היי אני צריבה ידעעעעעע

rivi4

New member
היי אני צריבה ידעעעעעע

שלום אני שמיניסטית עכשיו ושוקלת להתחיל לעשות שירות לאומי בספטמבר בעמותת שלומית אבל אני מאוד מבולבלת בבחירת תפקיד אני לא יודעת מה התפקיד הכי שווה ומה יהיה הכי טוב בשבילי שנית כול אין לי שום מושג בקשר לתשלום שהם משלמים הייתי רוצה לדעת כמה בדיוק משלמים במשכורת והאם יש הבדלים במשכורת בתפקידים אחרים שלישית כול הייתי רוצה לדעת אם אני מעוניינת לשרת רחוק מהבית האם נותנים לי דירה וכסף לנסיעות ומה בדיוק התנאים שהם דורשים לזה ? בבקשה תעזרו לי אני מאוד מבולבלת

M o n a L i s a

New member
היי ריבי ../images/Emo24.gif

קודם כל, כדי להסיר את הבילבול פשוט תתקשרי לשלומית ותבקשי שישלחו לך חוברת מידע עם כל מקומות השירות. לאחר שתקבלי את החוברת, אני מציעה לך להסתכל בה ולראות לאיזה כיוון את נוטה - אילו תפקידים קורצים לך יותר. בקשר למשכורת ולכסף הנסיעות אז תסתכלי בשאלות הנפוצות ואם יהיו לך שאלות לאחר מכן אז תשאלי
. אם תשרתי במקום שירות רחוק מהבית, דורש מרחק נסיעה גדול, אז תקבלי דירת שירות. אני לא יודעת כל כך הרבה בנושא כי אני גרה בבית, אך יש בפורום חברים וחברות אשר מתגוררים בדירות שירות, שאולי יוכלו לעזור לך.

rivi4

New member
היי

איפה בדיוק קיימים השאלות הנפוצות שעליהם דיברת ?

אולי

New member
וזו ההזדמנות לאמר...

שב"שאלות נפוצות", התשובה לשאלה "מה המשכורת של בת שירות?" לא ממש מדויקת (וזו התשובה כפי שהיא כתובה שם:"הנמוכה ביותר היא 600 ש"ח והגבוהה ביותר יכולה להגיע ל-1000 ש"ח ואף יותר-הסכום משתנה בהתאם לסוג העבודה ואם המתנדב\ת גר\ה בבית או בדירת שירות.") קודם כל, המשכורת הנמוכה ביותר היא לא 600 ש"ח, אלא 420 ש"ח (ואני אומרת את זה מנסיון...). שנית, סכום ה"משכורת" אינו משתנה בהתאם ל"סוג העבודה" (שכן משתמע מזה שהסכום תלוי בתפקיד של הבת שירות, וכמובן שזה לא נכון...), אלא - למעשה, החלוקה הבסיסית היא כזו: * בת שגרה בבית/בדירת שירות/במקום השירות (כגון בפנימיות), והכלכלה שלה עליה. * בת שגרה בבית/בדירת שירות/במקום השירות, והכלכלה שלה על מי שמעסיק אותה. (כאמור, בנות מהסוג הראשון שצריכות גם לכלכל עצמן (דהיינו לדאוג לעצמן לאוכל), מקבלות יותר כסף מבנות מהסוג השני, כאשר יש הבדלים דקים בין בנות בית/בנות בדירת שירות). מעבר לחלוקה הזו, ייתכנו החזרים כספיים נוספים, כגון: תוספת לחופשי חודשי, החזרי נסיעות לבנות שצריכות ליסוע מרחק כשעלות הנסיעה היא פחות מכ-9 ש"ח, וכ'ו. לילה טוב!

rivi4

New member
שאלה?

אם אני גרה בקרית ים ואני רוצה לעשות שירות לאומי בחיפה האם אני יכולה לקבל דירת שירות

M o n a L i s a

New member
לא חושבת........

צריך להיות מרחק מסוים בין מקום השירות לבית והקריות די קרובות לחיפה. אני לא בטוחה בזה.....אולי כדאי לך לשאול בשלומית.

למעלה