היי כמו שבאתי
כן, סיפור חיים ארוך. מתחיל באבא אלכוהוליסט ואמא עם בעיות נפשיות. אני ו-2 אחים נשלחנו לאומנה. אני בת-9 חודשים, אח בן -4 ואח בן-2. האם האומנת התעללה בנו קשות. בעיקר בי כי היא לא רצתה בת משום שהיו לה 3 בנות משלה. ההתעללות באה לידי ביטו בנעילה בחדר הנוחיות במשך 3 שנים, היא הייתה מוציאה אותי רק כשהייתה באה עו 'ס. מכות עם חגורה, מקלות, ומה שרק אפשר בי ובאחים שלי. כולם פחדו ממנה אפילו בעלה. היא היתה מאיימת על אחי הבכור שבמידה ויספר היא תדאג שיפרידו ביננו, וזה ממש לא רצינו כי היינו מאד קשורים אחד לשני. אחי היה כמו אבא בשבילי, היה מגן עליי ומקל את הכאב ממכותיה של האומנת. עם הזמן העו'ס ראתה דרך הציורים שלי שמשהו לא בסדר כי הייתי מציירת הרבה דם. ואז גילו על ההתעללות. כך אני נלקחתי לאימוץ ואת 2 אחיי לקחו לפנימיה. הרגשנו נבגדים, הבטיחו לנו שלא יפרידו בינינו ובכל זאת הפרידו. שני אחיי היו כבר גדולם לאימוץ. אני הייתי כבר בת 6. הפרידה הייתה קשה.דבר שלא השלמתי איתו עד היום. אחי היה בא לבקר אותי באימוץ אבל השופט אסר עליו כי אסור עד גי 18, כך שמגיל 8 לא ראיתי אותו עד היום. היום אנחנו בקשר דרך המחשה, הוא איתר אותי כשהייתי בת 18 ומאז רק התכתבנו כי הוא חי בארצות הברית. הייתי בוכה המון, ילדה שבורה בלי רצון לחיים, מה שהחזיק אותי תמיד הייתה התקוה שיום יבוא ואזכה לראות שוב את האחים שלי. בשנת 86 אימי המאמצת ז"ל נפטרה מסרטן, זה שבר אותי, הייתי מאד קשורה אלייה, נערה בגיל ההתבגרות ללא אמא. האחים כבר לא היא בבית וגדלתי עם אבי המאמץ שנתן לי את כל החום, האהבה, והתמיכה שהייתי צריכה, וכך עד היום. בגיל 16 איתרתי את ההורים ע'י מסמך שמצאתי בחפציה של אימי המאמצת ז"ל. כתבתי מכתב להורים וכך נוצר הקשר. תוך כדי גיליתי אחד האחים שהיה איתי באומנה. הוא חזר להורים בהיותו בגיל 17. הקשר הזה לא היה בריא, ההורים סיפרו לי סיפורים לא מהעולם הזה. אפילו בביקורים אבא היה שותה לידי המון, כך שלבד כבר ידעתי שהוא אלכוהוליסט, ולפי הדיבור של האמא הבנתי שמשהו לא בסדר איתה מבחינה נפשית. האבא התחיל לאיים ברצח אבי המאמץ וזה הביא לעירוב משטרה. כך ניתקתי קשר עם ההורים וגם אם האח, כי הוא לא רצה לעזוב אותם. במשך השנים הייתי מבקרת את אחותי שבמוסד, מתכתבת עם האח שבארה"ב. עד שלפני חודשיים איתר אותי אח נוסף. הוא פתח תיק נישואים והרב אמר לו שהוא מאומץ. הוא היה בהלם. הוא פתח תיק אימוץ וגילה שיש לו אחים בעוד שגדל בן יחידי. כך הוא איתר אותי ושנינו יצאנו למסע הארוך הזה של גילוי השורשים. דרך תיק האימוץ שלו גיליתי שיש לי אחים שלא ידעתי על קיומם כל השנים. עכשיו אנחנו מנסים לאתר, נפגשים עם קרבי משפחה, ומנסים לגלות את קורות העבר של כולנו. קשה מאד, המון דברים צצים בראש, הרבה סיפורים שכל אחד מספר מראות מבטו. אחי מספר כמה סבלה אימי הביולוגית כשלקחו לה את הילדים, איך צרחה כשנילקח ממנה ילד מהלידה. אתה כבר לא יודע למי להאמין, כרגע אני יודעת שאני צריכה לסגור מעגל. אשמח להרחיב יותר, יום נעים לכולם.