היי אני צריך עצה

alon313

New member
היי אני צריך עצה

ת'כלס נראה לי שאני צריך לשאול את הד"ר אבל אולי אתם יותר מבינים, כי אני לא כל כך. אחרי כמה זמן אחרי ששכבתי עם מישהו אני יכול לדעת אם נדבקתי? מתי אני יכול ללכת לעשות את הבדיקה זה יכול להיות גם שבוע אחרי? כי אני ממש מפחד ויש לי הרגשה לא טובה.

eliormagick

New member
שלום לך

ברמת העיקרון התוצאה הכי אמינה וטובה שמציגה תשובה במאה אחוז זה אחרי חודשיים... אבל אני חושב שאפשר לבדוק את זה ולקבל תשובה חלקית או חשד ואת זה אפשר לעשות גם דרך רופא משפחה גם באחת המרפאות האנונימיות(הבית הפתוח לדוגמא) ועוד מקומות תלוי איפה אתה גר... אני מציע שתלך להתיעץ עם רופא בכל מקרה ותשמע את חוות הדעת המקצועית ביותר. בהצלחה ורק בריאות

היי אלון

ניתן לאבחן HIV ע"י בדיקת דם בלבד וזאת לאחר חודשיים מרגע ההדבקה. את הבדיקה ניתן לבצע בועד למחלמה באיידס, במרכז הגאה בימי רביעי בערב, בקופות החולים ובמקומות נוספים. לתשומת לבך, בדרך כלל בקופות החולים לוקח יותר זמן לקבל תשובה מאשר בועד. בנוסף מרגע החשש יש טיפול מניעתי בשם PEP שניתן לקחת עד 72 שעות (3 ימים) לאחר מכן. הטיפול הוא אינו כמו גלולת "היום שאחרי" אלא בעל תופעות לוואי וחייבים לקחת אותו במשך חודש רצוף. יחד עם זאת כדאי לדעת על קיומו. כרגע לצערי אין הרבה מה לעשות. אני מזכיר שקיים גם סיכוי לא מבוטל שלא נדבקת. אני מציע שעד יום הבדיקה תשתדל עד כמה שניתן להמנע מלחשוב על כך ולהמשיך בשגרת יומך. לידיעתך, היום אנשים חיים עם HIV, וברגע שמטפלים בזה ועל אחת כמה בשלב מוקדם הם מתפקדים ככל אחד. במידה ותרצה לדבר על זה או לקבל מידע נוסף, יש את הקו הפתוח של הועד למלחמה באיידס. מס' טלפון: 03-5613300 שעות פעילות: ימים א'-ד', 20:00-22:00 שמור על עצמך, מיכאל יש עם מי לדבר קשב ומידע לקהילה הגאה [email protected]

למעלה