ברוכה הבאה לפורום
לפי סדר שונה: ספרי רומח הדרקון - האנשים הטובים ענו לך, זה כעיקרון החל כסיפור שמבוסס על משחק תפקידים, אבל הפך לסיפור בפני עצמו. ולא, זה לא מצחיק, בשביל זה הפורום כאן, כדי שאנשים שלא מכירים יוכלו לעשות את הצעדים הראשונים שלהם. בכל מקרה, העיקרון של משחקי תפקידים הוא לתת לדמיון לקחת אותך למקומות שאינם בהחלט קיימים או ברי השגה. זו דרך לעשות סיפור יחד עם עוד אנשים, רק שבניגוד לספר, הסיפור הזה הוא אינטרקטיבי, השחקנים הם אלו שקובעים מה יהיה ומה קורה. במשחק עצמו, את בוחרת לך דמות ועלייך לדאוג לה באותו עולם משחק, בין אם זה מבוכים ודרקונים, פראנויה או הנשגבים (שלוש שמות של שיטות). הדמות יכולה להיות דומה לך או שונה ממך לחלוטין, כל מה שאת צריכה כדי להתחיל לשחק זה דמיון ו"ראש טוב". כדי להיכנס ממש לעניין, המהדרין ישחקו בשיטה מסויימת. שתי השיטות שכידוע לי הכי נפוצות בארץ כיום הן "מבוכים ודרקונים" (הידועה באנגלית כD&D) שספרי החוקים שלה תורגמו לעברית, ו"הנשגבים" (EXALTED) שטרם תורגמה לעברית. אני אישית חסיד של מבוכים ודרקונים, שנותנת לי כל מה שאני צריך בשיטה כדי לשחק. כל מה שאת צריכה לעשות כדי להתחיל לשחק זה למצוא מספר אנשים (רצוי שלפחות אחד מהם יהיה מנוסה), להקים קבוצה, למנות אחד מכם כ"מנחה" ולהתחיל. בהצלחה. הערה קטנה: נסיון של שחקן/שה"מ אינו ערובה לטיבו. הכרתי שחקנים ותיקים שהיו מהשחקנים הגרועים ביותר ששיחקתי איתם והכרתי שחקנים חדשים לחלוטין שהפתיעו אותי לטובה. יכול להיות שתשחקו עם שחקנים "מנוסים" וזה לא ימצא חן בעינייך, זה לא אומר בהכרח שזה "לא בשבילך" אלא שאולי הם פשוט לא "בראש שלך".