היי אני חדשה כאן

אנונימה

New member
היי אני חדשה כאן

ויש לי שאלה: אני מגדירה את עצמי כמכורה ל... פיצוץ חצ´קונים! (וכל פצע הניתן לפיצוץ). אני פשוט לא שולטת בזה, ומפוצצת בכל מקום בגוף ולמרות שניסיתי אינספור פעמים להפסיק לא הצלחתי. הידיים מעצמן הולכות אל הפצע ולא עוזבות אותו עד שכל הבפנוכו שלו יוצא. ועכשיו השאלה: האם הגעתי לפורום הנכון?

Brendan

New member
שאלה טובה...

לדעתי קשה לאפיין את ההתנהגות הזו כדומה או שייכת להפרעת ה- OCD וזאת למרות שההפרעה אכן יכולה לקבל ביטוי כזה. אך היות ופיצוץ חצ´קונים היינו דבר שעושים אותו הרבה (צעירים בעיקר) הסובלים מאקנה, סביר כי את משתייכת לקבוצה זו ולא לקבוצת הסובלים מ- OCD. פצע היינו דבר מוחשי שמפריע ולכן "מגרד" לנו באצבעות לפוצץ אותו או לחילופין לקלף את הגלד שלו. היות וזו התנהגות נורמלית לנסיבות הרי שאני רק יכול לשאר שאין בא משהו פטולוגי. בכל מיקרה כדאי להתייעץ עם מומחה במידה והפיצוץ של החצ´קונים מהווה בעייה בריאותית או אסטטית חמורה. יתכן והמומחה יאבחן הפרעה של OCD או לא.

אנונימה

New member
הסבר נוסף, למה אני כאן.

אני יודעת שזה משהו שהרבה אנשים עושים. אבל אצלי זה ממש חולני!!!אני מפוצצת בכל מקום אפשרי בגוף, כולל המקומות המוצנעים ביותר! ואני לא יכולה להפסיק וזה כבר עניין של שנים על גבי שנים. והעניין הוא שאני תמיד מחפשת בנרות את הפצע שיהיה לי מה לפוצץ. ממש התמכרות לשמה. ועכשיו אני חוזרת על השאלה שלי.

לאב3

New member
ואני אומרת

שלא נורא,גם לי היו פצעונים אי שם בימי התבגרותי הרחוקים, וכשהם נגמרו, הפסקתי לפוצץ, ואני מניחה שזה מה שיקרה גם אצלך אם איכות חייך לא נפגעת ואת מקיימת אורח חיים מלא ורגיל, אני לא הייתי מתיחסת לעניין, אולי את קצת מפריזה אבל זה לא ממש נראה לי בעייתי

סיזיפוס

New member
עזרה לעשות הבחנה לצורך אבחנה

צריך להבדיל בין מנהגים "מגונים" לבין OCD. האם כשאת לא מפוצצת, נניח תחזיקי את עצמך חזק ולא תפוצצי, את תרגישי שהעולם יחרב? שמשהו רע יקרה? או שתרגישי רק שאת לא יכולה להתאפק בלי רגשות שליליים נוספים? אם זאת האפשרות האחרונה אז לא נראה לי שיש לך OCD. יתכן שיש לך צורך מסוים לחזור על דבר כלשהו שוב ושוב, אבל במקרה שלך ,נראה לי שזה יותר מן הרגל כזה שרכשת לעצמך. הכי טוב שתגשי לרופאה שתבין אותך, ותדע להבחין האם ההרגל הזה כבר הפך לאובססיה, ואז את כן נוגעת ב-OCD. או שצריך ללמד אותך, איך להתאפק. מאוד חשוב להבדיל בין השניים, כי ב- OCD להתאפק, זה משהו בלתי אפשרי, שגורם לצער גדול מאוד, ברמות של בכי , חרדות קשות ופאניקה.

למעלה