היי אנשים אני חדשה

Tinkerbell223

New member
היי אנשים אני חדשה

שלום לכולכם...אמממ אולי זה ישמע לכם מצחיק אבל הייתי רוצה שתסבירו לי את העיקרון של משחקי התפקידים כי זה נשמע מענין אבל אני לא מבינה ממש מה המשחק... אני לא יודעת אם זה קשור אבל התחלתי לקרוא לא מזמן רומח הדרקון ולא סייתמתי את כולם...זה משנה? הספרים האלה בכלל קשורים למשחקי תפקידים? אני אשמח אם תתנו לי כיוון בנושא...

ogmios

New member
Welcome Aboard

ברוכה הבאה. הסירי את גלימתך הרטובה, חילצי מגפיך והתחממי ליד האח. קצת על מה הרעיון של משחקי תפקידים את יכולה לקרוא במאמר הזה, הלקוח מתוך לוח המשאבים של האורק. לגבי רומח הדרקון - אלה סתם ספרי פנטזיה, ואפילו לא טובים במיוחד. הגימיק שלהם הוא שהם מבוססים על עולם שנוצר במקום למשחק תפקידים, אבל בזה בערך מסתכם הקשר בינם לבין משחק תפקידים.

JuffoWup

New member
מה זאת אומרת לא טובה במיוחד?!

רומח הדרקון הראשונים זה קלאסה! אני רוצה לציין שהספר הרציני הראשון שקראתי (לא כולל את קופיקו הצנחן ופינוקי יוצא לטייל) הוא המהדורה הראשונה של רומח הדרקון בארץ (הכריכה הקשה עם הציורים המגניבים והשפה הנתונה למחלוקת- עיין ערך אלפים\עלפים). מצטער אוגמיאוס, יש לי נטיה להיות קצת סנטימנטלי בנוגע לרומח...
נ.ב כמו כן, סליחה על הדרמטיות המוגזמת!

אל תבלבל איכות עם נוסטלגיה

יש לי נוסטלגיה לצמר גפן מתוק עם צבע מאכל כחול או ורוד, אבל אם היום הייתי אוכל את הזוועה הזאת הייתי מקיא.

t3h d00d

New member
אהם!

רומח הדרקון זה סדרה מצויינת! לפחות הראשונים שבה. בעצם אחרי דרקוני משהו הקיץ או איך שזה נקרא, אין מה לקרוא. אבל עד אז זה אחלה סדרה. חבל הרסו עם כל השטויות שבאו אחרי, עם הקנדר שמסתובב בזמן, ויש בדיחה כל 3 שורות... oh well

רומח הדרקון

היא סידרה נוסחתית ועמוסת קיטש בסגנון הסרטים האמריקאיים. בכלל, כבר שנים שאני טוען שפנטזיית נוסחא היא ספרות שכותבים אנשים שלא יודעים לכתוב עבור קהל יעד של אנשים שלא יודעים לקרוא.

naring

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

כמה הסברים בנושא: ההסבר הזה הוא של דרגורן, וותיק בפורום הצנוע שלנו
ההסבר השני הוא מאתר העמותה לקידום משחקי תפקידים בישראל.

DDN

New member
ברוכה הבאה לפורום

לפי סדר שונה: ספרי רומח הדרקון - האנשים הטובים ענו לך, זה כעיקרון החל כסיפור שמבוסס על משחק תפקידים, אבל הפך לסיפור בפני עצמו. ולא, זה לא מצחיק, בשביל זה הפורום כאן, כדי שאנשים שלא מכירים יוכלו לעשות את הצעדים הראשונים שלהם. בכל מקרה, העיקרון של משחקי תפקידים הוא לתת לדמיון לקחת אותך למקומות שאינם בהחלט קיימים או ברי השגה. זו דרך לעשות סיפור יחד עם עוד אנשים, רק שבניגוד לספר, הסיפור הזה הוא אינטרקטיבי, השחקנים הם אלו שקובעים מה יהיה ומה קורה. במשחק עצמו, את בוחרת לך דמות ועלייך לדאוג לה באותו עולם משחק, בין אם זה מבוכים ודרקונים, פראנויה או הנשגבים (שלוש שמות של שיטות). הדמות יכולה להיות דומה לך או שונה ממך לחלוטין, כל מה שאת צריכה כדי להתחיל לשחק זה דמיון ו"ראש טוב". כדי להיכנס ממש לעניין, המהדרין ישחקו בשיטה מסויימת. שתי השיטות שכידוע לי הכי נפוצות בארץ כיום הן "מבוכים ודרקונים" (הידועה באנגלית כD&D) שספרי החוקים שלה תורגמו לעברית, ו"הנשגבים" (EXALTED) שטרם תורגמה לעברית. אני אישית חסיד של מבוכים ודרקונים, שנותנת לי כל מה שאני צריך בשיטה כדי לשחק. כל מה שאת צריכה לעשות כדי להתחיל לשחק זה למצוא מספר אנשים (רצוי שלפחות אחד מהם יהיה מנוסה), להקים קבוצה, למנות אחד מכם כ"מנחה" ולהתחיל. בהצלחה. הערה קטנה: נסיון של שחקן/שה"מ אינו ערובה לטיבו. הכרתי שחקנים ותיקים שהיו מהשחקנים הגרועים ביותר ששיחקתי איתם והכרתי שחקנים חדשים לחלוטין שהפתיעו אותי לטובה. יכול להיות שתשחקו עם שחקנים "מנוסים" וזה לא ימצא חן בעינייך, זה לא אומר בהכרח שזה "לא בשבילך" אלא שאולי הם פשוט לא "בראש שלך".

ogmios

New member
שאלה של מספרים

יש לך איזשהם נתונים שלפיהם אתה טוען שמו"ד ואקזלטד הן השיטות הנפוצות בארץ, או שמדובר רק באיינטואיציה שלך?

