היי, אני חדשה, מקווה להישאר...

מירב ד

New member
היי, אני חדשה, מקווה להישאר... ../images/Emo4.gif

טוב....כתבתי שני הודעות כבר...כל אחת לקחה לי בערך חצי שעה....ולא הצלחתי לשלוח אף אחת מהן...התיאשתי כי זה היה נורא קשה...התחלתי לבכות....סיימתי....וחזרתי...אני לא יתחיל לשחזר שוב...כי אם אני לא יצליח זה כבר יהיה ממש מתסכל...אז בקצרה... נעים מאוד אני מירב בת 16 מאזור הדרום דיסלקטית מיואשת לגמרי (!!!) מחרתיים....או שזה כבר מחר...מתחיל בית ספר...עוד שנתיים של יסורים קשים דכאונות ריבים עם ההורים המורים וכל שאר הסביבה...ושאר ירקות...(שבטח רובכם מכירים) המצב שלי (נפשי ריגשי וכ´ו) לא טוב כרגע....בעיקר בגלל הלימודים... אין לי כוח להתחיל לרשום את כל מה שכתבתי בשני ההודעות הקודמות... מבטיחה לעשות את זה באחד הימים הקרובים... אני רוצה לעזוב את בית ספר אבל כרגע לא רואה מצב שזה קורה (בעיקר בגלל ההורים ומנהל בית הספר) אפרט עוד בהמשך על בעיותי (צורך פנימי שכזה) מקווה לעזרה בעתיד בתודה רבה (מאוד מאוד) מראש... מירב

מירב ד

New member
רק משהו קטן...

ההודעות שלכם (משתתפי הפורום) לפעמים קצת ארוכות...ולי (בתור דיסלקטית) קצת קשה לקרוא אותם עד הסוף...ואני בטוחה שאתם רושמים דברים חכמים... אני לא יודעת כמה מכם דיסלקטים...אבל לי אישית זה טיפה הפריע... אז רק לתשומת ליבכם... מירב

היי מירב! התעודדי!

אני אמא לשני ילדים אחד מהם עם הפרעות קשב ריכוז והיפר אקטיביות יחד עם לקות למידה שפתית. יש לי שני חברים דיסלקטים קשים. אני רוצה לספר לך שגם הם נאבקו עם המערכת ללא הפסקה אבל היום שניהם באוניברסיטה ומאוד מצליחים! אני בטחה שגם את תצליחי, אני חושבת שאת צריכה להתעניין בכלים שיעזרו לך לעבור את בית הספר בשלום כמו קריאה בעזרת סרגל לבן והוראה מתקנת למשל שמאוד עוזרת וכמו הקלות מטעם המערכת בבחינות וכאלה (אם עוד לא ניצלת אותם). והכי חשוב, קחי את הכל בקלות, כל בעיה נפתרת בסוף, ואחרי כל ירידה באה עליה, תזכרי את זה ושיהיה לך בהצלחה! אפרת

דרדרית

New member
מצטרפת לעידוד למירב ../images/Emo24.gif

היי מירב דווקא בתחילת שנה עם כל החששות, תמיד קשה יותר. אבל ראי את חצי הכוס המלאה- הצלחת לבטא את עצמך יופי. האם שוחחת בבית הספר עם היועצת? האם אובחנת פעם? כמו שאפרת אמרה, יש לך הקלות ואפשר לנצח את הכל
יש כאן הפנייה לאתר בו יש עזרה, כנסי ותעזרי גם בו בהמון הצלחה דרדרית

מירב ד

New member
לדרדרית.....

אובחנית, יותר מפעם אחת...כל איבחון המצב ניהיה יותר גרוע או יותר נכון מצאו יותר בעיות... שוחחתי עם היועצת...הייתי בפגישה אחת...הרגשתי שהיא מדברת בכזאת התנשאות וכל כך בזלזול כלפי זה שאני דיסלקטית וביקשתי לא להיפגש איתה שוב...אז העבירו אותי לפסיכולוגית...ובפגישות איתה הרגשתי שאני מן ניסוי כזה שלה....היא בכלל לא ניסתה לעזור לי לדעתי, כל פגישה הייתי מעדכנת אותה לגבי מה שקורה היא הייתה מסתכלת עליי כאילו אני מן פלא עולם כזה היא תמיד היתה המוממה מזה שאני ממשיכה להילחם במערכת ובמנהל ומנסה למצוא פתרונות חדשים....ומעבר לזה מנהלת חיים די מיוחדים שאני לא מכירה עוד הרבה כמוני שיש להם חיים כאלה...ובסוף הפגישה הייתה אומרת "בהצלחה בהמשך" ובזה זה נגמר....ולא הועיל לכלום... ההקלות לא עוזרות לי בגלל שאני בכלל לא מצליחה ללמוד לבגרויות...(וקיבלתי הרבה עזרה) אז אני בכלל לא ניגשת לבגרויות (כבר היו אמורות להיות לי שלוש) אז...אם יש פתרונות נוספים אשמח לשמוע...מכולכם.... בתודה מראש מירב

