היי, אני חדשה כאן

היי, אני חדשה כאן../images/Emo140.gif

אני מכירה את הרשת שלוש וחצי שנים ואיך שהיא שינתה את חיי. עד לא מזמן הייתי מכורה לצאטים. לאחר הפסקה קלה של מספר חודשים גיליתי את הפורומים. היה לי מרתק את לקרוא את הדברים כאן. ודי מפחיד מן תחושה של "לגעת במשהו אפל" מבלי לפגוע באיש כמובן. אך כאשר קוראים את דבריו של זרות חשים קיימת מן תחושה של חיים במקום אחר. האם גם אתם חשים את המימד האחר. את החיים לצד החיים היום יומיים? מה גורם לנו לרצות להיות כאן כל הזמן..?

היי אדוונת ברוכה הבאה איזה שם מקסים

יש לך אני כל כך נהנית שיש ניקים יפים ואני חושבת עליך בהקשר לאדוות גלים וזה עושה לי טוב בלב מה שכתבת על זרות זה ממש נכון הוא כותב פה על עצמו כאדם מנותק ומנוכר עכבר רשת כזה אפל כאילו אבל מה שהמילים שלו משדרות הן דוקא עולם בפני עצמו שהוא לא דוקא בלתי נעים אבל את יודעת שתמיד אצל אחרים הדברים נראים יותר יפים ויותר קלים אני לאחרונה מרגישה ממש שנאה עצמית כלפי עצמי תיעוב וכעס וצער כי אני מרגישה שההתמכרות של לרשת היא כבר פתולוגית היא חולנית היא הופכת אותי בעיני עצמי לסמרטוט כי איבדתי שליטה באופןטוטאלי ואת יודעת שעכשיו אני כבר לא יודעת איפה הביצה ואיפה התרנגולת - האם זה שיש לי משברים נפשיים בחיים זה גורר אותיליתר התמכרות לרשת עד כדי אובדן שליטה מוחלטת עד כדי הזנחה פושעת יומיומית של דברים שאני רוצה לעשות ודברים שאני חייבת לעשות או שההתמכרות וחוסר השליטה בא וההידבקות האינסופית למסך הטפשי הזה היא בעצמה יוצרת אצלי תסכול וצער וכעס על עצמי ותיעוב מעצמי וזה פתאום מין מעגל סגור כזה היום יום יפה ושמשי ושיהיה לך ולכולם שבת נפלאה הבן שלי יבוא הביתה מהצבא ונמצאת פה חברה שלי שגרה בתל-אביב והיא היחה באנגליה יותר משנה היא אצל ההורים שלה ועוד לא ראיתי אותה ואני מתה מגעגעועים אלה והיא יפיפיה והיא היתה מוזה שליבציור פעם ויש לנו קונצרט הערב בכפר ורדים ומחר קרקס לזכר צביקה הלפרין ז"ל אז אני מתפללת לאלוהים שכל הדברים האלה יוציאו אותי לכל השבת מהרשת....

שלום מאדם

האם את עובדת גם מחוץ לבית? ואם כן כיצד את מצליחה לשלב בין הרשת לעבודה? כמה זמן נמשכת ההכרות שלך עם הרשת? וחשוב לי להגיד לך להיות פחות קשה עם עצמך. אם את נדבקת למסך הזה מן הסתם יש לך צורך לעשות זאת.כפי שכבר סיפרתי היתה לי תקופה בה שהייתי המון שעות ברשת. הייתי מגיעה מהעבודה ונכנסת בהפסקות ובערבים הייתי מבלה מול המסך משהו כמו שלוש שעות כל ערב. בשבתות גם בבקרים ובצהריים. ולי יש ילד צעיר. כעת אני בהחלט לא מבלה כל כך הרבה שעות ברשת. אך עדיין אני מרגישה חזרה במקום הצאטים הגיעו כעת הפורומים. אין ספק כי פורום ממכר פחות מצאט. אך עדיין אני מבלה בממוצע כשעתיים שלוש ביום ברשת. מקווה שתהני מהקונצרט. ומהבן אשר אמור לשוב לחופשת שבת מהצבא. האם את תושבת כפר ורדים?

