היי אני חדש...

vejita

New member
היי אני חדש...

תמיד אהבתי חיות ולא מזמן שמתי לב שאני יותר אוהב גם נחשים... הייתי רוצה להכיר את הסוגים של הנחשים יותר טוב... אז עם למישהו יש דף או משהו שרשום בו את הסוגים והכל אני ישמח לקבל... נ.ב איך אפשר תפוס נחשי מים?!?!

hod4

New member
שלום שלום

אני קשור שיעזור לך http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=840&msgid=38886445 ובקשר לתפיסה אסור ליתפוס נחש או חייה של ארץ ישראל הם חיות מוגנות

dreaming h

New member
ברוך הבא

דף עם כל הסוגים?.. אתה מחפש ללמוד על זוחלים ישראלים או בכלל? אתה רוצה לגדל זוחלים?

vejita

New member
איזה...

אני רוצה אבל איך שאני יביא נחש הביתה אמא שלי תעיף אותו ואותי חח הייתי רוצה להכיר את הסוגים והכל לידע כללי. ובקשר לזה שזה לא חוקי לתפוס אז בסדר אנ רק רוצה ללמוד איך אני יתפוס וישחרר במילא אני לא יכול להביא הביתה.

weinman

New member
לא צריך לתפוש זוחלים כדי להכיר אותם

נכון זה יותר מרגש וטוב לאגו אבל מלבד הטראומה לזוחל זה גם סכנה לך אם טעית בזיהוי או ביצעת זינוק ארובטי על זוחל זריז וכל מה שנשאר לך ביד זה שבר או נקע. א. תחילה שב תקרא. יש חומר בעברית בספרים: מגדירים, אנצקלופדיות ומאמרים ברשת חפש בפורום. ב. אל תתביש לשאול. אין שאלות טפשיות יש תשובות טפשיות. אבל אל תצפה שיכניסו לך תשובות בכפית ישר לפה. שאל שאלות ענייניות ורק לאחר שקראת והבנת שאת לא מבין משהו. תראה רצינות תקבל תשובות רציניות. ג. צא לשטח, הסתובב וצפה. הדרך הטובה ביותר להכיר זוחלים היא לצפות בהם בסבלנות. כן, אם אין סבלנות וסובלנות לא תגיע לכלום. אל תצפה מהנחשים ובכלל לשיתוף פעולה. אבל אם תתקדם בסבלנות לאט לאט תראה שאתה מצליח לראות יותר ויותר זמן. ד. למד להכיר סימני פעילות: עקבות, גללים וכו'. הם יכולים ללמד לא פחות מאשר בעל הבית עצמו. ה. למד להכיר את בית הגידול של האובייקט. התייחס לשטח כמו לספר. אם תרמד לקרוא אותו ולכבד אותו. הוא יגלה לך נסתרות. ו. אם תרצה לגדל זוחל, עשה זאת עם חיה מותרת. זה טוב לכולם ולא מזיק לסביבה.

vejita

New member
רציתי לדעת איך להבדיל בין נחש

ארסי ללא ארסי.. איך מבדילים? ולהכיר סוגים של נחשים.

alsid

New member
וואלה אחי יש כמה סימני זיהוי

שמע זה לא פשוט יש נחשים שמזהים לפי צורת ראש אבל יש נחשים שמחקים את הצורת ראש שלהם יש נחשים שמזהים לפי צבעים עזים אבל גם להם יש חיכוי שמע הכי טוב זה שאם אתה לא מבין טוב מאוד בשוגי הנחשים אל תיקפוץ על אחד כשאתה רואה אותו וחוץ מזה תקרא הרבה קודם תכיר תת מינים וסוגיי משפחות אחר כך תעבור ליחידים

hod4

New member
חפש איזה לוכד נחשים קרוב לסביבה

או איזה ויטרינר שמבין ותן לו את הנחש הוא ידע מה לעשות

vejita

New member
לא מצאתי נחש..

אני רוצה להבדיל בין ארסיים ללא ארסיים אין איזה דף משהו שיכול להסביר לי? או שאם אתם יכולים לשלוח לי אתר טוב... אני גר בזכרון יעקב [זה באזור חיפה] יש פה באזור נחשים ארסיים?

הנחש הארסי היחיד באזורך הוא צפע

ארצישראלי. והנה תמונה של אחד. אין אף נחש ארסי אחר שאפילו מתקרב לאזור שבו אתה גר כך שאתה יכול להיות רגוע. מי שלא יודע לזהות את המינים השונים של הנחשים עדיף שלא יתקרב לנחשים ישראלים. אין סימנים שקל לפיהם לקבוע בוודאות אם הנחש ארסי או לא ויש לא מעט נחשים לא ארסיים שמתחזים לנחשים ארסיים ומקשים עוד יותר על האפשרות להבדיל בין נחשים ארסיים ללא ארסיים.

vejita

New member
שאלה:

עד איזה גיל בערך נחשים מגיעים? זה תלוי לפי סוג הנחש? והשאלה הקודמת שלי עדיין בתוקף

vejita

New member
אהו!

לא הייתי שואל אם לא הייתי רוצה לקבל תשובות... אז בבקשה תגיבו

למעלה