היי... אני חדשה...

MooN of 1986

New member
היי... אני חדשה...

אני כבר חצי שעה יושבת וחושבת אם כדאי לי בכלל לכתוב כאן... את העובדה שאני לא ממש דתיה הבנתי כבר לפני בערך חצי שנה... תפילות אצלי זה כבר לא בקטע (השבת אחותי לקחה אותי אית לבית כנסת, אוירה נחמדה, לא יותר מז´ה..) וגם לא ברכות, וכל הקטע של הלבוש.. אני עדיין לומדת בבית ספר דתי... יותר נכון "אולפנא לבנות"... לא יצא לי להיות שם השנה כ"כ הרבה (סתם בעיות לא שורות, ואולי כן?) אבל מאז פסח אני שם דיי הרבה... בגלל הבגרויות... הרכז החברתי מודע לעיניין שהחלתי מלתחה... ושחצאית ארוכה כבר לא ממש בקטעים שלי...(לא מזלזלת, סתם לא אוהבת...) אויש, פיספסתי את הפואנטה... אני לא ממש יודעת מה לומר... אולי סתם היי... ואולי להרגיש שאני לא ממש לבד...(על אף שאני יודעת על עוד כמה חברות שהן כמוני בערך בקטע הדתי..) מקווה שהגעתם עד כאן... -אני-

שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

לאט לאט תסבירי ותבהירי, אל תילחצי. הבנתי שאת בת כ-16 ואת לומדת בבי"ס דתי, אך לא מרגישה דתייה. תספרי קצת: מה הרקע שלך, איזה סוג דתיים אתם (דתיים לאומיים- עד כמה מקפידים), כמה אחים אתם וכו´ וכו´. את לא לבד, זה בטוח. יש כאן המון אנשים שעברו את מה שאת עוברת, ואף יותר מזה. תרגישי בנוח. אנחנו כאן בשבילך, ובשביל שכמותך. בשביל זה הפורום הוקם. מיכלי <נתקפתי מצב רוח לבבי. אני אוהבת חדשים.>

MooN of 1986

New member
תודה על קבלת הפנים... אז ככה:

אנחנו דתיים לאומיים... (בעיקרון מתנחלים.. אבל אי אפשר לומר מפחה מתנלחת טיפוסית.. לא על המפחה שלי..) אנחנו 6 בנות... אני הרביעית... הגדולה בת 23 והקטנות בנות 10 (תאומות..) ההורים שלי הם אנשים מאוד תומכים(דבר שגיליתי בתקופה האחרונה..) הם לא אנשים כועסים, ולא עצבניים במיוחד.... כשהתחלתי ללכת עם מכנסיים הם לא אמרו כלום... כל האחיות הגדולות שלי הולכות עם מכנסיים ככה שזה לא ממש מפריע.... לפני כמה ימים יצאתי עם חברה... היינו בת"א, היא שאלה אותי אם ההורים שלי יודעים שאני יוצאת עם מכנסיים ומה הם אומרים על זה... אמרתי לה שכן, הרי אבא שלי הסיע אותנו לתחנת אוטובוס, והוא ראה שאני עם מכנסיים... אחרי כן דיברתי על זה עם אמא שלי... היא אמרה שהדרך שלהם(דרך החינוך) היא לא כפיה... ואני רואה את זה בהרבה תחומים אצלם... היא אמרה שהיא מקווה שאבין שמכנס צמוד (כמו שלבשתי באותו רגע) משדר דברים שונים מאשר מה שמשדר מכנס אחר רחב יותר שאחותי הולכת...(יש לי אחות ממש צדיקה למדה במדרשות וכו´, והיא הולכת הרבה עם מכנסיים, אבל יש לה הרבה סייגים לגבי קניית מכנסיים... עצבים ללכת איתה לקניות..
) היא גם סיפרה לי שפנו אליה כל מיני אנשים בישוב..."ראית איך הבת שלך מסתובבת?" היא אמרה לי שזה לא מפריע לה מה שאנשים חושבים... אבא שלי קצת מאוכזב מהקטע שאני כבר לא מתפללת ולא מברכת(משתדלת בשבתות..) כי פעם, לפני שנה בערך הייתי "ילדה טובה" שכזו... הולכת עם שלושתרבע, קמה לתפילות.. אפילו בשבתות... ולאבא שלי זה עשה רק טוב.... הוא אמר לי שזה חסר לו... אבל הסברתי לו שזה לא הקטע שלי כרגע... וואאייי. לא תכננתי לכתוב כ"כ הרבה...חחחחחחחחחח....... רק רציתי להוסיף, שכשאמרתי בהודעה הקודמת שאני יודעת על חברות שלי שגם כמוני מבחינת הדת... אצלם זה שונה... כי הן באות בקטע של "עכשיו לא אכפת לי, אבל ברור לי שבעתיד זה יחזור לי.." (הן אמרו לי את זה) אני לא יודעת עד כמה זה נכון לגבי... כי זו לא החלטה שיטחית אצלי... זה אחרי שהעלתי לעצמי את כל השאלות... וראיתי שהבעיה שלי היא יותר בקטע האמוני מאשר בקטע של ´קשה לי לקיים את מצוות התורה´... שהרי זה דיי טיפשי, כי נולדתי לזה, ואני דיי רגילה לשמור שבת וכל זה... מישהי אמרה לי לא מזמן, שכל מה שעובר עלי מבחינת הדת, זה בגלל שאבדה לי האמונה התמימה... וזה קרה בגלל שהתעסקתי עם בעיות לפני שיכולתי להתמודד איתן..(ניסיתי למצוא תשובות לחברה, וגיליתי שאין לי... וזה תיסכל אותי..) שוב אני כותבת יותר מידי... אסיים כאן... שוב תודה על קבלת הפנים...
ירח!

גל נעים

New member
עוגת גבינה במיוחד עבורך!!!.

אז..ספרי לנו קצת על עצמך,מאיפה?,איך זה קרה לך שראית את האור וכ"ו...?

MooN of 1986

New member
לא יודעת אם זה לראות את האור...

אני לא רואה את הדת כדבר רע ושחור... וגם לא כדבר מגביל... ברור לי שאם ארגיש את אלוהים בדרך כלשהי, או אדע בתוך תוכי שהוא אכן קיים... לא תהיה לי בעיה מי יודע מה גדולה לקיים את תרי"ג מצוותתת (אמנם לא את כולן... אבל רובן..) אני גם לא חושבת שלהסתכל על הדתיים והחרדים כטיפשים, או עיוורים זה דבר נכון... שהרי הם מאמינים, ואני מבינה אותם... שהרי פעם גם אני האמנתי... ברורה לי הדרך שלהם... לא באמת ברורה, אבל בערך מובנת... שוב כותבת יותר מידי-אני חייבת להפסיק עם זה.... חחחחחח... אני כרגע מעדיפה לא לומר מאיפה אני... דרום הארץ, אם זה יעזור למישהו...

למעלה