היי אני חדשה!

Rocking Diva

New member
היי אני חדשה!

קוראים לי לובה, ואני בת 12 מבאר שבע. יש לי שאלה.... למה יש אנשים ששונאים רוסים? האמת שהשאלה די פרימיטיבית ולא מנוסחת היטב, לא ידעתי איך לנסח אותה....אז אני ארחיב קצת. כבר מהגן הרגשתי " אאוטסיידרית " לא השתיכתי... בבית ספר היסודי היתה אפליה גדולה נגד רוסים, היו שמים את כל הבנות הרוסיות(לא היו בנים) בשורה אחת,אומרים מי מכוערת מי עוד יותר וכזה....היו זורקים עלינו אבנים...מחקים...יורקים...היה ילד בכיתה שלי שהוא היה ילד מניאק כזה...הוא היה מתחיל לגנות רק אותי להרביץ רק לי היה כל הזמן אומר "איייייכססס" במבטא רוסי כבד כזה בשביל לצחוק עליי והוא בעצמו היה רוסי וקווקזי....כולם הלכו אחריו...השנאה נגד הרוסים היתה אי אפשר פשוט לתאר. ואז הגיע בבה לובה בארץ נהדרת.אניי זוכרת פעם ראשונה ששמעתי עליה באוטובוס טיול שנתי מתחילים לדבר עליה וזה...עוול גדול נפל עליי. למשל כשנסעתי לגרמניה עם קבוצה אז היו שם ילדים כןן?? אז אבא שלי בא וצרח את השם שלי ברחוב כי הוא הלך מהחנות וככה אמר בקול משהו אליי עם השם שלי...ותקלטו כולם בחוץ היו כל האנשים...התחרפנתי על המקום לא הרגשתי את הגוף שלי התחלתי לבכות, רצתי רחוק מההורים שלי לסימטה חשוכה בשביל לא לראות את התוגבה של אותם האנשים לכך שקוראים לי לובה..בכיתי...אבא שלי לבסוף הצטער חזרנו לאנשים הם בדיוק היו על ההרים של גרמניה אז גם אנחנו הלכנו איזה בושותת היו שעשיתי כזה קטע בכיתי וזה....ראיתי שכולם כבר שכחו איך קוראים לי..אבל עדיין מבפנים היתי מאוימת מפחד...מזה שבשנים הבאות אנשים יצטרכו ללמוד עם זה שקוראים לי לובה...לובה סיימה את שידוריה אבל הזכרון ישאר בלב לנצח..עברתי התעללויות קשות...הטרדות מכל הסוגים... בשכבה ילד שאני לא מכירה והוא לא מכיר אותי התוודע לו בטעות שקוראים לי לובה...אתם לא רוצים לשמוע איזה בלאגן היה...מה הוא עשה לי....הוא התחיל לגנות אותי בכל בית הספר וצבט אותי...דברים נוראיים... אני שוקלת לשנות את השם שלי והזהות שלי בכלל....אני לא יכולה יותר...אולי אני נשמעת צבועה בכך שאני רוצה לעשות מעשה דרסטי כזה, אבל זה המצב בישראל. אני רוצה בכלל לעבור מפה.. אני גם רוצה לספר לכם סיפור קצרצר...חברה שלי מנויה בטיפו,יש לה שם משתמש...אז נכנסתי יום אחד לפרטים האישיים שלה כתוב שם "יודעת רוסית אבל לא רוסיה" זה המצב מפוחדים פה... קוראים לה סופי...אותה הילדה,סופי, אז היא גם לא נגעה בחשמל ביום כיפור וצמה כל היום..הלכה לבית כנסת וזה...והיא רוסיה! נולדה ברוסיה וזה, אני בספק אם היא בכלל יהודיה...זה המצב פה... אני יודעת שאני נשמעת קיטשית ונדושה...אבל אני פשוט משתפת אתכם במה שיש..

Rocking Diva

New member
ועוד משהו

גם ביסודי אף אחד לא רצה לשבת עם הרוסים הם הרי חולי איידס מעבירים מחלות וכל הקיטש...אז היו קוראים לנו "המאפיה הרוסית" חורטים את זה על השולחנות והקירות וכו'...

