אבל כדי שלא יגידו שאנחנו לא עוזרים-
נסיון שלי להבין את השיר: (נא לקחת בחשבון שפשוט העתקתי את המילים להודעה ואני ממש עכשיו מנסה לתת להם הגיון. זה לא משהו שעבדתי עליו המון זמן אז יש מצב מאוד גדול שזה ניתוח שיטחי למדי.. אבל היי, זה גם משהו
)
Like anyone would be I am flattered by your fascination with me כמו שכל אחד שיתענינו בו יהיה מוחמא מכך, כך גם אלאניס Like any hot blooded woman I have simply wanted an object to crave כמו כל אישה חמומת מוח, גם אלאניס רצתה אובייקט כלשהו לכמוהה אליו But you you're not allowed You're uninvited אבל אתה אינך מותר, אתה לא מוזמן. An unfortunate slight חוסר מזל מושבע.. או במילים אחרות, אלאניס רוצה מישהו, משהו, שיהיה שם בשבילה. צורך בסיסי שכל אדם רוצה. אבל אותו אחד, שכנראה שאלאניס רוצה, הוא לא יכול להיות ה"אחד" הזה, הוא לא מורשה להיות האובייקט הזה שהיא צריכה.. ולמי שראה את הסרט, לדעתי (למרות שראיתי את הסרט ממממממש מזמן, אז אני מסתמכת על זיכרונות קלושים) הכוונה לכך שהדמות של ניקולס קייג' אומנם רצתה את הדמות של מג ראין אבל היא היתה מעין לא מותרת בשבילה.. (ומי שראה את הסרט מבין.. אני בכוונה לא רושמת במדוייק כדי לא להרוס למי שעוד מעוניין לראות) ונמשיך עם הבית הכי לא מובן בעולם:
Must be strangely exciting To watch the stoic squirm זה בטח מלהיב במיוחד לראות את הרגוע מתפתל Must be somewhat hard telling To watch them burn me shepherd זה בטח דבר קשה מה לראות אותם מוליכים אותי לאש (ניסיתי לשכתב את זה בצורה המובנת ביותר שיכולתי, לאו דווקא שהיא הנכונה)
But you you're not allowed You're uninvited An unfortunate slight אבל אתה אינך מותר, אתה לא מוזמן. חוסר מזל. אממ נסיתי לראות את זה מהזוית ראיה של הסרט, אולי הכוונה לכך שקשה לראות אנשים רגועים מתפתלים, אם זה מכאב פיזי או נפשי (לפני מוות או כתוצאה מכאב של אחר). בקשר ל"Must be somewhat hard telling To watch them burn me shepherd", אולי הכוונה למה שהדמות של ניקולס קייג' היתה צריכה לעבור בשביל מג ראין.. בכל מקרה, אני אשמח לשמוע פיענוחים שלכם לשורה....
Like any uncharted territory I must seem greatly intriguing כמו שטח אדמה לא נודע אני בטח נראת מאוד מסקרנת You speak of my love like You have experienced like mine before אתה מדבר על האהבה שלי כאילו חווית משהו כזה לפני. בבית הזה אלאניס די נרקסיסטית.. כמו שבסרט, מג ראין נראתה מאוד מסקרנת לניקולס קייג', כמו משהו שעכשיו גילו, ככה אלאניס משווה את עצמה, למשהו מסעיר ומלהיב שמסקרן מאוד כשמגלים אותו.. היא ממשיכה ואומרת שזה מוזר שהוא מדבר על האהבה שלה כמשהו סתמי, כאילו חוו את זה כבר פעם.. טוב, תמיד ידענו שאלאניס מיוחדת
בהקשר לסרט, אין ספק שהאהבה של שתי הדמויות היתה מיוחדת למדי ובאמת משהו שאף אחד מהדמויות לא חוותה לפני.. ולסיום:
I dont think you unworthy I need a moment to deliberate אני לא חושבת שאתה לא ראוי, אני פשוט צריכה רגיע כדי לחשוב על זה.. סיכום..סיכומי למדי של השיר.. כל הזמן נאמר שאותו אחד לא מוזמן, שהוא לא מורשה, שזה חוסר מזל ממש. עכשיו היא אומרת שהיא לא חושבת שהוא לא ראוי לה או משהו כזה, היא פשוט צריכה לחשוב על זה... אולי כמו שהדמויות בסרט היו צריכות לחשוב הרבה לפני שעשו צעדים מסויימים..... (ושוב, מי שראה את הסרט מבין יותר) בכל מקרה, כמו שאמרתי, לקחתי את המילים של השיר, קופי - פייסט לתוך הודעה, ופשוט תירגמתי.. זה שיטחי למדי, לא הרבה מחשבה ועומק יש פה, אבל בתור משהו בסיסי, אני מניחה שזה מספק.... מקווה שעזרתי