היי אני חדש פה

idany100

New member
היי אני חדש פה

מה שלומכם? רציתי לשאול אתכם שאלה. אני כבר לא צעיר ( בן 30) .אני גם בדירה שכורה כבר 3 שנים. אני עובד,אחראי ,ממושמע,ילד טוב ,רגיל בסה"כ. בלי שום דבר יוצא דופן. למה אני כותב את זה? משום שרציתי לשאול אתכם : כל כמה זמן אתם זוכים לטלפון מאמא שלכם??? האם אמא שלכם נוהגת להתקשר אליכם כל יום?? בשביל לשמוע מה נשמע? האם אמא שלכם מתקשרת אליכם פעם בשבוע?? לא מתקשרת אליכם בכלל?? רק שאתם מגיעים לביקור,אתם מדברים איתה? אמא שלי לא מפסיקה לשגע אותי. כל יום היא מתקשרת! אז נכון זה לא חייב להיות להמון דקות. סתם היא כזו דאגנית. היא רוצה לדעת שהכל בסדר בסופו של יום. שחזרתי הביתה. שהכל בסדר וכו'. בשנה הראשונה,זה לא היה כל יום כי הייתי בא לפעמים לביקורים.אז היא לא הייתה צריכה "לוודא" שהכל בסדר. בשנה השנייה,כבר פחות הגעתי (עבודה,התחלתי לגור לבד בלי שותפה) אז נהנתי להיות יותר בבית. ובקיצור,נמאס לי כל יום לקבל טלפון!!!!!!!!!!! פשוט נמאס לי. ואם אני לא עונה,אז היא יכולה להתקשר כל 30 דקות! פעם כבר אמרתי לה "אמא,לפעמים אני עסוק. לפעמים אני בריצה,לפעמים לא היייתי בבית. לפעמים אני ככה. פעם היא חיפשה אותי 12 פעמים ,לא עניתי לה.(זה בד"כ קורה בשעות הערב 21:00 בלילה. 23:00 בלילה.) ומסתבר שהיא נכנסה כ"כ ללחץ ואז אחי התקשר אליי,אחותי...בקיצור-כאילו כבר חטפו אותי. צעקתי עליה והסברתי לה שתפסיק לעשות מכל דבר ביג דיל! היא רוצה,שתשאיר הודעה ושאני אוכל אני אחזור!! אני לא רוצה לפגוע בה כמובן.זו אמא שלי שעושה בשבילי הכל מאהבה.פשוט הכל . כל מה שאני מבקש היא עושה בשבילי. אני מאוד אוהב אותה. אבל יש גבול. אז נכון לעכשיו,היא מתקשרת (עדיין) אבל היא מנסה עוד 2-3 ואם אני לא עונה,אז היא מניחה. כמובן שמתקשרת על הבוקר ב 9..שהיא יודעת שאני בעבודה,ושואלת אותי "מה נשמע"?? "איפה היית אתמול...התקשרתי"? בקיצור,נמאס לי. אני יכול ,רק בשביל השקט שלה (בתור אמא) להרים את הטלפון לקשקש 3 דקות וזהו. ולפעמים אני עושה את זה. אבל לפעמים נשבר לי שכל יום אני צריך לקבל שיחת טלפון כזו. מצד שני,אין מצב שאני אומר לה "תפסיקי להתקשר אליי" או משהו כזה. אין מצב כי זה מעליב,ופוגע.זו אמא. אם אחותי זה שונה. היא מדברת איתה כל יום כמה פעמים.אבל זה כי אחותי קשורה לאמא שלי מאוד .מתקשרת אליה מהעבודה מיוזמתה. אחותי אוהבת את זה. לי אין סבלנות. מה עושים? ואיך זה אצלכם.

מותר לי

New member
מה לעשות אני לא יודעת,

אבל טלפון מאמא פעם בשבוע וגיחה להורים פעם בחודש זאת אני. (אלא אם יש משהו מיוחד) אני חושבת שאמא שלך עדיין לא התרגלה לעובדה שאתה בן 30, לא בן 3... מבחינתה אתה הילד הקטן שלה! גם כשהייתי בצבא ומינון השיחות היה קצת יותר מפעם בשבוע זה לא הגיע למצב של כל יום וניג`וסים. משאירים הודעה ומנסים שוב למחרת. (אפרופו: את הsms הראשון שלה היא שלחה אלי! :) ) אולי שאחותך תדבר איתה? אמא שלך עובדת? מובטלת? פנסיונרית? נשמע שיש לה המון זמן פנוי בשביל לדאוג לך בהיסטריה ולדמיין אסונות שלא קרו לך...

