הסבר:
ללמה לפי דעתי ג´יינויי היא הקפטן הכי טובה(למרות שגם אני לא בטוח בבחירה ה*מאוד* חשובה הזאת
). את קירק אני לא ממש מכיר,אך מהסרטים שייצא לי לראות שבהם הוא "קיפטן" הוא לא עשה רושם הכי טוב(לזכור שהצהרתי שאני לא מכיר אותו). את פיקארד,או את כל הצוות של הדור הבא(למעט דאטה וורף)אני ממש ממש לא אוהב. דברי כפירה בהמשך(אוהבי TNG לדלג): הם פשוט כל כך מעצבנים ומשעממים שבא לי להשטלט על האנטרפרייז ולהשמיד אותם. חסר להם הבוייש צ´ארם´ שיש בסדרות האחרות(ב´חלל´, יש את באשיר וסמיילי(מותר לי לקרוא לו ככה?),ב´וויאג´ר´ יש את טום פאריס ואם אתם מתעקשים,הארי(ההומו)(לא שיש משהו רק בזה)(אני מודע לכך שהוא לא באמת הומו)קים,וב´ארצר,טריפ וטאפול´(השם שהענקתי לסידרה)יש את טריפ). סיסקו...געגועים לסיסקו וסידרתו...היה קפטן משובח. אבל הוא היה קצת פורמלי ולעיתים רחוקות חם(ראיתי רק את שתי העונות האחרונות,אז...). וג´יינויי, הקפטן המקופטנת הראשונה הסדרות הטרק(בתפקיד הראשי דההה). הצליחה(כנראה) להוביל את הספינה והצוות ברחבי שטחים בלתי מוכרים ואפופיי סכנה ופחד. הצליחה לעבור אלפיי או אולי מיליוני
טיים לופס ומוזרויות שונות. הצליחה לשרוד שבע שנים(!) מבלי שהצוות ירצח אותה בדם קר בגלל הקול המרגיז שלה(פה אני מצטרף רשמית לקהילת ´שונאי הקול של קאת´רין´). בגלל זה היא הקפטן(ית) הכי טובה, לדעתי.