Natalila

New member
../images/Emo10.gif

אני לא יודעת איך להגיב או מה להגיד לך כדי שתרגישי יותר טוב... אבל הדבר היחיד שאני יכולה לעשות זה
אותך. אני לא יודעת אם זה הדור החדש או שזה הגיל אבל אני ביסודי ובגן ממש לא סבלתי מדברים כאלה למרות היותי רוסיה ועולה חדשה. אני יודעת שזה ישמע נדוש אבל אל תקחי את הדברים שלהם ללב, אלו אנשים שלא שווים את היחס הזה ואת הדמעות שלך. ברגע שמישהו אומר לך משו, תהיי חזקה, תזדקפי ותגידי להם: "כן קוראים לי לובה ואני רוסיה אבל לפחות אני בן אדם ולא חיה כמוך
" תאמיני לי שיש בחוץ הרבה אנשים טובים שישמחו להכיר אותך בלי להתייחס לשם שלך או למוצא שלך כאל בדיחה או מחלה
בהמשך...

i v g y

New member
אני די בשוק

קודם כל ברוכים לפורום! דבר שני אני יודע שלא ממש אהבו רוסים כשאני הגעתי אבל לא היה כזה מצב! ואו אני ממש מזועזע מהסיפור שלך בכל מקרה אולי זה בבית ספר ושם תמיד יש קבוצות בואי נגיד שגם הרוסים נגד הצברים בכל מקרה אני בחיים לא היה לי כזה דבר פה וגם עכשיו רב החברים שלי הם צברים ואין להם שום בעיה שאני עליתי מרוסיה

i v g y

New member
עוד דבר

בבית ספר מתנהגים חרא להרבה דברים "מוזרים" ילדים מכוערים או חנונים וכו' זה תמיד היה ככה ולא רק פה בארץ בכל מקום כי ככה ילדים מתנהגים בשבילהם זה משחקים וצחוקים והנאה והם לא מודעים שזה עושה למישהו רע

Rocking Diva

New member
יכול להיות שיש משהו בדברייך...

חנונים, מכוערות, שמנות, ג'ירפות, סנובים עשירים... אבל רוסים? למה רוסים? כי הם באמת מסריחים לפי ה ' אימרה' ? כי יש להם מבטא מוזר? כי הם מעצבנים ככה סתם?? למה??? מה כזה אסור בלהיות רוסי??? ולמה עם ישראל עושה את כל הזוועות הגזעניות האלה, כשגרמניה עשתה את זה לעם ישראל ועם ישראל ממש לא אהב את זה? עד עכשיו עם ישראל מתלונן ושונא את הגרמנים ....אבל עושה אותו הדבר לרוסים. תחשבו על זה.

Rocking Diva

New member
ואני לא מדברת על כמה הזוועות חזקות

הן יכולות להיות השמדה והריגה...הן יכולות להיות סתם התעללות והצקה...אבל למה???

Rocking Diva

New member
אבל למה? למה הגזענות?

הנאצים שנאו את היהודים... היהודים עדיין לא סולחים לאותם הנאצים ולעולם לא יסלחו .... אבל עושים את כל הקטע לרוסים מה שהנאצים עשו ליהודים ?? זה כאילו שיש גזענות נגד מישהו, המישהו לא סולח על הגזענות ואז 'מפיץ' את אותה הגזענות בקרב מישהו אחר...למה??

B o o o o M

New member
למה?

מה זה למה... למה יש אור בבוקר? למה הדשא ירוק? כי ככה זה בטבע... למה יש גזענות כלפי רוסים? כי זה הטבע האנושי לצערנו הרב תמיד שנאו מה ששונה מהם... לבנים שנאו שחורים ונאצים שנאו יהודים והרבה מהישראלים ישנאו רוסים.. אין מה לעשות... חוצמיזה שניראה לי שהבית ספר שלך פשוט חרא של מקום

AeroSlash

New member
ובבית ספר אחר לא יהיה את זה?

