היי אני חדשה

תקרא את הפרק "מבוא ספינר"

ותבין. אין לי ספק שאני צודק, סנייפ הוא בוגד - זאת אומרת הוא אף פעם לא היה טוב אז אי אפשר לקרוא לו בוגד.

רזושש

New member
גם כשאני קראתי תפרק הזה הבנתי סופית

שסנייפ בוגד!.. כל מה שהוא אמר שם לבלטריקס, אני אל חושבת שוולדמורט שהוא מליט/מבאר הכרה טוב, היה מאמין לשקרים כאלה גדולים, ככה שזה לא שקר..

אלאסטור

New member
לא הכל בהכרח שקר

הנקודה היא שוולדמורט מרוצה מכך שהוא לא הרג את הארי, כי פועלים כאן כוחות שהוא לא מבין ולא מודע להשלכות שלהם. ואם סנייפ באמת מליט הכרה כל כך טוב, וולדמורט לא יחשוד בו, כי הגאווה שלו לא תיתן לו להאמין שמישהו יותר חזק מביאור ההכרה שלו, שכאמור הוא הטוב בעולם.

אלאסטור

New member
אם הכוונה אלי

א. חרשתי את הקטעים שנוגעים לסנייפ, ולא רק את הפרק ההוא. ב. יש כאלו שמנסים להגיד, שדווקא משם רואים שסנייפ לא בוגד, כי התשובות שהוא ענה לבלטריקס, לא היו אמיתיות בחלקם אלא התחמקות, ומעוד דברים בהתנהגות שלו. אבל כאמור, הוכחות ממש רולינג לא סיפקה, ואפשר להסביר הכל לשני הכיוונים.

רזושש

New member
צודק!

אבל בכל זאת, אחרי שקראתי תפרק [הכל כך חשוב] הזה, חשבתי שסנייפ רע, ואויל זה מה שרולינג רוצה שאני יחשוב

אלאסטור

New member
ברור! בפעם הראשונה גם אני

הייתי בטוח שסנייפ בוגד, בפרט אחרי הרצח (או לא רצח, או שהוא חי בכלל) של דמבלדור, הייתי קורע את סבר מאוס אם הוא היה לידי...

רזושש

New member
אני הייתי כלכך בשוקק

כאילו קראתי מלא ספויילרים וכולם אמרו שסניים סוכן סמוי בצד של המסדר.. ואל ידעתי למי להאמין.. אבל אחרי שקראתי את הפרק השני שוב, פשוט האמנתי שהוא רע, ובוגד..

אלאסטור

New member
הסוף של הספר השישי

הכי הרג אותי, ישבתי כולי אחוז צמרמורות, בהלם כבד, כמעט בכיתי.. באמת. לא היתה לי כזו חוויה מספר בחיים! והכי מוזר היה שכשקראתי אותו שוב כמה פעמים אחר כך, שוב היו לי צמרמורות למרות שכבר הכרתי את הסיפור! הסוף כתוב שם בצורה כל כך... פשוט... אין מילים.

רזושש

New member
אני חשבתי שלא ראיתי טוב, שלא קראתי

נכון.. אני הייתי בשוקק הייתי בטוחה שבפרק האחרון יפתרו את התעלומה, יגידו שסנייפ טוב, משוו... אבלל לא!! למרות שהמוות של סיריוס יותר הכאיב לי, וזה כי ידעתי שדמבלדור ימות בספר הזה, לא האמנתי שנייפ באמת עשה את זה, ועכשיו אני מאמינה..

rds15

New member
דווקא הפרק הזה הוא הוכחה לזה

שסנייפ לא בוגד. תחשוב על זה, למה הפרק הזה חשוב? כדי שנשמע על השבועה של סנייפ לנריקיסה? אנחנו שומעים על זה יותר מאוחר, כשהארי מגלה על זה. כל הפרק הזה הוא הסיפור כיסוי של סנייפ. יש לו תשובות כל כך מוכנות מראש לכל מה שבלטריקס שואלת אותו, שזה פשוט לא הגיוני שזה נכון. למה לרולינג היה כל כך חשוב להכניס פרק שבו סנייפ משכנע את בלטריקס שהוא נאמן לוולדמורט? הרי בגלל הפרק הזה סנייפ נחשד לאורך כל הספר, והסוף שבו הוא רוצח את דמבלדור מאוד לא מפתיע. למה שרולינג תהרוס את הסוף של הספר כבר בפרק השני? אולי זה בגלל שהפרק הזה מוכיח שסנייפ רק משחק עם אוכלי המוות? משקר להם בקשר לאיפה הנאמנות שלו?

2 Mיכל

New member
הפרק לא קשור לבוגד או נאמן..

הוא גורם לנו להבין שסנייפ יכול להיות שייך לכל אחד מהצדדים באותה מידה ואף אחד לא יודע למי הוא נאמן באמת.

sophie nevou

New member
תודה לכווולם ../images/Emo24.gif+שאלה קטנה

איך זה שאיןן עדיין תאריך ליציאת הספר השביעי למה רולינג מתעללת בנו? לפי מה שהבנתי העלילה אצלה כתובה עד הסוף מזמן למה היא מתעכבת?

לא.

היא כתבה בקיצור את הפרק האחרון בספר השביעי. אבל היא ידעה שהפרק הזה יעבור עוד שיכתוב [ישתנו בו כמה דברים], אבל היא לא כתבה עדיין את הספר השביעי. עכשיו היא בתהליכי כתיבה של הספר האחרון.

AnGeLiNa JoNsOn

New member
../images/Emo41.gifסנייפ לא בוגד../images/Emo41.gif../images/Emo141.gif

ואני אסביר למה! רולינג, במשך כל הספרים, בקריאה ראשונה תמיד גרמה לנו לחשוב משהו במהלך הספר, שבסופו התברר כשקרי והדבר הכי לא צפוי קרה. תודו. אבל במקרה של הספר השישי- כבר בפרק השישי התברר לנו כביכול שסנייפ בוגד. לא קצת מוזר לדעתכם? אני חושבת שדווקא מכיוון שהיא הכניסה את הפרק על ההתחלה, ההרגשה שהיא נתנה לכולנו היא שסנייפ בוגד, וכראוי לרולינג- בסוף צריכה להיות תפנית. אז כן, הספר הזה שונה בדבר אחד- התפנית בסופו הייתה הפוכה. סנייפ הרג את דמבלדור והוכיח את עצמו כרע. אבל לא חושבים שזה קצת מוזר? כאילו, אם היא הייתה רוצה להפתיע אותנו עם זה, היא לא הייתה חושפת את "סודו" כבר בהתחלה. לכן, אני יותר מבטוחה, שסנייפ לא בגד בדמבלדור. בקשת ה"אנא ממך", של דמבי, הייתה כנראה שסנייפ יהרוג אותו, לא יציל אותו, לפי שיקולים ודיבורים קודמים ביניהם. אני לא יותר חכמה מכם, ואין לי מושג למה, אבל זה הכל מתחבר מאוד יפה, הוא לא רצה שהארי יתערב, וזה. אולי הנימוקים לא משכנעים במיוחד, אבל תחשבו על זה- זה הגיוני.

Pr0NgS

New member
אני יכול להגיד אותו דבר הפוך.

רולינג הביאה לנו את הפרק השני כדי להראות עד כמה סנייפ מרגל לטובת האחרים, אבל היא עושה הפוך, כמו שאמרת

למעלה