היי אני צריכה עזרה

אשלונית

New member
היי אני צריכה עזרה

אני מחפשת לקנות עכשיו IPAQ. אני מתכוונת לקנות אותו בחול בייבוא עצמי. בעצם הדרישות שאני מחפשת זה זכרון רחב, מהירות ממוצעת כלומר שיעבוד טוב ווורד ואקסל. למישהו יש דגמים מומלצים? ובנוסף, איפה אפשר להוריד עברית באינטרנט? תודה אשלי

ron20

New member
../images/Emo26.gif

- לגבי מכשיר, כל מכשיר חדש עונה על הצרכים שציינת אם בחרת כבר ב IPAQ הדגם הבסיסי היום הוא 1930 (כל הדגמים כוללים "וורד" ו"אקסל" בסיסים כחלק ממערכת ההפעלה). נסי לחשוב אם את זקוקה לתכונות נוספות בעיקר בתחום הקשוריות האלחוטית. - הזיכרון הפנימי אינו מספיק בשום מכשיר (קני גם כרטיס זכרון) - לגבי רכישת עברית - יש שתי אופציות

אשלונית

New member
תודה.

על ה 1930 שמעתי אומנם ביקורת לא טובה. דרישות מעבר: אני צריכה בעקרון חיי בטריה ארוכים מאוד, זכרון סביר אז אמרת כרטיס - סבבה. רמקול ואולי אפילו רשמקול פנימי, וזהו בעקורן. המטרה שלו היא יומן אלקטורני ואני מעדיפה את ה IPAC על הפאלם שכבר היה לי נסיון איתו והחלטתי משהו שונה הפעם. יש דגמים מומלצים? לא מפוארים מדי פשוט שאנשים היו מרוצים מהם?

ron20

New member
אשלי ...

נתחיל בזה שקיבלת החלטה (נכונה לדעתי
) ללכת על פלטפורמת הפוקט פי סי. IPAQ - כלומר HP זו אחת האופציות ... קחי מספר דקות למעבר על עמוד הקישורים של הפורום, תמצאי שם קישורים לרוב המכשירים שמשווקים כאן. אם את רוכשת מכשיר בחו"ל IPAQ הוא יתרון בשל האחריות הגלובלית. שוב, הצרכים שכתבת, כל מכשיר חדש יהיה מספק, לכולם אותו זיכרון +-, ובכל מקרה הוא לא מספיק (אם רוצים יותר מיומן - וברור שכן...) סוללה זה דבר חשוב (לכולנו) יש לך אופי שימוש שונה מהרגיל
מה שמעת על ה 1930
על מה היית הביקורת

דג הים

New member
דווקא אני קראתי..

ביקורת טובות על ה- 1930. בכל אופן כל מכשיר ppc מגיע עם רמקול מובנה והקלטה. כך שאם את לא מחפשת משהו מפואר דווקא ה- 1930 הוא דגם אידיאלי לצרכים שחיפשת. לגבי אורך חיי סוללה- בתור אחד שהיה מ- 2 עברי המידרס (פאלמים שונים וגם סוני וכעת אייפק) הסוללה, לצערי, לא מחזיקה לנצח. בשימוש סביר היא תחזיק מספר ימים בניגוד לפאלם שהסוללה מחזיקה הרבה יותר. בכל אופן אם לא מפריע לך להטעין את המכשיר כל כמה ימים- סבבה.

אשלונית

New member
לא זוכרת מה בדיוק היתה הביקורת

אבל הייתי באיזה אתר שביקר את המכשיר על חיי הסוללה ועל המסך וכאלה.. לעומת נניח ה 2210 שמצאו שאורך החיים שלו מעולה מבחינת סוללה וזה מאנשים שונים שקנו את המכשיר באתר ולא אתר מסחרי. בעקרון אין לי בעיה להטעין את המכשיר כל יום. בעקרון העבודה שלי היא כזו, אני חיילת ומטפלת במחשבים בבסיס. יש לי גם צוות כך שיוצא שיש לנו זמן חופשי ובעצם אני צריכה ממנו להחזיק נניח משמונה עד אחת עשרה מבחינת משחקים כמה שעות טובות וכאלה.. וכמובן דגש על וורד ואקסל שנורא חשובים לי. אולי עכשיו יש לכם מכשיר יותר מומלץ? הבנתי שיש מכשירים כמו 1940 שיש איזה מוזריות במסך וכל מיני כאלה... ואני רוצה מכשיר ללא בעיות מסך למניהן, מכשיר שיעבוד טוב במהירות סבירה..דרישות מינימליות בסיסיות ...

ron20

New member
תראי ...

