היי אני חדשה...

• פותח הנושא choko
  • פורסם בתאריך

choko

New member
היי אני חדשה...

נעים מאוד... אני צ´וקו. במקרה הסתכלתי פה בפורומים ונזכרתי שפעם מישהו אמר לי ללכת לפורום בתפוז, לOcd טוב, אז תקנו אותי אם אני טועה. ראשי התיבות של OCD: obsessive, compulsive depression אז אני רוצה לדעת, אם אני תולשת שערות מראשי זה אומר שיש לי הפרעה בהכרח? ו.. אני עלולה להיות קרחת? או שזה סתם איומים שנועדו להפחיד פחדנים כמוני?

שרק

New member
שלום

רק אתקן: OCD = OBSESSIVE COMPULSIVE DISORDER - מה שנקרא בעברית "טורדנות כפייתי". ותלישת שיערות יכולה שתיקרא טריכוטולומניה (תקנו אותי עם אני טועה). בכל מקרה, ברוכה הבאה.

choko

New member
היי תודה..../images/Emo13.gif רק שאלה

מה זה טריכוטולומניה?

שרק

New member
צורך מסויים

לתלוש שיערות. אבל אני לא סובל מזה - אז אני לא יודע בדיוק

עמית_

New member
השם המדוייק

הוא "טריכוטילומניה" (טריכו בקיצור) - והכוונה לבעיה נפשית שגורמת לסובלת ממנה לתלוש את שערות ראשה ו/או שערות ממיקומים אחרים בגופה (גבות למשל) בצורה כפייתית / אימפולסיבית. רוב הסובלים מהבעיה הן סובלות - כלומר נשים, אך יש גם גברים שסובלים ממנה. טריכו נחשבת ל"קרובת משפחה" ל-OCD. בקשר לקרחת, אני מניח שזה תלוי בכמה את תולשת - אם תתלשי הרבה באיזור מסויים יכולות להיות "קרחות" בשיער. ייתכן גם שהתלישה עצמה גורמת לנזק לשורשי השיער, אינני יודע. קישור לאתר בעברית על טריכו

לאב

New member
היי - גם אני תלשתי שיער

במשך המון שנים, ואכן היו לי קרחות, לפעמים גדולות ולפעמים קטנות, תלוי בתקופה הבעיה היא שלאורך זמן השיער נחלש ופחות צומח היום - אני מקבלת טיפול תרופתי וכבר לא מזיקה לשיער למעלה משנה. השיער לא השתקם ב 100% - נראה לי שזה כבר לא יקרה (אם כי אין מה להשוות לעומת המצב לפני שהתחלתי את הטיפול) אם את צריכה מידע בנושא שלנו, אשמח לענות

קורווין

New member
Welcome!

טריכו היא באמת הפרעה ממשפחת הOCD הגדולה והמכובדת... לגבי השאלה אם יש לך טריכו או לא, השאלה היא עד כמה התופעה באמת רצינית אצלך. אנחנו לא יכולים לאבחן כי אין לנו את ההכשרה, אבל כל פסיכולוג או פסיכיאטר יוכל לתת לך אבחון ובמקרה הצורך, גם טיפול מתאים. קרחות? יש אופציה כזו כמו שעמית סיפר לך...

choko

New member
היי:)