היי אדווה יקרה, את יודעת קרה לי משה

משהו מוזר עכשיו כשניסיתי להיכנס לפורום פתאום עלה לי שוב דף ההרשמה והייתי צריכה לרשום את שמי ואת הסיסמה מעניין למה וזה קרה לי גם עם היאהו שלי עכשיו שהייתי צריכה לרשום את השם שלי ואת הסיסמא מוזר... תראי בפורום הזה לדעתי יש בעיה קבועה בקשר למסירת פרטים בסיסיים על בן אדם...חס וחלילה לא מבחינת עצם האינפורמציה אלא מבחינת אופיו של הפורום שיש בו מעט מאד קבועים ורוב הנכנסים הם כמו בתחנת רכבת באים לכמה זמן שוהים והולכים ואז הם לאיודעים את הפרטים על אלה שנמצאים שכבר כתבו אותם קודם זה מצוי בדפי הפורום אחורה כל ההמון פרטים האלה אבל בכל זאת אענה לך שאני תושבת קיבוץ בגליל העליון וכפר ורדים זה בגליל המערבי בכלל ואנחנו רק נוסעים לשם לקונצרט ואני ציירת במקצועי אבל עובדת בשתי עבודות אחרות שאחת מהן היא עריכת העתון הפנימי של הקיבוץ ויש לי משרד עם מחשב ואינטרנט ועכשיו אחרי קדנציה של 12 שנים ובגלל כל מיני נסיבות שבעקיפין לדעתי אחת מהן קשורה באינטרנט אני עומדת להוציא את העיתון האחרון ואחר כך כנראה להתאשפז במוסד סגור להפרעות אכילה אם הכל יסתדר לפי התכנית ואם אני אחזיק מעמד שם והם יחזיקו איתי אצא משם אחרי 7 חודשים,זה נמצא ליד נהריה אגב המוסד הזה אז לי יכולה לבקר אותי אם היא תרצה.... ובלי לצייר אני מרגישה שאני לא קיימת ואין לי זהות למדתי אמנות וציור וציירתי הרבה שנים וחלק מהן רצופות ועכשיו מאז ההתמכרות הכבדה הפסקתי לצייר כמעט לגמרי ואני מחכה שיקרה לי נס ואני אתגבר על החולניות הזאת של הרשת ואתחיל לצייר, אני שונאת את עצמי כשאני לא יוצרת ואמנם מילים זו יצירה אבל אמנות פלסטית בשבילי היא היצירה שלי באמת ויש לי הרבה מה להגיד בה וזו גם תראפיה מסוימת אני גם שרה במקהלה בקול אלט וכתוצאה מההתמכרות אני קצת מזניחה את העבודה שלי על פיתוח הקול שלי וזה חבל כי המורה שלי חושבת שאני בעלת קול אדיר ושאני הכי טובה מכל האלטיות במקהלה ושאם הייתי צעירה הייתי צריכה להיות בכלל סולנית אבל זה לא האופי שלי להיות סולנית ויש לי פחדי במה בכלל ובכלל יש לימליון פוביות ופחדים בכלופן עכשיו אני מצוברחת נורא גם בגלל הפרידה מהבן שלי שהלך לצבא וגם בגלל שכל הטייפים שלי התקלקלו בבת אחת ואין לי עם מה לעבוד על החומר של הפיתוח קול ושל המקהלה ואני חייבת לעשות משהו מהר בקשר לכך ותשאלי מה שאתה רוצה ואענה לך על הכל ואשמח מאד שתהיי פה בחברתנו