התקציב שלך לפי מה שהבנתי הוא-200$ - זו "רמת כניסה" לעולם הפוקט פי סי ולמזלך היום רמת הכניסה היא יותר מבסדר, קחי בחשבון גם מחיר כרטיס זכרון. לגבי הסוללה, אין לך יותר מדי מה לדאוג, מקסימום שימי בתיק את מטען (או קני מטען נוסף ותשאירי אותו במשרד) אין שום דבר רע (בבחינת "לא לגעת") ב1930-1940 היו דיבורים על מסך "צהוב" ב 1940 - אבל זו הגזמה לדעתי.

ron20

New member
אני לא אוהב להיות ספציפי ...

אבל ב 200$ ה 1930 נראה לי כאופציה מצויינת. אם יש לך אפשרות שקלי "להתמתח" לכיוון ה 1940 שיתן לך גם bluetooth - מי יודע אולי תגלי את נפלאותיו ... קחי בחשבון $$$: כ. זיכרון - תלוי בגודל מגן מסך - כ 50 ש"ח נרתיק - 150-250 ש"ח עברית - 300-400 ש"ח (כל הנ"ל בגדר "חובה")

ron20

New member
הוא מעט מיושן ...

- מערכת הפעלה 2002 (שלא נתנת לשדרוג) - אי תמיכה ב SDIO כלומר ניתן להרחיב זכרון בלבד. (אבל לפי מה שכתבת גם ה 1910 יענה על הצרכים שלך)

אשלונית

New member
אז אתה אומר

1940 שיש לו את ה BLUETOOTH שאין ל 1930 או 2210 או 2215 נניח אחד מהדגמים האלו פשוט לפי פונקצית מחיר ומבצעים שיש שם? או שיש עוד דגמים על סגנון אלו.. בעצם מי שנסע זה אבא שלי ואני רוצה לתת לו מבחר דגמים טובים שיביא אחד לפי איזה מבצע טוב.. אז אני אשמח לעוד דגמים בסגנון. תודה על הכל!.

ron20

New member
הכל שאלה של תקציב ...

אין בעד מה... אבל אנחנו הולכים סחור סחור.... בתקציב שרשמת (ואני לא כולל זכרון, נרתיק, עברית) 1940 יהיה המקסימום ... ברור שה 2215 עדיף כנ"ל 4150 ו 5550 ... גם ה DELL נחמדים מאד ... ויש עוד המון מכשירים שלא נפוצים בישראל.

federbar

New member
לא הייתי ממליץ על ה1930...

ולו בשל העובדה שאין לו איזור כתיבה על הפלאש - File store. את יכולה גם לקחת בחשבון את הDELL X3.

אשלונית

New member
ומה עם מעבדי סמסונג?

שווה להסתכל על מכשירים כאלה או לפסול את המעבד? מאחר ואני לא בטוחה כמה נסיון יש להם בתחום...

אשלונית

New member
ועוד שאלה...

מה עם נניח חריץ USB במכשירים? האם קיים כזה? האם יש אפשרות לחבר DISK ON KEY שמחירו יותר זול לפי מה שידוע לי מכרטיס כזה (וגם ישמש לכמה מטרות בו זמנית) ולעבוד איתו על ה IPAQ? תודה

דג הים

New member
אי אפשר. אפשר לחבר מתאם USB.

בכל מקרה לפי מה שכתבת הן צרכים וכו'- עדיף ללכת על יד שניה במצב טוב עם עברית וכו' וזה יעלה לך קצת יותר מ- 200$ (כ- 1100 ש"ח). אני לא חושב שהרבה עושים שימוש בכרטיס SDIO כך שזה לא יתרון משמעותי. ואין שום רע במערכת הפעלה 2002 היא זהה למעט שינויים קלים.

