היי! אני חדשה פה!!!

ליאל ד

New member
היי! אני חדשה פה!!!../images/Emo24.gif

שלום בנות, קודם כל נורא שמחתי לגלות שקיים פורום אנדו - ככה לא ארגיש בודדה! אז תודה לכן!
אני בת 24, לפני כחודש התגלו אצלי 2 ציסטות מסוג אנדומטריומה (למרות שלא היו שום סימפטומים מוקדמים). ב-6/8 עברתי ניתוח לפרוסקופי להסרתן ועכשיו אני בתהליך ההחלמה. הרופא אמר לי לקחת גלולות יסמין 3 חודשים עם הפסקה לשבוע מחזור כל פעם. רציתי לדעת אם גלולות אכן מונעות הופעת אנדומטריומות חדשות? ודבר נוסף, קראתי פה הודעה של מישהי על ניתוח במעיים - זה נורא הלחיץ אותי.. אנדומטריוזיס יכול לפגוע במעיים? טוב, שיהיה יום טוב לכולן!!!

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ליאל ../images/Emo140.gif

שמחה שמצאת את הבית החם שלנו, את באמת לא לבד
היכן עברת את הניתוח? לא ברור לי מדוע נאמר לך לעשות הפסקה של שבוע בין חפיסה לחפיסה. האנדואיות שלוקחות גלולות עושות זאת ברצף , ללא הפסקה, לעיתים במשך שנים. אין צורך בהפסקה, זה מחטיא את המטרה של הדיכוי! חשוב שתתייעצי עם רופאים מומחים לתחום ויש לי ספק, לאור דבריך, שהרופא שלך אכן בקיא בתחום. חשוב שתפני לגורם שבקיא במחלה על מנת שתטופלי באופן הנכון ביותר! מצרפת לך קישור למאמרי הפורום וממליצה לך להכנס גם לקישורים. אנדומטריוזיס זו מחלה כל כך רחבה ולא בטוח שמה שיש לאחת יהיה לאחרת, אך כן חשוב להיות עם יד על הדופק ולהיות מטופלת ע"י רופאים מביני דבר. אנחנו פה

ברוכה הבאה

רומיה ענתה לך ואני מחדדת גם אני לא מבינה למה לעשות הפסקה למחזור? מי ניתח היכן? אנדומטריוזיס זו מחלה בעלת נטיית "להתרחבות" אבל שוב כמו שאמרה רומיה שונה מאחת לאחרת, וחשוב להיות עם היד על הדופק.... רצוי להיות במעקב אצל רופא שמבין באנדו או במרפאת אנדו בתה"ש. תרגישי טוב ותנוחי כאן

vanilachip

New member
ברוכה הבאה../images/Emo39.gif

הגעת לבית חם ותומך, אל תהססי להיעזר בכל שאלה, צורך בתמיכה וכו'.. גם אני נותחתי ב6/8, איפה עברת את ניתוח? איך את מרגישה עכשיו? מצטרפת להמלצות להיוועץ ברופא מומחה בתחום, על מנת לשמר את תוצאות הניתוח.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

שמחה שגילית אותנו, הגעת ל
החם שלנו ואנחנו פה כדי להקשיב, לקטר, לתמוך, לעודד, ולייעץ כל אחת מנסיונה ולעיתים גם לשחרר קיטור או להתחרפן. תלוי מה מצבך ההורמונלי...או על כמה משככים את.
נשמח אם תשתפי אותנו ותספרי מי אבחן אותך, היכן עברת את הניתוח, מי ניתח וכו'. נראה שהרופא שלך,כמו גניקולוגים רבים שאנו מכירות, לא ממש מבין בענייננו. ואני ממליצה לך לקרוא מלבד הקישורים פה, את שפע האינפורמציה בנושא שלנו באינטרנט. שיהיה המשך יום רגוע ושבוא שקט.

ליאל ד

New member
תודה רבה

הניתוח היה בבית חולים רמב"ם ועבר בהצלחה, הרופא שמטפל בי הוא ד"ר דויטש - מנהל מחלקת נשים ברמב"ם. אולי לא ניסחתי נכון, כל שלושה חודשים אני מפסיקה לקחת גלולות לשבוע - למחזור, ואז ממשיכה לעוד 3 חודשים. הרי אם נוטלים גלולות ללא הפסקה - אין מחזור, נכון?

מיכל235

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה ל-
שלנו. מה שהבנות התכוונו להגיד לך שמומלץ לקחת גלולות ללא הפסקה כלל, גם לא אחרי 3 חודשים, כי כל מחזור יכול להחמיר את המחלה. תרגישי טוב ואת מוזמנת לשאול כל שאלה.

ליאל ד

New member
גלולות ללא הפסקה

חשבתי שזה ממש לא בריא לא לעשות הפסקה בין הגלולות. אתן לא עושות הפסקות בכלל? אולי אני נשמעת קצת "טיפשה"!!! אני פשוט נורא חדשה בתחום - יש לי פז"מ של חודש ושבוע עם המחלה הזאת!!

מיכל235

New member
שלום ליאל

אני כרגע על דיכוי של זריקות דקפפטיל לחצי שנה, בעוד מספר חודשים אתחיל גם לקחת גלולות רצוף ללא הפסקה כלל. ועד כמה שידוע לי כך גם נוהגות שאר הבנות, לקיחת גלולולות ברצף ללא הפסקה.

lior362

New member
הי וברוכה הבאה

ברוכה הבאה. איך גילית את הציסטות ?