idany100

New member
אז ככה

היא עובדת. יש לה כבר 3 נכדים מהאחים האחרים שלי. אבל היא כזו לא מהיום. זה לא שאם אני אענה לה אז היא תתחיל בשאלות חודרניות או ניג'וסים. זה רק בקטע של לדעת שהכל בסדר. אבל אני לא יכול להרים את הטלפון להגיד הכל בסדר ולנתק לה. אז מדברים עוד קצת--וזה די נמאס לי. אחותי לא תדבר איתה כי אני לא אלך לאחותי ואגיד לה "אמא מעצבנת אותי תגידי לה". זה ממש לא ככה. להיפך היא תגיד לי "נו,אז למה אתה לא עונה לה. זו אמא שלך. טוב,כנראה שאאילץ לחיות עם זה. רציתי רק לדעת איך זה אצלכם,זה הכל.

kkarinn

New member
וואי, נשמע מעצבן...

אצלי אין הרבה טלפונים. הקשר הטוב שלי הוא עם אבא, אנחנו מדברים בד"כ בסופי שבוע, או לפעמים באמצע שבוע אם יש למישהו מאיתנו משהו חשוב להגיד. הוא מותק, הוא יודע שעכשיו אני בתקופת בחינות ולא רוצה להפריע לי. אמא שלי (שאני לא בקשר טוב איתה) לפעמים קרציה. אבל בגלל טיב יחסינו, אין לי בעייה להגיד לה שתפסיק לצלצל כי זה מציק (וזה לא פעם ביום!). עכשיו לגביך. אני ממש לא חושבת שאתה צריך לחיות עם זה. אני מכירה מקרה דומה של מישהו שאמא שלו מציקה לו (לא ברמות שלך אבל!), ואין מה לעשות, צריך לחנך את ההורים. תחנך את אמא שלך להוריד את מינון השיחות. לא בבום, אבל לאט לאט.

מותר לי

New member
תגיד...

מה יקרה אם תסמס לאמא כל יום או תקבעו שיום אחד בשבוע לא מדברים? נסה להסביר לה שאם לא שומעים אז סימן שהכל תקין..

זה טיפוס של בנאדם

יהיה לך קשה מאוד לשנות אותה, והדבר היחיד שיש לי להציע היא שתגיד לה כל פעם שאתה עסוק ולא יכול לדבר, ותעמוד על כך. אם אחותי הייתה כותבת בפורום, היא הייתה מייד מזדהה איתך אבל לא לגבי אמא, אלא לגבי אחותה הנודניקית שמאז שעברה לגור מחוץ לבית מתקשרת אליה כל יום ומשגעת אותה שהיא מתגעגעת אליה ואוהבת אותה. אני יודעת שזה מפריע לה, אבל קשה לי לא להתקשר אליה כל יום (אם כי זה יוצא לפעמים) כי אני באמת מתגעגעת אליה נורא. תחשוב על זה שבמשך 27 שנים היא הייתה רגילה לראות אותך כל יום לפרק זמן ארוך ופתאום אתה מחוץ לטווח שלה. היא עדיין אמא, אפילו שהבן שלה גדול...

JustMeNow

New member
חייבת דווקא להגן על הצד השני...

אני מבינה כמה זה מעיק ומציק שאמא מתקשרת כל יום...גם אמא שלי היתה עושה את זה וזה עיצבן אותי...מה היא לא סומכת עלי שאסתדר לבד? אבל זה לא היה הקטע... היא דאגה מהלא צפוי יום חורף אחד קמתי חולה כל כך שלא היתי מסוגלת לגרור את עצמי לטלפון ולהודיע לעבודה שאני חולה, או לגרור את עצמי לרופא (הליכה של 10 דקות בבד"כ) היתי בתקופה בלי שותף או שותפה בבית ופתאום הבנתי שזהו- זאת הבעיה העיקרית במגורים לבד- אני מרגישה זוועה ואין אף אחד בעולם שאפילו יודע, כי אני לא מסוגלת לקום לטלפון אפילו... בכוחות אדירים בצהריים גררתי את עצמי לטלפון וההורים שלי זינקו ובאו לקחת אותי לרופא והחזירו אותי הביתה להתאוששות כדי שלא אאלץ להגרר באוטובוסים. ואז הצלחתי להבין שזו בעצם הדאגת של כל הורה...הילד שלו חולה או חס וחלילה נפצע ואין לו מושג אפילו... אז פעם ב 24 שעות היא מרימה טלפון ל3 דקות לראות שאתה נושם? לא נורא... לפחות היא לא חופרת לך או מעבירה ביקורת על כמה אתה לא בסדר... היא רק מרגיעה את עצמה שהכל בסדר ואתה... אתה יודע שיש מישהו אי שם שדואג לך... אני בטוחה שברגע שתעבור לגור עם מישהי היא תרגע קצת
אז קח את זה באיזי, או שתקדים תרופה למכה ותתקשר אליה לפני, רק שתשמע אותך נושם :)))