דרדרית

New member
מירב היקרה ../images/Emo24.gif

מירב לפעמים נגמרות המילים... כי מול כל הצער והכאב שאת מראה- אין לי מה להוסיף ואף לא מילה אחת.. רק דבר אחד: מירב היקרה אם עוד נשארה בך טיפונת אמונה, טיפה אהבה לעצמך- אך תוותרי על עצמך, כי - את חשובה מידי.. בהמון אהבה ואם תרצי ליצור קשר דרך האי מייל שלי- בשמחה. דרדרית

יפעת*

New member
אימהות

אני עדיין לא אמא, ואולי זה אחד החששות הגדולים שלי. על הבעיה שלי הצלחתי להתגבר כמעט לגמרי (זכרון ותפיסה חזותית איומים, ובעיית ריכוז שעדיין לא ממש הרפתה ממני). יש לי חשש, שהבעיה היא תורשתית בחלקה לפחות, למרות שלא קראתי על מחקרים שאמרו דבר כזה בודאות. לא קשה לי לעבוד עם אחרים, "זרים" עם לקויות למידה, להפך, אני מוצאת את עצמי באופן טבעי מתכווננת לבעיה של כל אחד ואחד ומצליחה להסביר לכל אחד לפי צרכיו, אבל עדיין חוששת, שכשזה יהיה עצמי ובשרי, יהיה לי הרבה יותר קשה לעזור.

דרדרית

New member
היי יפעת אני כן אמא... ../images/Emo13.gif

ולמזלי הגדול גיליתי תוך כדי.. שבתי האמצעית "לקויית למידה" לגלות לך סוד?? חיים עם זה וחיים עם זה נהדר כי זו לא מחלה!!! בקשר לתורשתיות- אני לא חוקר ולא עוסקת במחקר אבל- סוד קטן נוסף- סוד משפחתי. טוב?? יש לי אמא ועוד שתי אחיות. עד הנה - רגיל. אמא לא יודעת- חשבון . טוב קורה- בגיל 75 מה היא צריכה?? נכון?? אבל לכל אחת מאתנו האחיות- היה קושי כזה או אחר בילדות בחשבון אבל מי התייחס לזה אז??? פשוט לא חיברנו בין הנתונים אבל- כשלכל אחת מהבנות יש ילד/ה אחד לפחות עם קשיים בחשבון- זה כבר מדהים.. לא? ולא סתם קשיים, אלא כאלה שמוגדרים כ"דיסקלקוליה" ברמה כזו או אחרת וב"קושי במעבד האוטומטי" או "חוסר אוטומטיזציה בפעולות יסוד" או "קושי בזיכרון לפעולות לא משמעותיות כמו לוח הכפל".. להמשיך? יפעת?? אז- בלי סיפורים מיותרים- כל אחד מהילדים הנ"ל סיים תיכון. עם עזרה כזו ואחרת.. אז- ממה יש לפחד??? אגב אני "סתם מורה לחינוך מיוחד"... ואגב יפעת אם את יודעת "להתכוונן" לבעיות של אחרים- אז איפה הבעיה??? תמיד טענתי שמי שקרוב לתחום הזה יותר רגיש גם לצרכי הזולת ו- הרוויח בגדול שיהיה לך בהצלחה כי את תצליחי. מכל ה
דרדרית

יפעת*

New member
תודה ../images/Emo13.gif

גם אני "סתם מורה לחינוך מיוחד" אם כי אני לא עובדת בתחום (עובדת עם אוטיסטים מחוץ למערכת החינוך). אני מאוד מקווה שאת צודקת, משום שאמא שלי היתה מורה נהדרת, אבל אני רק העצבנתי בכל פעם שהיא נסתה ללמד אותי... כאן בעצם החשש, ואולי אני לא צריכה לדאוג, כי בעצם מספיק לדעת לאבחן, וכל השאר להשאיר למטפל חיצוני.

