היי.... אני כבר לא חיילת

היי.... אני כבר לא חיילת

אתמול קיבלתי לידיי פתק שבו כתוב "פרופיל 21 קבוע" ואיתו אני באה ביום ראשוןליחידה שלי יחד עם כל הדברים הצהליים, מחזירה חוגר ויאלה ביי... כמה דברים: אחרי שאני אצא מההלם (אחרי הכל יותר מחצי שנה בצבא) אני אחזור אליכם עם הודעה מחוייכת דבר שני- היציאה שלי מהצבא הלכה ככה: פגישה ראשונה אצל הקב"ן, שבסופה היא אמרה לי להביא הורים לפגישה הבאה כדי להודיע להם שמשחררים אותי מהצבא (הייתי בהלם.... כבר?!?!?) אחרי שבוע באתי עם אימא, אימא הושבעה על ידיי לא להתחיל לבכות שם לקב"ן שהיא רוצה שאני אשאר בצבא, קצת דיבורים, בלי חקירות מיוחדות, והיא אמרה לי "טוב אני מפנה אותך לשבוע הבא להערכה פסיכיאטרית, אני ממליצה על שחרור" ואני חייכתי בלב אבל לא מולה כי הרי אני אמורה להיות מדוכאת עד מוות... היא אמרה "את בוודאי יודעת את ההשלכות של יציאה על פרופיל 21 נפשי" אמרתי שכן, ואז היא אמרה "טוב אז זהו" ואני הופתעתי שהיא לא מתחילה להפחיד ולהגיד שזה יהרוס לי את החיים והכל כמו שיש שמועות שקבנ"ים אוהבים לעשות, אז אמרתי לה "את יכולה אולי לפרט על ההשלכות?" היא שאלה "מה את יודעת?" אמרתי "שאני לא יוכל לעבוד בעבודות ממשלתיות ו... זהו בערך לא?" היא עשתה "כן" עם הראש ואז שאלתי פתאום אם אני יכולה להיות מורה, והיא אמרה "זהו שלא כי משרד החינוך זה משרד ממשלתי"-- ואני לא יודעת אם השקר הזה היה מכוון או שהיא באמת לא יודעת שזה לא נכון... היא אמרה "ועוד כל מיני דברים קטנים כאלה כמו משכנתא... אבל זה לא אמור להטריד אותך עכשיו" אמרתי "אבל אם אני עושה שירות לאומי אז תהיה לי זכאות לזה לא?" והיא אמרה "זהו שהסיכויים ששרות לאומי יקבלו אותך עם פרופיל כזה הם קטנים" ואני לא עניתי כי ידעתי שהמסמכים של השרות הלאומי כבר בין כה וכה בדרך אלי בדואר וכבר אמרתי להם שאני יוצאת על "נפשי"... למרות שבתעודת השחרור יהיה כתוב רפואי... והם אמרו שסבבה וזה לא מהווה בעיה. שבועיים לאחר מכן (שלשום) הגעתי להערכה פסיכיאטרית אצל אדם שנראה נחמד מאד, דיברתי ודיברתי, הוא בעיקר שאל אותי על העבר שלי ולא על הבעיות שלי עם הצבא, ואני מניחה שזה בגלל שהוא ניסה לחפש כשל נפשי בעברי.... סיפקתי לו את המידע כי הרי הוא צריך להוציא אותי על משהו.... בסופו של דבר הוא אמר "טוב בכדי שלא תהיי במתח אני כבר אומר לך שאני ממליץ על שחרור" ואני כמעט בכיתי... לא יודעת, מהערבוב של השמחה וההקלה והפחד והפרידה והלחץ והכל.......... ואז אמרתי חצי עם דמעות אם זה יהרוס לי את החיים והוא אמר שממש לא, אלא אם כן אני מתכוונת לחזור מתישהו לצבא או להיות במשרד הבטחון... שאני יכולה ללמוד כל דבר ולעבוד בכל עבודה ורק עבודות