holy one זה לא משנה...

5 0 6

New member
הכוונה כאן היא ליהודי, אדם שמאמין

בדת היהודית.

double O S

New member
אוי, לא שמתי ../images/Emo23.gif שאמרת שלו...../images/Emo96.gif

Silly me...

גם ההגדרה הזו אינה נכונה...

יהודי הוא צאצא של אזרחי ממלכת יהודה. וההבדל בין זה לבין צאצא שבט יהודה הוא גדול משום שבין היהודים של היום יש בני שבט יהודה בנימין ולוי. מרדכי היהודי ואסתר המלכה, לדוגמה, היו משבט בנימין אך הם נקראו יהודים משום שהם הוגלו ממלכת יהודה. לפי המסורת, לפי שם המשפחה במקרים מסוימים ניתן להבחין בין צאצאי השבטים. כל אלה עם שמות משפחה שהם נטיה של לוי(לוי, לוין) וכוהן(כוהן, קוגן) הם צאצאי שבט לוי. אני לדוגמה, כמו מרדכי ושאול המלך, נצר לשבט בנימין למרות שגם מעט דם לויים מצד אם-אבי זורם בעורקי.

5 0 6

New member
אני לא מבין מה לא נכון

דתם של אזרחי ממלכת יהודה הייתה יהדות, על-שם הממלכה שבה היא רווחה. כמו שהדת היוונית היא על-שם יוון.

ברור

והדת של ממלכת ישראל הייתה שומרונית... אבל בכל מקרה- יש להבדיל בין יהודי בדת לבין יהודי בלאום. הלא כן?

5 0 6

New member
יהודי *היה* לאום, כאשר הייתה ארץ

בשם יהודי. כיום הארץ נקראת ישראל, ולכן הלאום: ישראלי, הדת: יהודי. היום אתה לא תגיד שהלאום של אדם איטלקי הוא "רומי", כי רומא לא קיימת יותר (קיימת העיר, אבל לא הממלכה הרומית והרומים עצמם. כיום לקרוא למישהו "רומי" מרמז על כך שהוא גר ברומא, כמו שלקרוא למישהו תל-אביבניק מרמז שהוא גר בתל-אביב או קיבוצניק-אדם שגר בקיבוץ).

לא../images/Emo128.gif../images/Emo175.gif

ישראלי זהו כל אזרח של ישראל- זהו אינו לאום. אנחנו והערבים אמנם מאותו מוצא, לפי התנ"ך והקוראן, אבל לא מאותו הלאום. לאום זה משהו שקשור למוצא שלך, להיסטוריה המשוטפת שלך עם אנשים אחרים, סמלים משותפים, וכו'... לא יכול להיות לאום כזה- ישראלי, משום שההיסטוריה של מדינת ישראל קצרה מדי ורוב התושבים כאן הם דור ראשון, שני, שלישי או רביעי למהגרים ממדינה אחרת או עולים חדשים בעצמם. אולי בעוד ככה חמישים שנה, במקרה הטוב, ישראל תהיה אומה בעלת לאום ישראלי- אך בינתיים זה לא כך(כמו שאמרו לוחמי העצמאות של איטליה: "יצרנו את איטליה- כעת עלינו ליצור את האיטלקים"". לכן, בינתיים, הלאום הוא יהודי ולא ישראלי- אין לאום ישראלי. כמובן, יש כאלו הטוענים שלאום של כל יהודי קשור בארץ שבה הוא גר- וזה מה שחלק מהיהודים המתבוללים יותר טענו לפני מלחמת העולם השנייה. אבל מצד שני, קיימת הטענה כי מאז ומתמיד יהודים חלקו היסטוריה משותפת זה עם זה כעם יהודי בעל סמלים משלו, השונים מהסמלים של המדינות שבהם הם חיו, בעל שפה משלו, בעל מנהגים משלו, וכמובן- בעל דת משלו. לכן, למרות שהיהודים חיו בגלות, הם עדיין שמרו על הלאום חלקית בגלל קנאות דתית, וחלקית בגלל העוינות של האוכלוסיה המקומית. בכל מקרה, אני מקווה שהבנת את כוונתי...

למעלה