היי, אני מניחה.

חמדונה

New member
היי, אני מניחה.

אני מניחה שאפתח בזה שאני לא לסבית? אני באה דווקא מהצד השני, הצד של החבר'ה. נכנסתי לכאן לפני כמה ימים ואני קוראת די הרבה, ואני מנסה למצוא תשובה לשאלה שלי, שאלה שמטרידה אותי הרבה זמן, אז החלטתי לשאול אותה וזהו (אני במילא לא ידועה בשל עודף נימוס וטאקט, אז מה זה משנה). למה, בעצם, היציאה מהארון היא כ"כ קשה? אני מבינה כמובן שיש את כל החששות לגבי קבלה של החברה, הפליות, יחס שונה, הצקות וכו'. אבל אני מוצאת שגם אם X יודע שלY יש הרבה חברים שיצאו מהארון וY סבבה עם כל הקטע, ולא באמת מעניין אותו מה הנטיות המיניות של החברים שלו כי זה לא משנה כלום, עדיין לX יהיה קשה לבוא לY ולספר לו. התוצאה היא, שY מרגיש נבגד וששיקרו לו, למרות שזאת בטוח לא הייתה הכוונה של X, ובתכלס זכותו המלאה של X לשמור על הפרטיות שלו, והוא לא חייב לספר לאף אחד שום דבר אם לא בא לו, ולפעמים Y אפילו נעלב מזה X חשב שהוא פרימיטיבי וכאלה. יצא לי קצת מסורבל, ניסוחים היפותטים זה לא הצד החזק שלי. אני אנסה לפשט את זה: אני מבינה ומסכימה עם חלק מהפחדים שכרוכים בלבוא ולספר לאנשים, אבל אני לא מבינה הכל ויהיה לי מאד מגניב וחשוב אם למישהו יתחשק להסביר לי אותם קצת יותר לעומק.

החזרת אותי לרגע לשיעורי מתמטיקה..

אני חושבת שבעצם די ענית על חצי מהתשובה. הפחד שהחברה לא תקבל,שחבר קרוב יתרחק,שאנשים יפחדו ממך, שפיתאום יסתכלו עלייך אחרת זה בעצם מה שמנע למשל ממני לצאת מהארון..למרות שבסופו של דבר יצאתי.. וכן לפעמים קורה שאותו הומו חושש שהחבר שלו לא יקבל אותו והחבר נעלב אבל אני חושבת שצריכה להיות הבנה בנושא. כל העינין הוא ממש מורכב ואני לא חושבת שאני אצליח להסביר לך את הסרטים שאכלתי לפני שסיפרתי לידיד הדתי שלי שאני לסבית. אבל כל הפחדים ביחד הם מעין סימן כזה שאומר לא לספר.את הצגת פה מצב של מישהו שכן קיבל את החבר ההומו שלו אני לעומת זאת יכולה להציג עוד 20 מצבים של כאלה שלא קיבלו. בקיצור מורכב.אני רק מקווה שכל אחד בסופו של דבר יאסוף מספיק אומץ כדי לצאת עם האמת שלו.