אבטחה או עבודה במוסד ובשב"כ יהיו חסומות בפניי.... שאלתי אם אני יכולה להיות מורה, והוא עשה פרצוף מופתע מאד ואמר "למה לא?" אמרתי שהקבנית אמרה לי שלא והוא אמר שהוא לא יודע למה שהיא תגיד דבר שכזה (אני יודעת למה) ושאף אחד לא יראה את התיק הרפואי שלי, שזה סודי של הצבא ואם מעסיק כלשהו איכשהו מצליח לפרוץ למחשבים של המערכת אז הוא יועמד לדין.... ושבכלל אין לאף אחד זכות לשאול אותי מה היה הפרופיל הצבאי שלי... שכל סיפורי הזוועה זה בעצם צ'יזבטים.... (ככה הוא אמר!!!) ושהוא אומר לי את זה כי הוא במילואים ולא אכפת לו מהצבא אלא אכפת לו מהאנשים שבאים אליו בתור אנשים ולא בתור חיילים ואם רע לי בצבא הוא יוציא אותי. (איזה נחמד!!!) לסיום שאל אם אני בטוחה, אמרתי שכן והוא לחץ "אנטר", רשם משהו על דף כלשהו, מילא בתוך שני ריבועים את הסיפרה 21 ואמר לי לחכות בחוץ... הפקידה קבעה לי תור למחרת לוועדה רפואית, אתמול הייתי ב"ועדה", אחרי שחיכיתי כשעתיים וחצי בתור נכנסתי, הוועדה הייתה מורכבת מקצינה אחת בלבד והיא פשוט אמרה "אוקיי, את משתחררת על סעיף 21" רשמה משהו על דף ושאלה אם ההורים שלי מודעים לזה, אמרתי שכן, אז היא רשמה עוד משהו בדף, חייכה אלי, והביאה לי את החוגר שמסרתי לפני כן בכניסה. מבטה הביע "ביי ובהצלחה" ואני התעקשתי לתחקר... אז כל מה שאומרים נכון... הכל באמת סיפורי אלף לילה ולילה... יש חוק ואסור לאף אחד לדעת מה הפרופיל הצבאי או לשאול על צבא בכלל, חוץ ממשרד הביטחון... בעיות עם רישיון נהיגה זה רק לאנשים שבאמת יש להם מחלת נפש קשה והקצינה של הוועדה שעה הרגיעה אותי שהפרופיל לא ייפגע לי בכלום, היא אמרה אפילו "אני לא חושבת שמותר לי להגיד אבל אני הולכת להעיז ולהגיד שאם את מגלה שקורה ומישהו יודע מה הפרופיל הצבאי שלך זאת.............. יכולה בהחלט להיות עילה לתביעה." וגם אמרה שמרגיז אותה שאנשים אומרים שפרופיל 21 זה כתם של מישהו חולה נפש כי קב"ן הוא רופא כמו כל רופא ולכן ההגדרה של הפרופיל גם שונתה לרפואי.... וזהו

Mיקי_

New member
../images/Emo49.gif (אני רק רוצה לציין שהסברנו

לך את זה לכל האורך...) יציאה מהצבא גורמת לבעיות מינוריות מאד ואם עושים שירות לאומי בכלל אין בעיה... (דוגמאת המשכנתא) ואני שמחה שסוף סוף נרגעת (למרות שחבל לי שבסופו של דבר רק לשמוע את זה מאנשי צבא הרגיע אותך) ושעכשיו את משוחררת למצפונך ולנפשך.

Tomak20

New member
מזל טוב ../images/Emo24.gif

כל הכבוד על הנחישות והדביקות במטרה ובהצלחה בחיים האזרחים ובשירות לאומי. אני בטוח שתתרמי יותר לחברה בשירות הלאומי בו תעזרי לאוכלוסיות חלשות ותעזרי לשפר את החברה ולתרום לחברה, מאשר בשירות הצבאי. כל הכבוד לך!!!

למעלה