מירב ד

New member
תודה על העידוד...אבל... ../images/Emo12.gif

את רוב הדברים שכתבתם כבר ניסיתי...וכלום לא עזר... הקלות לבגריותו קיבלתי...הם לא כל כך עזרו...ובנוסף זה גם לא פתר לי את הבעיה העיקרית שלי....ללמוד לבגרויות... הוראה מתקנת ניסיתי, הייתי נוסע פעם בשבוע לת"א, שזה מרחק של שעתיים וחצי לפחות בלי פקקים (אני מאזור הדרום) הייתי יוצאת ב6 בבוקר בערך ומגיעה עיפה ולא מרוכזת לשיעור...שזה רק החמיר את המצב כי בעית הריכוז שלי קשה מאוד...ואז למדתי בין שעתיים לארבע שעות באוניברסיטת בר אילן במכון חדד (למי שמכיר) וזה לא עזר....וגם הנסיעות התישו אותי... ואז נמצא הפיתרון ומצאתי מישהי במקום שאני גרה שלמדה שם ועברה הכשרה והיא לימדה אותי שעתיים בשבוע, שזה גם ממש לא עזר... אני רותה לדעת קצת יותר פרטים אם מישהו שמע על שיטת אלבאום, בבקשה... אשמח לתגובות, פתרונות חדשים וכ´ו... בתודה מראש מירב

שיטת אלבאום

לא הוכחה מעולם, למען האמת אלבאום עצמו הודה בכך שנה שעברה במפגש שנערך בכנסת שסבב סביב נושא הריטאלין. (למי שסקפטי בקשר לדברי היו שם כ-50 עדים לעניין), מה שכן לילדים עם לקויות למידה שגם סובלים מהפרעה טקטילית (יש המכנים אותה סנסורית) הטיפול שלו נהדר. לגבי שיטות לימוד לדיסלקטים - הדיסלקטים שאני מכירה לומדים בעזרת מקריא - כן כן משיהו שיושב ומקריא להם את החומר והם מחזיקים העתק של החומר הכתוב ועוקבים בעיניים, מה שנוצר הוא מיקוד קשב והזיכרון המדהים שיש בדרך כלל לדיסלקטים עוזר גם. יש גם תוכנות שמקריאות אך הן מאוד לקוניות וקצת מרדימות. נסי לקרוא את החומר כשאת מניחה עליו נייר לבן שיסתיר את השורות שכבר קראת או שעוד לא קראת, יש כאלה שזה מאוד עוזר להם. הרשי לי להפנות אותך לעמותת ה.י.ל.ל. הורים לילדים עם לקויות למידה בישראל - את הטלפון תשיגי ב-144 עמותה מכובדת שיש לה בטח מה להגיד לך ולאן להפנות אותך לקבלת עזרה. בהצלחה אפרת

עוד על שטת אלבאום

שלום לך מירב קודם כל חיזקי ואימצי , לכל דבר יש פיתרון. שי ליאור ואני לקוייית למידה ועברתי טיפול בשיטת אלבאוםזה היה בכיתה ז´ (היום אני בצבא) כך שהזיכרון לא משהו אבל אולי אצליח לתת לך מושג על הטיפול עצמו. הטיפול כולל פגישה שבועית עם המטפל האישי .הוא נותן תרגילים אותם את צריכה לתרגל במשך השבוע לבד. סוג התרגילים ואופי הטיפול נקבעים אחרי איבחון. חוץ מהתרגילים מקבלים בפגישה גם דברים אחרים כמו מסאז´ים לשיחחרור מתכים , מישהו שאפשר לדבר איתו על הכל ועוד. לי באופן אישי אמא שלי תוענת שהטיפול עזר לי וקידם אותי קצת . אך היה לי מעוד קשה ולא הפקתי את המירב מהטיפול משום שלא הצלחתי לתרגל לבד בבית כי התרגילים דרשו ממני המון כוחות ואנרגיה שלא היו אחרי שבע שעות בבית ספר. כמו כל שיטה היא יכולה לעזור לך ויכולה גם לא לעזור. החיסרון הוא העלות הגבוהה , אבל מצד שני כל טיפול עולה הרבה כי ההורים מוכנים לשלם הרבה כסף כדי לתת עזרה לבן שלהם. לגבי שיטות למידה לבגרויות אני ממליצה את מה שכבר המליצו לך ,שמישהו יקריא לך את החומר ותעקבי אחרי הכתוב זה יכול לעזור.באנגלית אני קוראת רק ככה. מקווה שעזרתי במשהו ושההודעה לא ארוכה מידי. בהצלחה ליאור

מירב ד

New member
ההודה סבבה..ובאמת תודה..../images/Emo51.gif

ואם מישהו יודע עוד מידע על שיטת אלבאום אני אשמח לשמוע... בעיקר כאלה שקיבלו טיפולים למדו את זה וכ´ו ופחות הסברים על מה זה...כי אני לא מבינה בכל אופן... בתודה מראש מירב

למעלה