היי, אני חדשה

batb21

New member
היי, אני חדשה

שלום לכולכן, כמה טוב לגלות שאני לא לבד... זה כבר הפורום השלישי שאני מנסה, אני מקווה שאני בכתובת הנכונה כעשיו. הראשון היה - לקראת הריון, משם הפנו אותי להורים בטיפולי פוריות, ושם הסבירו לי בעדינות שאם אני עדיין לא הורה, אז פה זה המקום. אז הנה אני. מנסה כבר 3 שנים להביא ילד לעולם... עכשיו אני אוטוטו מתחילה בפעם הראשונה טיפול של הפריה חוץ גופית. אשמח לקבל פה עיצות וטיפים מבעלות נסיון. אני לא ממש יודעת לקראת מה אני הולכת. אמרו לי שכל ההשבחות שעברתי הן בערך 1/60 ממה שאני הולכת לעבור בהפריה... אמאלה!!! קיבלתי הצעת עבודה מעולה ודחיתי אותה כי אמרו לי שאני לא אצליח להתמודד עם מתחים ולחצים של עבודה חדשה + טיפולי הפריה. (יש לי קרובת משפחה שמתעסקת בהפריות והיא זו שאומרת לי את כל זה) זה באמת כ"כ קשה??? מהן תופעות הלוואי? בבקשה תעזרו לי. אומנם קיבלתי הדרכה מפורטת מבית החולים (אסותא). אבל אני מעונינת לשמוע מכאלה שכבר עברו ויודעות מה זה. לא אינפורמציה רפואית. תודה ממראש, BATB

אלה 2

New member
היי באת'../images/Emo140.gifברוכה הבאה

נראה לי שהפעם את במקום הנכון למרות שאני מקווה שלא תצטרכי להיות כאן הרבה זמן... האמת, אין לי מושג בעינייני הפריות, (פשוט עוד לא הגענו לשם) אבל לגבי העבודה- סתם נזכרתי שלפני שנה הרופאה שטיפלה באנו אמרה לנו שאסור שסדר היום שלנו יהרס או יהיה לפי הטיפולים כי ככה נתמוטט מהר, עדיף לשמור כמה שיותר על שגרת חיים, גם כך כל העניין הזה שואב הרבה כוחות לפחות שיהיו לנו עוד דברים להשקיע בהם בחיים... מאחלת בהצלחה ומחכה איתך למומחיות

פּוֹנְג

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מה זאת אומרת "מתעסקת בהפריות" במה בדיוק היא מתעסקת שהיא יודעת כל כך טוב
את מוזמנת לקרוא בשאלות הנפוצות (בשורה הכחולה למעלה) יש שם קטגוריה שלמה על IVF ובין השאר את המדריך לנשאבת המתחילה שכתבה שווערצה, והוא מתיחס בעיקר לאסותא. נכון, הפריות זה יותר בילבול מוח מהזרעות, אבל לא כזה ביד דיל שצריך להפחיד אותך או לא לקבל עבודה חדשה בגלל זה. זה בעיקר מפחיד יותר ובעיקר מהווה משבר פסיכולוגי. אבל שני אלו עוברים אחרי הפעם הראשונה בה רואים שזה ממש לא מפחיד. ואת ממילא מיד נכנסת להריון אז את בטוח לא צריכה להתרגל לשום דבר.

היי. ברוכה הבאה לשהות קצרה

גם אני כמוך לפני טיפולי IVF, כך שלגבי תופעות לוואי וכו' אני לא מומחית, אבל כמו כל דבר זה תלוי בפרוטוקול שתקבלי ובתגובות של הגוף שלך לטיפול. מציעה שתשאלי לגבי כל זריקה וכד' בנפרד על תופעות לואי. לגבי עבודה, גם אני מתלבטת. נמאס לי מהעבודה הנוכחית וכבר מזמן חשבתי לעזוב, אבל אני מעדיפה כרגע להשאר ולא לחפש משהו אחר. אני יודעת שאצטרך להעדר בשביל הטיפולים ועם עבודה חדשה יהיה לא נעים. אבל אני כל הזמן חושבת אם זו טעות. אם הייתה לי הצעה מעולה לא בטוחה שהייתי מסרבת. אולי בגלל זה אני משתדלת לא להגיע למצב הזה.

miky4

New member
גם אני לפני IVF

הי ברוכה הבאה, אני עדיין לא מומחית גדולה וגם לנו אמרו שעדיף לא לשנות את מהלך החיים יותר מדי כי זו דרך ארוכה וכו' וכו'. אבל עדיף לא להיות לחוצה גם בענייני עבודה כי לפי מה שהבנתי צריך לקחת בחשבון הרבה איחורים... אז תעשי מה שנכון לך בענייני עבודה ובהצלחה!