mikeoreli

New member
וואו יש לך הרבה שאלות../images/Emo2.gif

אז ככה, בתקציב של 200-250 $ אני מקווה שאת מתכוונת רק לעלות המכשיר עצמו, אחרת כמו שירון כתב, וגם אני כותב לכולם שצריך לשמור עוד כ200 דולר לפחות על תוספות הכרחיות , כאמור-עברית, מגן מסך, כרטיס זיכרון, נרתיק (לא חובה אבל כדי כי הנרתיק המסופק עם המכשיר די מאפן), סוללה נוספת (בגלל שציינת שאת צריכה זמן סוללה רב ). לגבי מכשיר מומלץ, בתקציב שלך רק ה1935 מתאים לך, הוא הכי זול כ250$ בCircuit City. הסוללה שלו היא סטנדרטית מבחינת זמני עבודה, המסך נוטה קצת לגוון צהבהב בזוית מסוימת. לגבי מעבדי סאמסונג, פה את לכלכת, חברת סאמסונג מייצרת מכשירי אלקטרוניקה ומעבדים כבר הרבה מאוד זמן, בנוסף ידוע כי המעבדים האלה של סאמסונג יותר יעילים מאחיהם מתוצרת אינטל. בכל אופן, שתדעי לך שתקציב כזה הוא מינימלי ביותר במחשבי כף יד, אם את הולכת להשתמש בו ככלי עבודה ואת זקוקה לזמן סוללה עצבני ביותר הייתי מציע לך להשקיע כסף ולקנות את ה2210 עם סוללה רחבה. זה אומנם מקפיץ את התקציב ל500$ אך כאמור, זה כלי עבודה יעיל ונוח שיעבוד להרבה יותר זמן מאשר כל פוקט פיסי אחר בשוק. לגבי כניסות USB יש לך את האופציות הבאות : 1. לקנות כרטיס הרחבה עם כניסות USB HOST, בשביל זה תצטרכי לפחות את ה1935 ולא פחות. 2. לקנות את המיו 558 ב3500 ש"ח שבא עם הרבה זיכרון יחסית, כניסת USB מובנית, אלחוטיות רבה וזמן סוללה יחסית מעל הממוצע, מסך איכותי ועוד... כאמור החיסרון שלו הוא במחיר ובגודל. עוד דבר, לגבי Disk On Key, יש כרטיסי SD וCF שבאים עם מתאם קטן ומתפקדים גם כזיכרון כזה, וגם ניתן לפרק אותם מהמתאם ולהשתמש בהם באופן רגיל, דרך אגב, זו הצורה המהירה ביותר להעביר אליו נתונים (מניסיון אישי). אם את הולכת לקנות מחנות, אני ממליץ לך לקנות בCircuitCity ובCompUSA שהם שתי רשתות אלקטרוניקה גדולות שמציגות מחירים די נוחים. בכל מקרה, עדיף שלא תקני בניו-יורק כי שם המס הוא יחסית גבוה.

דג הים

New member
ipaq...

א. כל ה-poket pc של אייפק החל מסדרה 3850 מגיעים עם זיכרון פנימי של 64 mb למעט הדגם החדש 5550 שמגיע עם זיכרון פנימי ענק של 128mb. ב. לכל הדגמי של אייפק מהירות טובה עד גבוהה מאוד (200 עד 400 mhz) במיוחד עם המעבדים החדשים. ג. הדגם המומלץ הוא בהתאם לתקציב. תכתבי מה התקציב ואפנה אותך למספר דגמים. השאלה היא האם את צריכה תקשורת אלחוטית (BT או WI-FI)? ד. עברית אפשר להוריד רק בתשלום. יש 3 גרסאות לעברית מתוכן 2 פופולאריות: איירון ו- PDAC. המחיר שלהם זהה- 395 ש"ח וזה יכול לכלול מילון עברי אנגלי ואנגלי עברי. ה. קחי בחשבון עלויות נוספות של כרטיס הרחבה (למוסיקה למשל)(50$ ומעלה- תלוי בנפח הכרטיס), מדבקות להגנת המסך (15$) וכיסוי קשיח (כ- 25$) כדי שהצעצוע היקר לא יהרס בקלות

אשלונית

New member
תודה

התקציב שלי למכשיר הוא בערך 200- 250 דולר ויש לציין שאני קונה אותו בחול כך שאם אתה יכול להתייחס למחירים בארה"ב ולא בארץ שהם כפול. תקשורת אלחוטית אני לא צריכה, רק אינפרא אדום להעברת נתונים בין שני מכשירים וגם זה לא הכי הכרחי

למעלה