היי אני חדש פה

היי אני חדש פה

אני משחק דנד כבר לפחות חצי שנה לא מזמן נהייתי שה"ם אז אם למישהוא יש איזה עצה בישבילי זה ממש יעזור

Naruto007

New member
ברוך הבא

ומקווים שתהנה. בטאגליינס (למעלה) יש את הנושא שאתה מחפש.

DDN

New member
ברוך הבא לפורום!

מקווה שתהנה משהותך כאן! עצות לשיהו"מ? כן יש. 1. אף פעם אל תאמר לשחקן "אתה לא יכול לעשות את זה" 2. תמיד תהיה קשוב לשחקנים שלך. תדע מה המטרות של הדמויות שלהן. 3. תדאג למיסתוריות, וכשהכי לא מצפים לזה, תפתיע.

מגילת עצות לרוב

יש לך את הספר שנקרא *בטעות* "ספר החוקים לשחקן/השה"ם"? מהיום קרא לו "ספר עצות והצעות כלליות בלבד לשחקן/שה"ם. אני אומר לך באמת, הטעות הכי גדולה של שהמים ושחקנים בתחילת דרכם זה ללכת לפי החוקים כל הזמן. בלי להכנס להשמצות וויכוחים, זה מיותר אפילו לקרוא אותו. עדיף לשחק משחק דמות עמוק בעולם עשיר ומציאותי, ולא משחק מנצ'יקני של מבוך עם מפלצות וגיבורים חסרי לב שמנסים להציל את העולם. דבר שני, חשוב כמעט באותה מידה, זה משו שנקרא OSD. זה אומר כאילו בראשי תבות באנגלית שבירת אמון או משו בסגנון. העולם צריך להיות אמין, אמיתי, אכזר לעיתים, ציני לעיתים, הכל במקום הנכון. אל תהסס להגיד לשחקן שרץ מהר לקנות כד בחנות שהכד היקר שקנה במיטב כספו נפל על הרצפה ונשבר לרסיסים. הקיצר, להיות אמין ומציאותי. פעם הכנתי רשימה ארוכה של ארועים אורבנים שהם בוי אמון טובים, אולי ביום רחוק אחד נרשום אותו על גבי הפורום.

Ferenheit

New member
SOD

SUSPENSION OF DISBELIEF או בעברית "השהיית הספק". הכוונה היא לא לשבור את האמינות של העולם (למרות שאפשר לקרוא עליה תיגר). דוגמה: אם הדמויות נכנסות לקבר קדום ונטוש ואחרי דלת סודית הן מוצאות שבט של קובולדים שאין להם דרך נראית לעין להגיע לכל מקום שיש בו מזון או משהו מעניין לעשות אז או שיש משהו מעבר לנראה לעין (גם אם לא יתגלה לעולם על ידי השחקנים צריך לשקול אותו. דוגמה: מעבר סודי מאפשר לקובולדים לצאת ולפשוט על כפרים שכנים) או שה-SOD נשבר (קובולדים בחדר ששתי הכניסות אליו חסומות בסלעים שרק טיטאן יכול להזיז ושחיים שם שנים בלי מזון או מים). כשה-SOD נשבר האמינות של העולם מתערערת וקשה להיכנס לדמות ולשחק על פי ההגיון הפנימי של המערכה (הפנטסטית?).

למעלה