3333A

New member
עבודה חדשה

למרות שאני עוד לא הגעתי לקטע של הפריות, ואולי אשנה דעתי (אם לא יהיה מאוחר מדי) אבל, לדעתי, את צריכה לחשוב עד כמה את לא מרוצה בעבודה הנוכחית והאם את יכולה ל"משוך" איתה עוד . אם לא, אז חפשי עבודה אחרת או קבלי הצעות עבודה אחרות. אני החלטתי שנמאס לי מדי ואני לא רוצה להשאר בעבודה הנוכחית והתחלתי לחפש עבודה. חוץ מזה, עם כל האופטימיות והתקווה, אולי זה בכ"ז יקח זמן? ואז סתם נתקעת בעבודה שאת לא מרוצה בה כשכבר יכולת להיות בעבודה כיפית ונעימה... אני בעד לעשות מה שאנחנו רוצים ועד כמה שאפשר לא "לספור" את הטיפולים כמשהו מעכב בחיים... אבל זו רק דעתי. בהצלחה לך בכל דרך שתבחרי!

batb21

New member
לא רוצה דרך ארוכה!!!

תודה על התשובות... אני יודעת שאני לא בסדר, אבל אני איכשהוא אני מתיחסת כרגע ל-IVF כטיפול חד פעמי, אני לא רואה את זה כמסע ארוך. אני יודעת שזה גרוע ושאם חלילה אני טועה, מה שבהחלט ייתכן, אני אשבר לרסיסים!! אני רועדת מפחד!! אני כל כך רוצה כבר להיות בהריון ולצאת מהסחרחרה הזו... אני פשוט נואשת. אני כרגע כאילו הזזתי הכל לצד ושמתי את נושא הטיפולים בראש סולם העדיפות שלי . לפי זה יפול או יקום דבר. השמנתי. גם ממתחים וגם כנראה מההורמונים. (יש לי בטן ממש גדולה, וזה מגעיל אותי חבל על הזמן). אני רוב הזמן מדוכדכת, איבדתי את האמביציות המטורפות שהיו לי בעבודה והורדתי פרופיל. באה, עושה מה שצריך בלי להתערבב יותר מדי והולכת ישר הביתה. לא יוצאת, לא רוצה לראות אף אחד (חוץ מבעלי המתוק, המלאך והנשמה שעוזר לי) מתבישת.... גם בגלל שאני היחידה מבין חברותי מבלי ילדים ורוב הזמן "הילדים" זה נושא השיחה שלהן ואני מתחרפנת, וגם בגלל שמראה חיצוני סופר חשוב לי ואני מבואסת, כלום לא עולה עלי... סליחה על ההשתפכות, נסחפתי. אבל לגלות את המקום הזה בשבילי זו תגלית כבירה, שבו אוכל קצת להשתפך... זה בסדר? (ד"א, לגבי קרובת המשפחה שלי - היא ביולוגית במעבדה)

yonit7

New member
גם אני לא רוצה דרך ארוכה ../images/Emo73.gif

אבל אף אחד לא מבטיח לך דרך קצרה אז תנסי לאסוף סבלנות, אופטימיות ואורך רוח חייבת לציין שגם אני מנסה אבל עם כל הניסיון - הטיפולים והכמיהה והריקנות תופסת חלק ניכר מחיי, במיוחד בזמן האחרון, בטן של הריון מעלה בי דמעות ילדים משחקים בארגז חול גורמים לי לעצב חברה טובה בהריון והבטן שלי מתהפכת מקנאה כל החיים סובבים סביב הטיפולים ועם כל הרצון לנהל חיי שיגרה לא לכולן זה מצליח - אשרי הבנות שמצליחות לקיים שגרה יחד עם טיפולים זה קשה עד בלתי אפשרי. בקיצור יקירתי - מאחלת לך שדרכך תהיה קצרצרההההההההההההההההה, שההורמונים לא ישפיעו עליך יותר מידי ושתישארי שפויה עד כמה שניתן ושתשיגי את ההריון המיוחל כבר בטיפול הראשון

