היי אני חדש

simplequation

New member
היי אני חדש

שלום אניח חייל משוחרר כבר 3 חודש אני בדיוק פוטרתי מעבודה (חודשיים) , עקב חוסר עובדה (אירוני?) העניין הוא שאני עבדתי בעבודה שהיא "עבודה מועדפת" לא קיבלתי כלום,אני אומר לקבל,אולי מכתב פיטורים אני לא יודע לאיפה אני צריך ללכת עכשיו,האמת היא שהכל נראה קצת אפור לשם מה אני הולך ללשכת עבודה,ביטוח לאומי? מה נותנים לי המשרדים האלה ,אני חייב? תודה רבה על ההקשבה.

niya

New member
הי שאלה פשוטה

למשרדי הבירוקרטיה המעצבנים אתה לא חייב ללכת, אלא אם כן אתה רוצה לקבל דמי אבטלה. כן, כדאי שיהיה לך מכתב פיטורין ביד (בירוקרטיה...) שיהיה בהצלחה!

simplequation

New member
>תודה רבה

למשרדי הבירוקרטיה האלה.. אני צריך ללכת,כי מגיע לי דמי אבטלה(חייל משוחרר). השאלה היא למה בדיוק אני צריך ללכת עם מכתב פיטורין? הרי לחייל משוחרר,מגיע 4 חודשי אחרי הצבא! זה אומר שאני צריך לעבוד , לגרום לפיטורים שלי? ללכת לביטוח לאומי/או למשרד העבודה(ששניהם סגורים היום) וככה לקבל את דמי האבטלה? אני מת על המדינה הזאת,כשיהיה לי כסף אני עוזב. איזה מזל שיש לנו את ההיסתדרות,והשביתות האלה..מועילות לנו מאוד. דואגים לנו עד השקל האחרון,
ים !

niya

New member
ומה

אתה חושב? במדינות אחרות זה יותר טוב? בירוקרטיה יש בכל מדינה מערבית שאליה תעבור (וגם במקומות לא מערביים) וגם שביתות יש בכל מקום, וגם פיגועים, בקיצור, פה יש את ביבי - שאין במקומות אחרים, וזו אולי אחת הסיבות היחידות לעזוב...

simplequation

New member
הממ נכון נכון

אבל אחרי שביבי עלה לתפקידו ולפני שביבי עלה לתפקידו היה טוב ? כבר 4 שנים שהמדינה מתדרדרת לה,בלי קשר לביבי תתקני אותי אם אני טועה..

niya

New member
צודק, אבל

זה רק היה בשביל לתת דוגמא... בארה"ב יש את בוש... זה לא טוב בהרבה

simplequation

New member
כן אבל האנשים מתנהגים אחרת

לדוג' באנגליה,ובמדינות דומות,ששותים תה להפסקת הצהריים זה טוב לא ?
(לא היה איקון של תה : ) אני בטוח שיש מה לחפש שם,אני ידוע שיש אני לא מוכן להירקב במדינה הזאת,והלהרגיש את כל הלחץ הזה למה אני צריך אותו,אני חייל משוחרר גאד דיימיט! אני האמנתי שיש סיכוי ליותר טוב במקום זה,במקום העבודה שלי,התייחסו אלי , כאל סתם,פטיש,רובוט היחס היה מזלזל,וזה שבהרבה מקומות אחרים הדבר דומה , זה לא אומר שזה עושה את זה בסדר. אני מלא תקווה , באותה מידה,מאוכזב קשות,למה לי כל זה?

niya

New member
לא אשבור לך את המילה

אבל יש לי תחושה שהרבה אנשים בטוחים שרק כאן הכל חרא... חוצלארץ נראה מאד זוהר, מבטיח, יפה וכו'. אתם שוכחים שיש המון אנטישמיות, יש המון ניכור בהרבה מקומות וחוצמזה, אנחנו כאן חלק מהתרבות, נראה לי שאולי נראה לך נחמד לשתות תה אנגלי בצהריים, אבל כמה זמן? מהר מאד זה ימאס לך, כי בתרבות האנגלית יש הרבה דברים שלך יראו מעצבנים/תמוהים/לא מתאימים לך...

simplequation

New member
גם אם זה אשליה

וגם אם זה סתם להאמין בזה,בגלל שיש לי מחסור בעובדות אז אני הולך לנסות את זה למרות האנטישמיות,למות הניכור בעבודה זה לא שבכל מקום בחו"ל , יש את זה . גם פה יש... קומבינות,אם זה בממשלה הנהדרת,כנסת,מקומות עבודה כמו חברת החשמל מקומות עובדה,כמו עירייה,ועוד המון המון זה שיש חרא במקומות אחרים זה נכון,אבל אולי יש פחות אולי פחות מסריח,אולי יש יופי ששווה לקום בשבילו בבוקר ואולי לא,מה שכן,אני צעיר,ואני יכול ואני יעשה זאת(בתקווה רבה) גם אנשים שהם בעלי גיל 35 יכולים,לנסות אין לדעת מה יהיה מחר,אולי יפול טיל סקאד , ויעיף אותי לאלף עזעזל אני צריך לשבת בבית,ולחכות לו ? מה דעתך על טיולים בעולם ,יהיה נחמד,כך אוכל ללמוד מקומות אני רוצה לעשות זאת עם חבר,כבר דיברנו על זה ולא רק מספרים,ותמונות,לטוס ולראות תכל'ס אני יעשה זאת מספר פעמים,ומי יודע אולי אמצא את היעד שלי ואולי,אני סתם חי בבועה

למעלה