היי אנשים...אני מחפשת...

faith2

New member
היי אנשים...אני מחפשת...

ספרות מהמאה ה-20....מישהו מכיר? יכול להביא לי קישור? לדוגמא כמו אנטיגונה רק שנכתב במאה ה-20....מאוד חשוב!!!!

Rivendell

New member
את תצטרכי להיות יותר ספציפית.

אי לא יכולה בכלל להתחיל לתאר את כמות הספרים שנכתבו במאה ה 20. אז תהיי ספציפית. את מחפשת מחזות? ספרים בנושא מסויים? ספרים מתקופה מסויימת מתוך המאה ה20? של סופרים מסויימים? אם תגידי מה את צריכה יהיה קל יותר לעזור לך.

Rivendell

New member
בואי נראה

בתחום האגדות אני הייתי חוזרת קצת אחורה, ולא למאה ה 20 דווקא
אישית אני אוהבת מאוד מאוד את אנדרסן.. גם האחים גרים, כמובן, מומלצים מאוד. ענתיקות, אבל שווים קריאה
אולי גם "הרוח בערבי הנחל" של קנת' גרהם? ואליס בארץ הפלאות (ומעבר למראה) של לואיס קרול? ו"פיטר פן"? אני מקווה שזה הכיוון עליו את מדברת. כי "אנטיגונה" הוא במקרה מחזה (טראגדיה יוונית, אם לדייק). אם את מחפשת דווקא מחזות, ואת רוצה קומבינציה בין מחזה ואגדה, אז "חלום ליל קיץ" של שייקספיר. הנאה מובטחת

arandiera

New member
מעשיות

האחים גרים העלו על הכתב כ2000 מעשיות שאספו בקרב כפריים בגרמניה. עבודת איסוף יעילה וייחודית יותר עשו הפינים בתחילת שנות העשרים, מה שהתחיל בתור ה"קלוולה" (אסופת סיפורים פיניים לאומיים") הפך למפתח המוטיבים והטיפוסים הסיפוריים של א"א תומפסון אז אם את מחפשת מעשיות ואגדות זה המקום (שלושה מפתחות קורלטיביים פירוט למי שמעוניין) כיון שלפי ההודעות שלך (אגב מסכמה עם ריוו עדיין לא ברור מה את מחפשת בדיוק) את לא מחפשת מעשיות עם אלא סיפורים של ממש, הרי שכאמור אנדרסן כתב סוג של אגדות מודרניות ואפילו סיפורים של אוסקר ווילד הפכו בעיני רבים למעין אגדות (הנסיך המאושר, הענק בגנו וכדומה). ואם טרגדיות את מחפשת אחזק את ידיה של ריוו (בשנית) לגבי שייקספיר

faith2

New member
אז זהו ש....

השאלה היא של אחותי שלומדת באוניברסיטה וביקשו מהם רק אגדות\ מעשיות של המאה ה-20....

נרניה!

נכתב בשנות ה-50 של המאה ה-20 ע"י ק.ס. לואיס והוגדר ע"י המחבר עצמו כאגדה. זו לא מעשה סדרה של 7 ספרים. אם יש צורך רק בספר אחד הייתי הולכת על "האריה המכשפה וארון הבגדים". נ.ב. ושוב תודה לחברי הפורום שהמליצו על הספרים!

למעלה