היי, אני חדשה.

puritania

New member
היי, אני חדשה.

ויש לי שאלה. מהו המשקל של אלימות מילולית ביחס לאלימות פיזית?

s h o o s h a

New member
משקל יחסי? ../images/Emo4.gif

האם את מתכוונת מה נורא יותר? אלימות מילולית או אלימות פיזית? התשובה אחת היא: שתיהן נוראיות, בלתי נסבלות, בלתי מוצדקות ובלתי נסלחות. ובכל זאת יש הבדל אחד: האלימות הפיזית עלולה להרוג פיזית ואילו האלימות המילולית הורגת "רק" את הנפש.

puritania

New member
ok

ולמה לוקחים אלימות פיזית כדבר יותר משמעותי? למה הנפש פחות חשובה מהגוף?

s h o o s h a

New member
מה חשוב

אלימות פיזית אפשר לזהות, לראות. כלומר, קשה יותר להסתיר אותה. ויש כאלו שגם את סימני האלימות הקשים שעל גופם מסתירים ומעדיפים לא לשתף אחרים במצוקות שלהם. מה זה אומר על אלימות מילולית? על התעללות מילולית? נפש האדם נרצחת באיטיות. האדם מושפל וכבודו נרמס וערכו העצמי נמוך מגובה דשא. והסביבה לא תמיד קולטת את הסימנים, לא כי לא רוצים לראות אלא פשוט כי רובנו לא ערוכים להבין, אין בידינו את הכלים לקלוט את השדרים הסמויים. שדרים סמויים- בהחלט סמויים שכן ברוב המקרים אנשים אשר עוברים התעללות, מכל סוג שהוא, פוחדים לשתף ובעיקר, מתביישים לשתף. אני מנסה לחשוב כיצד עוד לענות לך על השאלה ואני מוצאת שאין לי בעצם תשובה חד משמעית. שכן, הגוף והנפש- חד הם. הרי אין כל דרך שבה יתקיים הגוף ללא הנפש או להפך. פעימת הלב אינה מעידה על חיוּת אלא על כך שהגוף חי. אולם אם הנפש פצועה, שסועה, פגועה, הגוף, כלי הקיבול שלה- אין לו כל ערך. .........

אוהד11

New member
אלימות מילולית עלולה לגלוש לאלימות

פיזית, וכבר היו דברים מעולם שבעלי פתיל קצר לא היססו לעבור לאלימות פיזית שהגיעה לשפיכות דמים וקטל

puritania

New member
אז מה עושים כדי להמנע?

או כדי למנוע שימוש באלימות מילולית?

s h o o s h a

New member
תרבות דיון

מתעקשים על תרבות דיון. גם אם דעותיך שונות משלי ואין בינינו הסכמה, עדין אין סיבה ו/או עילה לפצוח בשלל ביטויים אלימים (קללות, נאצות, השפלות). והיה וזה שמולך עושה כן, הדרך היא פשוט סיום השיחה עמו. לא להתנצח ולהתנגח, לא להיסחף בדיוק אל המקום שאליו מנסים להוביל אותך, אל המקום שממנו, כפי שאמר קודמי, הדרך אל האלימות הפיזית, קצרה ביותר. ומה אם פנית אל מישהו בבקשה רגילה מאד והלה תקף אותך? (אירוע שלצערי מתרחש יותר מפעם אחת ודוגמא למקרה דומה היא המקרה שבו ביקש בחור צעיר להשיב שטר של 100 ש"ח לבעליו וב'תמורה' נדקר)- מאחר ואין כל דרך לנבא אירועים כאלו, אקדים ואומר שאין לי תשובה לשאלה מסוג כזה. יהיו שיגידו שבמצב הנוכחי עדיף לשתוק, לטוב ולרע, להמשיך הלאה. האמת? אולי זו אכן הדרך הנכונה היום כדי להבטיח שנמשיך לחיות. המחשבה שכך עלינו לנהוג היא לא נעימה, בלשון המעטה, אולם מאחר וכרגע אין פתרונות אחרים, כנראה שזו הדרך להמנע מהסתבכויות מיותרות. תרבות דיון- אם רק היינו נוהגים כך, כולנו, הרבה מאד רע היה נחסך מאיתנו. ובפורום זה, אחד מהנושאים עליהם אני שמה דגש רב הנו הדרך בה נאמרים הדברים גם אם לעתים אינם נעימים/ מתאימים לאזני/ דעותיי.

puritania

New member
אני מצטערת,

לא חשבתי שאני נוהגת בחוסר תרבות. סליחה.

s h o o s h a

New member
וואו, רגע, עצרי! טעות בהבנה!

לרגע לא אמרתי שאת נוהגת בחוסר תרבות. דיברתי באופן כללי ונתתי דוגמאות. חביבתי, את בסדר גמור!!! בוקר טוב

ngtu

New member
צודקת,

בנוסף אפשר לומר שגם באלימות הפיזית, ההשפלה גדולה. מה לעשות בקשר לאלימות? אין לי תשובה. גם אני מתחבטת עם עצמי, רוצה לעשות איזה שינוי, אבל לא מצליחה לראות פתרון כולל לכל הנושא

למעלה