ל א ו

New member
אכן הגעת למקום הנכון../images/Emo140.gif

רק שתדעי שפה בפורום, מאוד מומלץ לא להפסיק את החיים. נכון, זה טיפול לא קל אבל ממש ממש לא קשה ומתמודדים איתו בסופו של דבר! אני מציעה לך לראות אם תוכלי לקבל שוב את הצעת ההעבודה ההיא, לקרוא את המדריך לנשאבת מתחילה של שווערצה (נמצא בטאגליינס), ולעבור קצת על הפורום תראי שהמון שאלות יחסכו לך. הלוואי שזה יהיה הטיפול האראשון והאחרון שתדעו

מם 1971

New member
סוגי התרופות

ראיתי ששאלת שאלה על מונוגון ודקאפפטיל בשירשור אחר . אז ניסיון לעשות סדר בבלגן. בגדול הטיפול התרופתי מחולק לארבעה חלקים- 1. דיכוי- דיכוי המערכת ההורמונלית והביוץ העצמוני ע"מ שלרופא תהיה שליטה על תאריך הביוץ והטיפול. דקאפפטיל נמנה עם תרופות הדיכוי, אך ישנם עוד סוגי מדכאים. 2. זריקות הורמונים- ניתנות ע"מ לגייס מספר זקיקים בכל שחלה ובכך להגביר את הסיכוי להריון. מונוגון נמנה על תרופות אלו ,אך יש עוד רבות אחרות. 3.תרופות להשראת ביוץ- מטרתם לגרום לגוף לבייץ כ-36 שעות מרגע קבלתם. על תרופות אלו נמנים כוריגון/אוביטרל ועוד. 4. תמיכה- לאחר הביוץ תתבקשי לקחת תמיכה, בד"כ בצורת נרות וגינליים שמטרתם לסייע לגוף בקליטת ההריון. גם פה ישנם מספר סוגים של תרופות. הרופא הוא זה שיחליט איזה סוג של תרופה תקבלי. מבחינת סדר הפעולות הוא זהה לזה שרשמתי, אך התזמון נקבע ע"י מעקב שתעשי (בדיקות דם ואולטרסאונד). כמו שפונג כתבה ישנו הרבה מידע שיכול לסייע לך בסרגל הפקודות (שאלות ותשובות, מאמרים , קישורים וכו'). בהצלחה

מישהי אמרה פה פעם

שהמוטו שלה הוא: לעבוד על ההריון כאילו אין חיים ולהמשיך בחיים כאילו אין הריון. בעיני זה מוטו מצויין
, למרות שיש תקופות שממש קשה לי לממש אותו, כמו עכשיו, כשעוברים שלב ל- IVF והכל מציף שוב. לפחות בפורום מגלים שהדיכדוך, ההשמנה, הציפייה, הקנאה ושאר ה"מתנות" שהטיפולים מוסיפים לו משותפים להרבה בנות - ואולי זו נחמה. אז ברוכה הבאה
, בתקווה שמהר תצטרכי לעבור לפורום המתאים הבא...

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
? השאלה שלך מזכירה לי את הפתגם שהיה כתוב פעם בכל משרד צבאי שכבד את עצמו קווה לטוב ביותר, צפה לרע ביותר. ההפריות הן דרגה מעל ההזרעות. הטיפול ההורמונלי יותר מסיבי, ונוסף לזה שאיבה. את יכולה להכנס להריון במכה ראשונה, ואת עלולה לפעמים לחטוף עוד מכה ועוד מכה עד ההריון המיוחל. אני אישית מודה שעם הזמן הפחתתי בכמות העבודה שלי, אבל אל תעשי את זה מראש. הרבה נשים כאן ציינו שכאשר עכבו את הקריירה שלהם בגלל הטיפולים, הן התחרטו. לעומת אחרות שעברו לעבודה חדשה ומאתגרת ולא מצטערות על כך. "לא קלה היא, לא קלה דרכנו" אבל הסתכלות חיובית מקלה עליה מאוד. אני מסכימה עם הגישה שלך- טיפול אחד והצלחה (רק ברקע לזכור שלא סוף העולם אם זה לא כך). בהצלחה נועם

למעלה