תודה על התגובות שלכם! אין לי שאלות ספציפיות אבל בא לי לכתוב פה כל מיני דברים ואולי תוכלו לפחות מהתרשמות לנסות לומר מה הבעיה וליעץ לי... אני תיכונסיטית ואני זוכרת שהתחלתי לתלוש את השיער כבר מכיתה ה´ או קודם. הצורה שהגעתי לזה די טיפשית. חברה שלי פעם ישבה לידי באיזה שיעור והתחילה למשוך לי בשיער וזה ממש כאב לי, אני זוכרת שהתעצבנתי עליה נוראא ולא הבנתי למה היא עושה לי את זה בכלל. הדבר הזה קרה אולי פעם אחת, מקסימום פעמיים... אני זוכרת שמאז התחלתי לתלוש בעצמי את השיערות.. אני לא יכולה להגיד שזה גורם לי הנאה, אבל כנראה זה אמצעי לשחרור מתחים.. מלבד זאת אני גם כוססת ציפורניים, מאז ומתמיד. אבל אני לא עושה את זה בצורה כרונית. הציפורניים שלי לא מחרידות כמו של מרבית הכוססים, פשוט הן תמיד קצרות. גם אני לא מושכת את השיער במקומות ציבוריים, רק בבית, אבל קורה שאני מעבירה יד על הראש בלי לשים לב בכלל... יותר מכך, אחותי הגדולה מושכת בעצמה שיער, אז יכול להיות שהושפעתי ממנה, אבל אני לא חושבת.. כי זה קרה לי לבד הרבה אחרי שהיא התחילה. מעניין אותי אם זאת כן תופעה גנטית (למרות שקראתי בכתבה שטריכו היא לא תופעה גנטית) אבל אולי בעצם זה משהו סביבתי? דבר אחד טוב שאני יכולה לומר זה שמאז שאני במחשב לידיים שלי אין כל כך גישה לראש, אז זה טוב:) אני לא יודעת אם אני צריכה לפנות למישהו בקשר לזה או לא, כי אני לא יודעת כמה נורמטיבי זה לתלוש ככה שערות... זה קורה לי בעיקר בתקופות של לחץ, אבל לא רק. מה שכן, אני בטוחה שזה סוג של התמכרות. רק אני לא מבינה למה להיות אלכוהליסט זה בסדר... ולהיות טריטלומן (ככה קוראים לזה?
) זה נחשב לסוג של הפרעה ופחות מקובל בחברה? שיהיה לכולם יום טוב וסופ"ש נהדר! אשמח לתגובות... ביי:)

לאב

New member
הי

אני חושבת שיכול להיות קשר גנטי, אם טריכו זה סוג של או סי די, ואו סי די ככל הנראה קשור בתופעה ביולוגית של חוסר בסרוטונין ( או שזה נגרם על ידי זה או שלאו סי די ולחוסר הסרוטונין יש בסיס עמוק משותף)אז למה שלא יהיה את אותו פגם גנטי אצלך ואצל אחותך? אני גם תמיד הצטערתי על כך שטריכו נראית כל כך חריגה, הרי האנשים שסובלים מטריכו הם נורמלים מכל בחינה אחרת, ואם תלישת השיער לא היתה נראית כל כך משונה אולי היינו מצליחים לחיות איתה בשלום. כמו שאנשים כוססים ציפורניים לדוגמא. כשהתחלתי בטיפול הנוכחי, שהוא סוף סוף הטיפול שגאל אותי מזה, הפסיכיאטר אמר שיתכן ואחרי כמה שנים שאני אקח תרופות אולי אני אגמל מהצורך הזה ואוכל לתפקד גם בלי תרופות בלי להזיק לשיער. הוא גם אמר שאצלי זה יהיה יחסית קשה לאור גילי "המופלג" (אני בת 41 ותלשתי את שיערי מגיל 8). היות ואת כל כך צעירה יתכן ואת תצטרכי פחות טיפול תרופתי אם תלכי על זה כי זה פחות מקובע ואולי תוכלי רק ללכת לפסיכולוג שיתן לך טיפול התנהגותי. לא ניסיתי את זה אבל גם זו נחשבת אופציה לטיפול פעם חשבתי שאני "המופרעת" היחידה בעולם שעושה את זה, מאז שהתחלתי להתכתב בפורום כבר נתקלתי בהמון אנשים שפנו אל הרקע הזה , כך שככל הנראה יש המון כמונו, רק שאנחנו נורא שקטים ומאד מאד מסווים את הבעיה.

למעלה