DDN

New member
אינטואיציה וחשיפה.

ממה שעוברים ושבים אנשים ושואלים שאלות, הגעתי למסקנה שהם שמעו על מו"ד ואקזלטד. אין לי שום נתון רשמי.

ogmios

New member
ככה חשבתי

כי ההתרשמות שלי מהקהילה היא טיפ-טיפה שונה. כנראה שאנחנו פשוט מסתובבים בחוגים שונים

DDN

New member
אז שתף - אל תשמור לעצמך.

מה דעותיך בנושא? מה הן השיטות הפופולאריות בארץ?

akira

New member
מו"ד ועולם האפילה

ככל הנראה
אקזלטד אבל בהחלט יותר פופלרית משיטות אחרות.

ogmios

New member
לא הייתי אומר דיעה, כי אם התרשמות

ואומר מראש - אין לי יומרות להציג התרשמות יותר מבוססת משלך - זו בסך הכל ההתרשמות שלי המבוססת על קבוצות האנשים שאני מכיר. מו"ד כנראה שולט בכיפה, כאן אני מסכים איתך, אבל אקזלטד עדיין משחק נישתי משהו. לפי ההתרשמות שלי, במקום השני בארץ נמצאות שיטות עולם האפלה השונות, כש-Vampire (עדיין The Masquerade. הדור החדש עוד לא תפס כאן) מוביל את המגמה. פה ושם יש כיסים לא קטנים של מורצללים, ובקרב בני העשרים פלוס מהדור שגדלו על וויז גם כיסים לא מבוטלים של Call of Cthulhu ו-Delta Green.

מה הקשר וויז?

בוויז, ככל הזכור לי, לא ממש היו איזכורים לקת'ולהו. לעומת זאת, יש הרבה בני 20+ שהשתמשו בזמנו בBBS הזכור לטוב "Ghostwheel" ושם נחשפו לקת'ולהו וומפאייר (שיטה שגם כן לא הוזכרה כמעט בוויז, ודומני שערן בן סער נימק זאת באחד הגליונות כשאמר "מה אתה כבר יכול לשים מול חבורה של ערפדים?") קצת פרטי טריוויה לדור שלא ידע את גוסטוויל: בימים הרחוקים ההם, לא היה אינטרנט - היו רק מודמים עם קצב של צב (14.4 אלף סל"ש הייתה מהירות-על), והיו בי-בי-אסים - היית מתקשר למחשב של מישהו שעשה מאגר נתונים בבית שלו, ומוריד ממנו קבצים ושולח או משאיר הודעות. גוסטוויל היה בי בי אס כזה, שהתמחה במשחקי תפקידים, והיו לו קבוצות דיון פוריות למדי. החבר'ה שהתדיינו שם אירגנו את האיגור הראשון (תחת דגל האיכות והאלטרנטיבה, שכיום משמש עלה תאנה ליוזמות שבינן לבין איכות ואלטרנטיבה אין קשר רב) ולימים התגבשו לעמותה לקידום משחקי תפקידים.

ogmios

New member
דרך להסביר את מסגרת הזמן לדור הצעיר

ואתה צודק לגבי CoC בוויז, אם כי בן סער ידוע כחובב CoC לא קטן, אאל"ט. Ghostweel אף פעם לא עשה לי אז זה. למעשה, עצבנו אותי שם בדיוק אותם דברים שמעצבנים אותי היום בעמותה. Red Tower of Sorcery, לעומת זאת, היה כבר סיפור שונה לגמרי...

את השני לא יצא לי להכיר

אבל ממילא כולם ישבו על אולטינט, לא? אני זוכר שהורדתי מאחד הBBSים קובץ הרחבה לדום2, שהחליף את הIMP בדמותו של אחד, איתי אקשטיין, שככל הנראה לא היה אהוב במיוחד על כמה אנשים.

ogmios

New member
אחד מהטובים של זמנו

ובאופן מפתיע דווקא לא ישב על אולטינט, אלא קיים מערכת דיוור משל עצמו.

מירטל

New member
ואם אתה סומך על הנתונים שרמץ שולף..

מביגור - תגלה שה"שיטה" שלוקחת את כולן בהליכה היא חופשיטה דווקא - מרתק, לא?

חופשיטה אידאלית לכנסים

אפשר לקפוץ ישר לעלילה בלי לבזבז כמה דקות טובות בלהסביר לאנשים מה זה לעזאזל בדיקת שפיות/נקודות תוהו/התקפה מזדמנת/מעגל דיסציפלינה וכו'

למעלה