היי אני חדש כאן

neo6901

New member
היי אני חדש כאן

רציתי לדעת כיצד אתם (ותיקי הפורום הזה) מאמינים שאפשר לפתור את הסכסוך הערבי-מוסלמי - ישראלי-יהודי? האם באמת בעידן של היום, להערכתם, ניתן לסמוך על ידי הפלסתינאים ולתת להם שטחים ממדינתינו בשביל מדינתם?

InDaHouse

New member
הפציפיזם הוא תפיסה מוסרית

אתה יכול לקרוא עליה בויקיפדיה ועוד מיליון מקומות. הפציפיסטים מתחלקים לשתי קבוצות - הפרגמטים והרדיקלים. הפרגמטים יילחמו בהיטלר והרדיקלים לא יילחמו אפילו בהיטלר. אין כאן כל קשר לשאלות של שמאל או ימין. הפציפיסט יגיד לך שבכל מקרה שיש לך בחירה בין אלימות לאי-אלימות - עדיפה הדרך השניה. הפציפיסט הרדיקלי יאמר לך שבכל מקרה שיש לך בחירה בין אלימות לאי-אלימות, הדרך השניה היא היחידה. כל פציפיסט יכול להסיק את המסקנות שלו בנוגע ל"כיצד אפשר לפתור את הבעיות מול הפלסטינים בדרכי אי אלימות" והגעת לפורום הלא נכון לדון בשאלה הזו לדעתי.

InDaHouse

New member
אני יכול להמליץ על כמה פורומים

השמאל שלנו, מפלגת העבודה, אקטואליה וכמובן שבקומונות הרלוונטיות יש יותר מקום לדיונים על בסיס אינטימי יותר. כמובן שפורום פציפיזם מכיל כמות לא רעה של שמאלנים אך אין לדעתי אין לפציפיזם ולסכסוך במזרח התיכון שום קשר. פציפיסט יכול להציע פתרונות אך הם אינם נובעים מתוך הפציפיזם אלא מתוך השמאלנות דווקא. אם תעשה מכנה משותף נמוך בין כל הפציפיסטים תקבל פחות או יותר את אותה תשובה - אני לא יודע מה הפתרון, אני רק יודע שאני לא מוכן להרים נשק או יד על אדם או בעל חיים אחר.

אני מסכימה עם הכל למעט

זה שזה לא הפורום הנכון . אני בהחלט חושבת שיש מקום לשאלה " איך אפשר לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטינאי בדרכים לא אלימות?" לא רק שיש מקום לשאלה היא שאלה חשובה!

yiag123

New member
???

"אין כאן כל קשר לשאלות של שמאל או ימין"? - פצפיזם זאת תפישת עולם שמאלנית.

זה ממש לא נכון

גם אם הצבא לא היה עושה שום דבר פוליטי שאני לא מסכימה איתו עדיין לא הייתי מוכנה להתגייס פשוט מהיותו של הצבא גוף שנוקט באלימות .

אני מסכימה איתך

שהמיתאם בין שמאלנים לפציפסטים הוא הרבה יותר גבוה מבין ימניים לפציפסטים אבל זה לא הכרך . ואם אתה שואל אותי הסיבה למיתאם היא אותה סיבה למיתאם בין הגבוה בין טבעונים לשמאלנים (למרות שגם פה זה לא הכרך) - לרוב מי שרגיש לעוולות חברתיות כלפי אנשים חיות סביבה וכו' אהיה רגיש גם לגבי האי-הגינות שבשימוש באלימות.

yiag123

New member
הפצפיזם זה תפישת עולם שמוגדרת כשמאל

בדיוק כמו אנרכיזם, קומוניזם...

ממש ממש לא. תקרא

זה שישנם אנשים מהשמאל הטוענים לסיבות פציפיסטיות בגינן הם אינם מוכנים להתגייס, זה דבר אחד. אותם אנשים לא מוכנים להתגייס לצה"ל מאחר וצה"ל פוגע בערבים, והם לא מסכימים עם כך. אבל, פציפיזם יכול להתקיים גם בצד הימני של התמונה. בתקופת ההתנתקות, כל ימני שהתנגד לפגיעה שצה"ל עושה בדתיים ובמפוני גוש קטיף, יכל להזדהות עם ערכי הומניות ופציפיזם. וכל אותן קריאות כגון "יהודי לא מגרש יהודי" "יהודי לא מכה יהודי" מתבססות על ערכים הומנים, ואפשר אף לומר פציפיסטיים. פציפיסט הוא אדם המתנגד לאלימות. אם הוא מתנגד לאלימות כנגד ערבי, תאמר שהוא שמאלני אם הוא מתנגד לאלימות כנגד יהודים דתיים חרדים, תאמר שהוא ימני. פציפיזם אינה תפיסת עולם המשוייכת לשמאל בלבד.

