היי...אני חדשה...

limmay

New member
היי...אני חדשה...

מה קורה?...אממ קודם אני רוצה להגיד שהפורום הזה ממש מעניין ואשמח לחזור לכאן...בינתיים עליי לחפש מידע על החרקירי....(אני דיי נואשת..)אני מחפשת בכל מקום את המידע המלא על החרקירי ואני לא מוצאת אני אשמח מאוד אם תעזרו לי.... אה! ו..שחכתי לציין...כל מה שאני יודעת זה...שחרקירי זה פולחן דתי יפני שבו לוחמים מתאבדים תוך הרס לאויב בהרג. וכל מיני דברים על הקאמיקאזה ומלחמת העולם השנייה...

neko

New member
חפשי HARAKIRI בגוגל. המושג משמעותו

"שיסוף הבטן", והוא סוג של התאבדות (SEFUKU) טקסית, שיפני היה לוקח על עצמו רק במקרים מאד קיצוניים. אני לא חושב שזה פולחן דתי, ואין שום קשר לפגיעה באויב - למעט במשחק TEKKEN שם יש מהלך בו YOSHIMITSU (?) תוקע את החרב בעצמו ומקווה לפגוע בשני. KAMIKAZE - רוח האלים, זהו כן מהלך בו את מקריבה את עצמך ע"מ לפגוע באוייב, ספציפית לגבי מלה"ע השניה, מדובר על טייסי מטוסים קלים שהתנגשו במפציצים אמריקאיים כדי להוריד אותם (וכמובן לא שרדו את הארוע).

5 0 6

New member
אם כבר, אז כבר...

ספוקו (עם פ' דגושה), היא התאבדות טקסית "מכובדת". זאת אומרת, אנשים היו מעדיפים לבצע ספוקו מליפול בשבי או למות בידי האויב. זה מה שאני יודע, לפחות. בקשר לקאמיקאזה אין לי כל-כך מה להוסיף, מלבד המקור: התאבדות זו נקראת כך על-שם הקאמיקאזה (רוח האל) ששילח אחד האלים בצי המונגולי שניסה לפלוש ליפן והטביע אותו. אני חושב שזה יותר מיתוס, מאשר סיפור הסטורי, אבל היפנים במלחמת העולם השנייה קראו להתאבדות זו קאמיקאזה בתקווה לשחזר את מה שקרה לצי המונגולי עם הצי האמריקאי.

CountDust

New member
ככל הידוע לי זהו סיפור היסטורי

במאה ה13 ניסו המונגולים פעמיים לפלוש ליפן. לאחר שהפעם הראשונה נכשלה (גם בשל התנגדות יפנית מוצלחת וגם בזכות מזג אויר גרוע), הם ניסו בפעם שניה באמצעות צי של כ4000 ספינות וכ-100000 חיילים שיצאו מחופי קוריאה וסין. לאחר כחודשיים של קרבות בהם הצליחו לכבוש שטחים שונים באזור החוף, החלה סופת טייפון שנמשכה כיומיים והטביעה יותר ממחצית הספינות המונגוליות. שאר הספינות הצליחו להחלץ וליסוג חזרה ליבשת. לחיילים שנותרו על החוף לא היה סיכוי והם חוסלו כולם. היפנים כינו את הטייפון הזה בשם KAMIKAZE. קאמי - האלים, קאזה - רוח.

sakuranbo

New member
תשובה-אני מקווה שאני לא טועה

אני לא זוכרת אם קראתי על זה או שהיפני שלי סיפר לי: זה כנראה היה לפני הרבה יותר זמן,לפני מלחמת עולם שניה, בזמן הסמוראים ואז היו גם מלכים. אם נתפס אויב אז ליפעמים נתנו לו את האפשרות לבצע את ההיתאבדות הזו (תלוי במקרה כנראה) לאחר ההיתאבדות כל הרכוש שלו היה נשאר אצל המשפחה שלו אבל, אם הוא לא היה מתאבד הכל היה מגיע למלך.

Manty

New member
LOL

כשקראתי את ההודעה שלך, הבנתי אותה קצת אחרת: בינתיים עליי לחפש מידע על החרקירי....(אני דיי נואשת..)

limmay

New member
מזאת אומרת?...../images/Emo4.gif

לא הבנתי בידיוק... דרך אגב...תודה לכל התגובות, איזה חמודים... עזרתם לי בהרבה...

CountDust

New member
זאת אומרת...

שאפשר היה להבין את מה שכתבת כאילו שבגלל שאת מיואשת החלטת לבצע חרקירי

limmay

New member
אה חח....

וואלה...האמת זה נכון...אם היה לי ת'אומץ...לא הייתי עולה לכיתה ו'...חחח...(אל חשש!!! זוהי רק מחשבה...
)

blck angel1

New member
גם אני לומדת על זה.

ארה`ב לא רצתה להכנס למלחמה על אף תמיכתה בבריטניה לצרפת , להם שלחה סיוע. בין יפן לארה`ב היו מתחים באסיה ולשם כך הוחלט לערוך דיוני שלום אך תוך כדי הדיונים התקיפו היפנים את האמריקנים בהפתעה בבסיס פרל הזהרבור (משהו כזה) והטביעו אוניות רבות (2500 הרוגים) שיטת

blck angel1

New member
המשך

שיטת הלחימה שלהם זה לקחת טייסים ולמלא מטוסים בחומרי נפץ ולהתאבד ולהתפוצץ על האוייבים. למחרת ארה`ב הכריזה מלחמה על יפן ובנות בריתה שזה כולל ציר ברלין-רומא-טוקיו. אחרי כמה פצצות אטום יפן הפסידה במלחמה אחרי 3 חודשים.

למעלה