שאלה טובה

גם אני, אחרי כמה ימים שהצלחתי להתרחק מהאינטרנט, אמנם לא לגמרי אבל הפחתתי את שעות הגלישה בצורה משמעותית ואפילו חידשתי את המנוי לספריה והלכתי לים ועשיתי הרבה דברים שהייתי עושה לפני האינטרנט ושהזנחתי אותם עקב ההתמכרות, למרות זאת אני שוב גולשת בטרוף. והנה ההוכחה. בהתחלה זה היה בדידות אבל עכשיו אני כבר לא כל כך בודדה בחיים האמיתיים שלי. אולי זה האהבה לכתיבה. הפורומים והדיונים שבהם, אני רואה בזה מין משחק נחמד ואם אני כותבת הודעה אז תמיד אני סקרנית לדעת אם יש תגובות עליה. בניגוד לזרות, ולמרות מה שכתבתי בהתחלה, אני מצליחה בדרך כלל לעשות הפרדה בין החיים הוירטואליים ובין החיים האמיתיים וזה למרות שהרבה פעמים כשאני נמצאת במקום נטול אינטרנט, אני מרגישה שזה חסר. מה שכן, בחיים בכלל אני נמצאת המון שעות מול המחשב כי גם בעבודה שלי אני עובדת מול מחשב ולפעמים בסוף מגיע מצב שאני מקבלת סחרחורת ו/או כאב ראש כתוצאה מישיבה ממושכת מול המסך. גם אני מתקשה ליצור קשרים עם אנשים ואני יותר מידי סגורה ועצורה בחיים האמיתיים, אז האינטרנט הוא מעין מפלט ועד עכשיו הוא הדרך הכי טובה בשבילי ליצור קשרים עם אנשים. אגב: אהבתי את הניק שלך.
גם אני קצת פיתחתי את שלי. הקודם היה שבילים.

היי שביל החלב, יש לי רק בעייה אחת

עם השם הבאמת יפיפה החדש שלך שאני לא יודעת איך לעשות מזה שם חיבה וזה גם לא ניק ככה לא כך נשי....אבל נתרגל מתוקה אני מתה עליך ואל תנטשי אותי פה

ולי יש רק בעיה אחת

אם מה שאמרת בקשר לשם שהוא "לא כל כך נשי". סליחה אבל זה נראה לי קצת שוביניסטי. ובכלל מי אומר מה זה נשי ומה לא? ובעצם מי אמר שאני בכלל אשה? בהרבה מובנים אני מרגישה קצת גבר.
ובקשר לשם חיבה... אממ.. נו טוב, קצת בעיה, אבל נחשוב על משהו. בכל אופן תודה.

תודה על התגובה ../images/Emo39.gifוכן..

אני ממש יכולה להבין את המצב הזה בו אנו יוצרים לעצמנו סיבות לשוב לכאן והסיבות הן תמיד סביב תקשורת עם אנשים אחרים. לעולם לא ביקורים באתרים בלבד למרות שגם נושא זה לא מדוייק לחלוטין כי ברור שישנה גם התמכרות לאתרי פורנו למשל שם לא בהכריך מתקיימת תקשורת עם אנשים אחרים. אבל כן, בתקופה בה עזבתי את הצאטים למיניהם השהייה שלי ברשת היתה מצומצמת מאוד. כי כמה כבר ניתן לגלוש ללא אינטראקציה ונראה כי מייד מצאתי לעצמי תחליף (טוב לא מייד..לקח איזה חודשיים..) בצורת הפורומים. נכון להיום אני משתתפת בשלושה פורומים כולל זה כעת, ותמיד תמיד..קיימת הסקרנות לשוב ולקרוא את התגובה להודעות שלך וכן, גם אהבת הכתיבה והביטוי בכתב ישנה. לי אישית אין בעיה של יצירת קשרים עם אנשים מחוץ לרשת. אני עוסקת בתחום המפגיש אותי עם אנשים רבים במהלך היום ומייחסים לי יכולות מפותחות מאוד בתחום הבין האישי. אגב איני עובדת מול מחשב במהלך היום לא מכוון בכל אופן. ועדיין אני מתחברת למה שאת אומרת. למרות שאני יוצרת קשרים בלי שום בעיה לכאורה אני תמיד שומרת את עצמי לעצמי. בחיי היום יום אני בהחלט מתקשה לתת אמון מוחלט, לתת את עצמי ולעומת זאת ברשת זה בא הרבה יותר בקלות אולי בגלל הבטחון של האנונימיות ואולי האנונימיות היא זו המאפשרת את המצב הבלתי אפרי במציאות לתת את עצמך מבלי לעשות זאת באמת. והינה..כעת יהיה עלי להכנס שוב על מנת לבדוק את תגובתך