היי חמדונה

יש כמה הסברים ללמה X לא רוצה לספר ל- Y שלא בהכרח אומרים משהו רע על Y.. אני מניח ש-X=הומו ו -Y= ידידה טובה של הומו אז אני אדבר אלייך כי זה פשוט יותר קל אבל אני מניח שזה לא בהכרח קשור אלייך אישית אלא בכללי:
אם הוא עדיין לא סיפר לאף אחד, או סיפר רק לממש מעט אנשים, יכול להיות שהוא מרגיש שלספר ל- Y זה בעצם להצהיר על זה.. בגלל זה הפעם או הפעמים הראשונות הן הכי קשות.. כי להודות בפני Y זה גם להודות בפני עצמו וגם להיות מוכן לאפשרות שעוד אנשים יידעו. כי לרוב האנשים מאוד קשה לא לספר סודות לממש אף אחד, כמעט תמיד מתפלק או שהבנאדם שסיפרת לו מרגיש שהוא חייב לספר להורים/לבנזוג כדי לא ליצור חיכוכים.. ומעבר לזה עצם זה שתדברו על זה יכול להיות במקרה שמישהו יישמע.. ככה חושב המוח הפרנואידי של בנאדם בארון הרבה פעמים שעוד לא סיפר לאף אחד.. בקיצור אם הוא ייספר ל- Y יש סיכוי שעוד אנשים יידעו והוא לא מוכן לזה..
כשאתה אומר שאתה הומו, רוב הסטרייטים, גם אלה שאין להם שום דבר נגד זה - יתייגו אותך באיזשהי צורה. ולפעמים גם סטריאוטיפ חיובי יכול להיות מעצבן - X יכול לחשוב שאחרי שהוא יספר Y תחשוב שמגניב להיות לידו כי הוא הומו, שהוא הגיי מחמד שלה או משהו כזה.. ולכן להעדיף להישאר פשוט חבר טוב שלה בלי כותרות מעל לראש.
אולי הוא בכלל ביסקסואל? אולי הוא עדיין מתלבט ועוד לא מוכן לשתף?
יכול להיות שהוא רוצה לספר אבל כל פעם לא מוצא את הרגע המתאים.. בכל מקרה.. לדעתי אם Y רוצה ש- X יספר לה, יש כמה דברים שיכולים לעזור:
לדבר איתו על הומואים/לסביות/הקהילה, להעלות בעצמה או לדבר על זה הרבה כשהנושא עולה, ולהדגיש כמה שזה ממש לא משנה לה ושזה בסך הכל עוד תכונה מבחינתה
לגרום לו להרגיש שהיא תמיד תהיה שם בשבילו ושירגיש בנוח לספר לה דברים, ואולי גם לספר לו בעצמה דברים אישיים.. זה יכו לעודד אותו להיפתח..
להיות מחויבת לרצונות שלו להישאר בארון ואפילו אם הוא ירצה לא לספר לאף אחד חוץ מל- Y, אז לא לספר לאף אחד. ואם מתישהו תדברו על סודות במקרה.. זה הזדמנות טובה להציג את עמדתך הקיצונית בנושא..
לא להתנפל עליו.. לחכות שהוא יספר ושזה יבוא ממנו.. לא יודע אם דיברת על עצמך או סתם בכלליות.. בכל מקרה מקווה שזה עזר קצת ושיהיה בהצלחה :)

James Hammerton

New member
כי אי אפשר אף פעם להיות בטוח

האם היחס לא ישתנה בכל זאת, או איך הוא ישתנה. זה שאנשים קיבלו את זה טוב, לא אומר בהכרח שהם מתנהגים כאילו שום דבר לא קרה... אתה בכל זאת מספר למישהו משהו מאד בסיסי לגביך, משהו שיכול לגרום לצד השני לראות אותך ולהתייחס אליך בצורה קצת אחרת (אפילו אם לאחרים היחס לא השתנה, או שנראה לך שהוא לא השתנה), וזה בכל זאת מפחיד קצת.

M o r r r 3

New member
תראי..

אולי לך זה סבבה אבל יש אנשים שלא מקבלים את זה ככה ... זאת הסיבה שזה כזה קשה..

i love gay boys

New member
../images/Emo120.gif אני סטרייטית וישלי תשובה

בשבילך. כמו שאחרים אמרו פה... אולי את מקבלת את זה אבל אחרים לא מקבלים את זה. ואפשר להבין את זה. לא חסר אנשים שאני מכירה ששונאים את הקהילה הזאת. בעיקר זכרים, שונאים הומואים. ונקבות.. יש כאלה שלא סובלות לסביות כי זה מגעיל לדעתן. אני מקבלת אותם. כל אחד ואחד. ושמעי, אצלי כל השכבה [בערך] יודעת שיש לי קטע עם הומואיםXD.. הילד שהכי לא קרוב אליי ושאני בכלל לא מדברת איתו יכול לבוא אליי ולספר לי שהוא הומו/בי, אני אקבל אותו ואולי אני אפילו אתקרב אליו יותר. לא כי הוא הומו וכי אני אוהבת הומואים אלא כי הוא צריך אותי ברגע הזה. 2 ידידים שלי יצאו בפני שהם בי. ואני חולה עליהם, והם יודעים שאני לצידם אם הם יצטרכו אותי. חפרתי.
.

למעלה