הפיתרון הכי טוב זה לברוח? או אולי לנסות להתמודד עם הבעיה. לפנות לגורמים יותר חשובים אם לא יעזור. אבל להחליף בית ספר? זה לברוח מהבעיה. זה לתת לכל הצוציקים הקטנים שתופסים תחת כי לאבא יש מרצדס וחברה מצליחה, להמשיך לחשוב את עצמם. מאותם האנשים גדלים להיות סנובים אגואיסטים אח"כ שדופקים את החברה בלי חשבון.

Rocking Diva

New member
חחח כן

א- עכשיו כבר עברתי לחטיבה כמובן שזה הרבה יותר טוב מהבצפר היסודי שהייתי בו... ב- בבצפר היסודי כולם היו עניים... כי בית הספר שכן בשכונת עוני (אל תחשבו שבית הספר עני כי הוא לא, פשוט הוא נמצא במקום חרא איפה שכל החארות של ישראל מצטברים, ואני לא עניה גם, העובדה שהלכתי לחטיבה גבוהה במיוחד וטובה במיוחד שלא כל הורה יכול לאפשר לילדיו ללכת לשם...)

כשה רק עליתי לתיכון באתי

לתיכון שהכל הביצפר היו שרומות וערסים... והתנהגו אליי ממש גרוע אז עברתי לביצפר אחרי שנה שם היה ממש טוב... התחלתי לחיות שם

i v g y

New member
את צודקת בהחלט

זה מאוד נכון אני אגיד לך מה פשוט עולים לפה המון רוסים נגיד יש מעט אתיופים אבל גם אליהן מתייחסים לא יפה יש פה בעיה עם אנשים עולים בכללי אבל תשימי לב שזה גרוע רק בבית ספר אני חושב אחרי זה כבר אין כזה נגיד בצבא והלאה

Rocking Diva

New member
זה מה שאולי אתה חושב...

אני מגיבה על זה שאמרת שאין כזה בצבא והלאה. עכשיו...כשהייתם אז ביסודי, לא היה את זה. כשהייתם אז ביסודי, אז גם האנשים שהיו אתכם ביסודי נמצאים עכשיו בצבא, ואין את זה. זה לא קשור לגיל, זה קשור לזמן והאנשים. בעוד כמה זמן ה"יסודיים" והילדים בכללי יגדלו, אבל הגזענות תישאר. בדיוק כמו אז שביסודי לא היה את זה. וזה מה שמצמרר אותי. גם המחשב שמה יהיה בדורות הבאים?

אצלי היה כזה דבר דומה

ביסודי,בחטיבה ובתיכון הראשון שלי שאחרי חצי שנה ברחתי ממנו בגלל היחס "הטוב" שקיבלתי

wildgirl1

New member
מוכר. והגעתי למסקנה

זה תלוי מאיפה את בארץ. היכן שיש יותר רוסים זה קורה פחות היכן שהרוסים מיעוט והרוב זה מזרחיים או משהו כזה זה קורה יותר לפחות לדעתי. נגיד בהרצליה אין הרבה רוסים (בפורום לא היה אף אחד מהרצליה) וכאן ביסודי סבלתי בערך כמוך, השכונה שגרתי בה הייתה מאוכלסת ברובה על ידי ערסים ואנשים חסרי סבלנות לאחרים. בחלק מבתי הספר זה לא היה אצלנו ורציתי לעבור אבל אמא לא נתנה לי. התמודדתי אם הילדים, בהתחלה היה לי קשה, היה מכות והייתי אומללה. אבל אחרי זה למדתי לא לוותר , אם מקללים- אני מחזירה, מנסים להציק אני בחזרה, נימאס לי מהיחס והתחלתי לשנות את זה. זה היה כבר יותר טוב. בכיתה ו' החיים שלי התחילו להיות טובים והתחלתי להכיר חברים חדשים. בחטיבה זה משתנה, בחטיבה לא היה מכות, אולי היו הקנטות פה ושם אבל לא היה יחס ממש רע. לדעתי גם אצלך בחטיבה זה ישתנה. תנסי לא ללכת לחטיבה שאליה שייך הביהס שלך. ואל תוותרי לאנשים ואל תחשבי שאת פחות טובה. ברגע שהם רואים שהם מצליחים לפגוע בך הם ימשיכו.

למעלה