yiag123

New member
יש לך שתי טעויות

א - אתה מדבר במובן הישראלי של שמאל וימין, זה כמו להגיד שקפיטליזם זה לא ימין בגלל שיש קפיטליסטים שמתנגדים לשליטה הישראלית ביו"ש. ב - גם במובן הישראלי - הימין בישראל הוא בעד להשתמש באלימות נגד הערבים - אז איך מישהו יכול להיות פצפיסט ובאותה עת לתמוך בשימוש באלימות?

תראה

אני מדבר במובן הישראלי, כי אין לי שמץ של מושג מה זה שמאל וימין בכלל, ומה זה בארץ בפרט. אלו שני צדדים קיצונים שאני לא מסכים עם אף אחד מהם. התייחסתי לנושא הישראלי כי זה הנושא שאני מכיר. ב. הימין תומך באלימות נגד ערבים, אך מתנגד לאלימות נגד יהודים. הוא מוכן להצדיק שימוש באלימות, רק במקרים מסויימים, ובשאר המקרים מתנגד לה. מדובר בפציפיזם חלקי.

Mיקי_

New member
אין דבר כזה פציפיזם חד כיווני

פציפיזם או שהוא חל על כולם, או שהוא אינו פציפיזם. יש פציפיזם רדיקלי ופציפיזם פרגמטי מה שתיארת לא עונה על שתי ההגדרות, מעבר לכך זהו לא פציפיזם.

אז את בעצם אומרת

שפציפיזם זו תפיסת עולם המשוייכת לשמאל בלבד? או שמא ייתכן מצב בו אנשים מהימין הינם פציפיסטים, אך לא בדיוק כמו שתיארתי?

Mיקי_

New member
כמו שאמרו לך לפני,

פציפיזם הינה תפיסת עולם שמאלית במובהק, כאשר ההתייחסות היא לשמאל במובן הגלובלי של שמאל וימין. בארץ שמאל וימין הם מונחים מעורבבים, שלא מייצגים לאמיתו של דבר את השמאל והימין המסורתי, אלא סוג של שעטנז מוזר. לכן בארץ יכול להיות ימני פציפיסט, אבל למעשה בעולם הוא לא היה מוגדר כאיש ימין. כדי ללמוד עוד על תפיסה מסורתית של ימין ושמאל הייתי מציעה לך לקרוא ערכים אלו בויקיפדיה כהתחלה. בכל מקרה אכן, פציפיזם הוא במובהק תפיסת עולם שמאלית.

InDaHouse

New member
ממש לא

דווקא הימין הכלכלי התבסס בתחילה על תפיסת עולם פציפיסטית על מנת לקדם את התעמולה הקפיטליסטית שלו. "מה? בטח שזה בטוח לתת לי את כל הכסף שלך כל האדמה שלך וכל הזכויות שלך, אני פציפיסט שכחת?"

תשובה

אני לא מתיימר לפתור את הסכסוך הישראלי פלשתינאי. אני לא יודע את כל הנתונים, ובטח שלא יודע יותר מכל אדם אחר. לדעתי, באמצעות דיבורים, וויתורים ניתן להגיע לשלום. מבחינתי גם לחזור לגבולות 67, מבחינתי גם לחיות בדו קיום עם ערבים בתוך ערים ישראליות, שהשכנים שלי יהיו ערבים, מקובל. אני מאמין שבאמצעות הליכה לקראת, ובאמצעות הפגנת תמיכה, ולא נוקשות ויד קשה, ניתן להגיע לשלום. האם ניתן לסמוך עליהם? האם באמת אם נוותר יהיה שלום? אין לי תשובה לשאלה הזו. אבל אני ארגיש הרבה יותר טוב עם עצמי באופן אישי, אם אני אהיה תמים, ואומר שכן. מאשר אם אומר שלא, ואחליט שהם רעים מיסודם. אני מאמין שהטבע האנושי הוא טוב, אני מאמין שלכל אדם מגיעה הזדמנות שניה, ואני מאמין שצריך, לסמוך עליהם. אבל זו רק דעתי.

למעלה