e-magine

New member
אדווה קיימים כמה סוגים

של מתמכרי רשת, הטיפוסים העיקריים המוכרים הם: 1. המכורים לפורנוגרפיה ויחסי מין סייברנטיים, שזה בכלל נחשב תת קבוצה של מכורי סקס יותר מאשר מכורי אינטרנט, 2. המכורים להימורים וקניות ברשת, שוב, זה נחשב לתת קבוצה של מכורים להימורים וקקניות בכרטיסי אשראי, 3. המכורים ליחסי אנוש סייברנטיים, זה בא לידי ביטוי בעיקר בצ´אטים ומסנג´רים למיניהם, דואר אלקטרוני ופורומים, כולל ניהול פורומים 4. המכורים למשחקי מחשב ורשת, 5. המכורים למידע וחיפוש המכונים גם מורעלי מידע, שמחפשים מידע עד אין סוף, 6. המכורים למחשבים, היי-טק, פיתוח, בניית אתרים. 7. המכורים לחדירה והריסה, הידיעים גם כהאקרים. 8. מכורים לאגו של עצמם, מתלהבים מהאפשרות להתבטא ברשת ולהראות לכל העולם כמה שהם מוצלחים חכמים ושנונים. 9. הלא מסווגים והטיפוסים המעורבים. מניסיון אני יכול להגיד לך ש: א´ אין טיפוס תהור, לרובנו יש סממנים של יותר מטיפוס אחד או מעבר בין טיפוסים, ב´ מעולם לא דיברתי עם מכור להימורים וקניות ג´ מבין אלה שמודים בהתמכרות לאינטרנט, גם בצורה אנונימית, יש הרבה מכורים לסייברסקס שלא מודים בזאת ומעדיפים להציג עצמם כמכורים ליחסי אנוש סייברנטיים. ד´ המכורים למחשבים וטכנולוגיה ממעטים להודות בהתמכרות הזאת מכיוון שהם מצליחים לנצל אותה לצרכי פרנסתם, חלקם נחשבים למכורים לעבודה ולכן מאד אהובים על מעבידיהם, מכורים אלה בדרך כלל לא מודים בהתמכרות ומסתכלים למכורים מהטיפוסים האחרים, כאנשים חלשים שסתם בוהים במסכים, בעוד שהם תורמים לאנושות. מישהו יכול להוסיף עוד טיפוסים?

e למדתי משהו

באמת שלמדתי משהו, לא חשבתי מעולם על החלוקה שעשית באופן מושכל. תודה

e-magine

New member
המביא דברים בשם אומרם

כאילו קיים עולם מלא... עיקר החלוקה היא על בסיס המחקרים של Dr. Kimberley Young, פסיכולוגית אמריקאית, מחברת הספר Caught in the net ומקימת האתר netaddiction.com לצערי אין לי שם מניות ולא מקבל תמלוגים. בכל מקרה, כמה מהקבותות נוספו במהלך הדיון כאן בפורום. עכשיו יש משהו שכתבתי ואני רוצה לעדן, העניין של מכורים לאגו, נראה לי חריף מידי. האמת היא שכשכתבתי על זה חשבתי באופן ביקורטי על עצמי. בכל מקרה, הייתי מחליף את זה, לא מכורים לאגו אלא מכורים לחופש הביטוי והיצירה.