ליאל ד

New member
גיליתי את הציסטות במקרה

המחזור האחרון שלי היה מאוד בעייתי - היה לי חום, התנפחתי כמו בלון וגם הקאתי פעם אחת. אז אחרי שהמחזור נגמר הלכתי לגניקולוג שאיבחן אצלי 2 ציסטות גדולות - אחת בגודל 5/6 ס"מ והשנייה 8/8 ס"מ, הוא הפנה אותי באופן דחוף למיון. אישפזו אותי וקיבלתי טיפול אנטיביוטי שבוע ימים 3 סוגי אנטיביוטיקה 3 פעמים ביום - כי היה להם חשד לדלקת חמורה (זה מה שמצאו בבדיקת סי-טי). אז אחרי שהם שרפו לי את כל מה שרק אפשר באנטיביוטיקה שלהם - שיחחרו אותי הביתה להמשך טיפול תרופתי. בזמן הטיפול התרופתי (אנטיביוטי כמובן) הופיע אצלי פריחה נוראית - נאמר לי שהגוף שלי סובל ממנת יתר של אנטיביוטיקה, אז הפסקתי לקחת כדורים. פניתי לדר' דויטש (מנהל מחקלקת נשים ברמב"ם) שהרבה המליצו לי עליו. הוא אמר שלא מובן לו למה התעללו בי כל כך עם האנטיביוטיקה ואמר שברור לו שיש לי אנדומטריומה שיש להסירה. הוא אמר שמצפה לי ניתוח מסובך. אך בסופו של דבר אחרי הניתוח הוא ניגש אליי והודיע שיש לי אנדומטריוזיס אך להפתעתו הרבה הניתוח היה הרבה יותר מוצלח ממה שהוא ציפה. הוא אמר לי להתחיל עם הגלולות. כבר מקודם הכינו אותי לאפשרות של אנדומטריוזיס ולכן חיפשתי באינטרנט על המחלה. ביום ששיחררו אותי מבית חולים אחרי הניתוח מצאתי את הפורום המדהים הזה, וראיתי הודעה של מישהי שעברה ניתוח באותו יום כמוני רק בבית חולים אחר, והבנתי שאני לא לבד בבעיה. אז תודה רבה לכן! בינתיים לא נעים לי להודות אבל אני מתחילה קצת לשקוע בדיכאון כי אני מתחילה להבין שהמחלה היא לכל החיים... ולמרות שיש לי תואר בפסיכולוגיה - איכשהו לא מצליחה להרגיע את עצמי ולהתגבר על החששות....

lior362

New member
תתעודדי

תקשיבי פשוט תאמרי לעצמך שאף אחד בעצם לא יודע מה יקרה לו בחייו. גם הבן אדם הכי בריא בעולם לא יודע . ולכן אני מעודדת את עצמי בדרך זו שהחיים כל כך בלתי צפויים , שאת לא יכולה לדעת מה יהיה ויכול להיות שגם חייך יעברו ב"ה בשלום ובלי בעיות מיותרות מהאנדו. וחוץ מזה מכל דבר רע יש גם דברים טובים כמו : הפורום , כמו הסתכלות אחרת על החיים , לקיחת פרופורציה בחיים ואז אפשר יותר להעריך ולהנות מדברים . וחוץ מזה עם ההתקדמות של היום ברפואה ובתחום האנדו אי אפשר לדעת מה ילד יום. תארי לעצמך שלפני שנתיים אם מישהי חפשה באינטרנט על האנדו היא לא מצאה שום קישור , היום האינטרנט מפוצץ. בקיצור תנסי לאמץ את גישת -אני חיה היום מיום ליום .

מישמש33

New member
ברוכה הבאה

שמחה שמצאת אותנו חושבת שכדאי שתקראי על המחלה ע"מ להבין מה את עוברת ולמה לצפות אכן המחלה שונה מאחת לאחת ולחלקינו דברים מקבילים/שונים/זהים כל אחת ודרגת הקושי/הסבל שלה מה שחשוב כפי שכבר אמרו לך מס' פעמים, ולמרות זאת אחזור על זה : 1. להיות במעקב כל מס' חודשים ע"מ לראות מה המצב שם בפנוכו. 2. להיות במעקב אך ורק אצל מי שהוא מומחה באנדו' ולא להתפשר על זה. 3. להשתדל להיות רגועה ככל שניתן ולשמור על עצמך. 4. לדעת שיש את הבית המדהים הזה ולהיעזר בו. ועוד משהו קטן, אני לוקחת גלולות למעלה מ - 5 שנים ברצף, ההפסקות היחידות שעשיתי הם בשביל טיפולי IVF והריונות. תרגישי טוב

לוואנדר

New member
הי ליאל ד נעים מאוד../images/Emo24.gif

לגבי שאלתך באם אנדומטריוזיס יכול לפגוע במעיים ובכן יש בפורום בנות שכן האנדו הגיע גם לשם לצערי. בד"כ המצב קורה כשלא מגלים את המחלה בזמן ומנקים את ההדבקויות בזמן ואז היא מתפשטת ומתרחבת. לפי דעתי את בחורה צעירה ודי גילית בזמן ואף עברת ניתוח - כך שאין מקום לדאגה. אבל עם המחלה צריך להיות כפי שאמרה זק לפניי עם יד על הדופק כל הזמן. בהצלחה ומקווה שנשתמע לוואנדר

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

קיבלת את כל המידע כבר קודם, אז אני שמחה שמצאת אותנו, אגב איך הגעת לפה? וממליצה לך להיות במעקב אצל מומחה לאנדו. בהצלחה

למעלה