idany100

New member
אז זהו אני יודע שזו הסיבה.

הדאגה הרבה שלה אליי. הקטע שאני גר לבד לבד. אבל,זה מעצבן,בכל זאת. ואם לא תהיה לי בת זוג גם שאהיה בגיל 37 אז גם אז היא תתקשר כל ערב לשיחה היומית???? אפשר לחשוב. אני לא גר בשטחים. אני לא עובד בעבודה עם סיכון שיכול להיות שנפלתי מאיזה עמוד או משהו כזה. וזה נכון שהיתה פעם אחת לפני שנה,שהארגשתי ממש לא טוב, עם 40 מעלות חום. כל הלילה כמעט לא ישנתי,לקחתי כדורים אבל עברתי את הלילה. כמו מטומטם,יום אחרי זה סתם הייתי אצלה ואמרתי לה אם יש לה כדורים נגד,ואז כמו מפגר סיפרתי לה שהרגשתי לא טוב וכו' וכו'.(אבל לא בהיסטריה!!! פשוט,לא הרגשתי טוב כ"כ. זה היה לפני שנה. אני לא זוכר אם מאז התחילו כל הטלפונים כי גם שנה לפני זה ,זה קרה,אבל לדעתי לא באותה תדירות. בכל אופן,זה מעיק ומעצבן אותי. ולגבי SMS-אמא שלי לא יודעת בכלל איך משתמשים בזה.ואני בספק אם הפלאפון שלה קולט SMS. אבל שלחתי לה עכשיו,נראהיותר מאוחר אם קיבלה משהו. והלוואי וזה יהיה הפיתרון. תודה רבה

היי

אני מבינה את הבעיה שלך, גם אמא שלי לא מחזיקה מעמד בלי לדבר איתי יומים וזה מאד מעצבן. אפשר לדבר איתה כל יומים, ולומר לה שאתה עסוק. לחילופין אפשר לתת לה להשתגע כמה ימים (לסגור את הטלפון) או לדבר איתה ולהסביר לה את המצב או שאפשר להמשיך כמו שזה עכשיו... לסבול בשקט... ההחלטה היא שלך
שיהיה בהצלחה!

Jazz Singer

New member
היי שזיף...

אני מקווה שזה בסדר שאני שואלת את זה כאן אבל קראתי קודם את סיפורה של משי(לא טעיתי, נכון?) בפורום כלבים. איך היא מרגישה?

../images/Emo140.gif יווו איזה חמודה

היא מתאוששת לה לאיטה. קצת חלשה מהתרופות אבל נותנת לי לשים את הטיפות בלי בעיה... היום היא נשארה לבד ואמא הלכה לעבודה (אחרי שאמא הייתה חולה אתמול). תודה על ההתענינות

Jazz Singer

New member
שמחה לשמוע ../images/Emo13.gif

כאב לי אחרי שקראתי מה קרה. תרגישו טוב שתיכן

לספר לך משהו?

סבתא שלי, שתהיה בריאה, מדברת עם אבא שלי (59) ודודה שלי (48) פעם ביום. לא שיחת "תחקור", אלא שיחת "רציתי לדעת שהכל בסדר".
אמא שלך היא אמא שלך לטוב ולרע גם בגיל 60
מה שכן, אני הרגלתי את אמא שלי ל"יום כן-יום לא+ יום שישי אצל אמא למרק עוף" (אבל אז היא מתחמנת ושולחת הודעת טקסט רק לראות שאני חיה
)

lola in pijama

New member
אני מקשקשת עם אבא ואמא בMSN

וגם שולחת להם צילומים כל פעם שאני מחליפה כלי מיטה או משנה משהו בבית.

gal-or

New member
האמת,

היי, זאת אימא שלך לטוב ולרע. אתה לא יכול לשנות אותה. אתה רק תוכל לשנות את ההתייחסות שלך למצב. עדי

למעלה