יש לי הכבוד

להיות הראשונה להצביע לסקר. בחרתי בתשובה האחרונה כלומר שאני שייכת לשניים מהטיפוסים או יותר כי התחברתי גם למכורים ליחסי אנוש וגם לחופש ביטוי ויצירה. בעצם ההתמכרות שלי התחילה בזמן שהייתי בתקופה קשה של משברים וכו´ ואז הייתי מכורה לפורומים של התמיכה הנפשית למינהם. עד היום יש לי במועדפים רשימה לא מבוטלת של פורומים כאלה. אבל אני גם מאוד אוהבת לכתוב סיפורים, שירים או לכתוב סתם מחשבות פילוסופיות בכל מיני נושאים.

actress

New member
שביל החלב היקרה התגעגעתי../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif

רואה בסוף כן אני רואה אותך

e-magine

New member
ברוכה הבאה אדוות גלים

האם הרשת שינתה את חייך לטובה או לרעה, או גם וגם? אנחנו בהחלט עוסקים כאן בהשפעות הרגשיות של האינטרנט והשפעות כאלה, יש רבות וחזקות. אמנם אינני חש משהו אפל בחיי הווירטואליים, אך אני בהחלט חש תחושה של להיות במקום אחר. לפעמים התחושה הזאת מבוססת, ולפעמים לא. לפעמים אנחנו נמצאים בעולם של פתיחות גדולה ולפעמים בעולם שכולו אחיזת עיניים, אי בהירות וטעטועים. יתכן וזה מה שמושך אותנו, אך אני מניח שלא לכולם אותן סיבות למשיכה. לכן מנסים אנשי הפסיכולוגיה לסווג את הסוגים השונים של הגולשים. לא כל אחד מאיתנו מצליח למצוא את עצמו בתוך הסיווג המקובל, ויש כאלה שמרגישים שהם טיפוסים מעורבים או שונים לגמרי. בכל מקרה אני שמח שאת כותבת כאן.

היי e נחמד להיות כאן

לא יודעת להגיד האם הרשת שינתה את חיי לטובה או לרעה. יודעת כי היא שינתה ובזכות זה או בגלל זה הדברים כבר לעולם לא יהיו אותו הדבר.הרשת מזכירה לי במובנים מסויימים מצב הדומה לסיטואציה של קריאת ספר או צפיה בסרט ושקיעה לתוך העלילה. רק שברשת את הופכת לחלק מהעלילה ואפילו לגיבורה הראשית. את קובעת את המסלול ואת התכן. היכולות הורבליות שלי מפותחות מאוד אך בחיי היום יום יש לי בהחלט מעצורים שברשת נמוגים . אניחושבת שאני שייכת לאנשים אשר מפרידים כמעט לחלוטין בין חיי היום יום שלהם לבין הרשת. נח לי בצורה כזו אך זה יוצר מן מצב של שני מסלולים. או נכון יותר להגיד יצר.כעת כבר איני משוחחת בצאטים כך שלמעשה גם איני מנהלת מערכות יחסים וירטואליות כאלה או אחרות. אך בעצם הפורום הזה גם הוא סוג של מערכת יחסים, האין כך? שבת שלום

actress

New member
ברוכה הבאה אדוות הגלים../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

גם אני כמוך הייתי מכורה לצ´אטים אך אט אט עזבתי אותם לטובת הפורומים וקראתי אתת כל מה שאת כותבת ואני יכולה להגיד שחלק ממה שאת רושמת ככה גם אני חשה. אני בכל מקרה גיליתי את הנט שהייתי בת 16 או 15 אין לי מושג ואני גם לא בדיוק סופרת כי ככל שהזמן עובר מי סופר אני רק נהנת מכל רגע ורגע וככל שהזמן עובר מגלים דברים חדשים ומחודשים ולומדים אט אט עוד דברים עולם ומלואו

למעלה