היי, אני חדשה בפורום

GalGula

New member
היי, אני חדשה בפורום

אז אציג את עצמי וגם אשאל שאלה. כמו אורי, גם אני לומדת טאי-צ'י אצל חיים בנדר. התחלתי לפני קצת יותר מחצי שנה, ואני מרגישה מאד חדשה בכל התחום הזה. הכל מאד מעורפל מבחינתי, אם כי לאחרונה התחלתי קצת יותר להתחבר לעניין. לפורום הזה הגעתי (כקוראת) בזכות אורי, למרות שבתפוז אני כבר ותיקה. מזה כמה חודשים אני מציצה כאן מדי פעם ומנסה להבין על מה אתם מדברים.... לא תמיד בהצלחה יתרה
... יש לי שאלה לגבי אימונים. אני יודעת שיש חשיבות עצומה לאימונים, ואני מאד משתדלת להתאמן כמה שיותר, אבל איכשהו אני לא תמיד מצליחה להביא את עצמי להתאמן (בעיקר מעצלות). איך אני יכולה להביא את עצמי למצב של להתאמן מדי יום, כלומר שהאימון יהווה חלק משגרת היום-יום שלי? האם יש בכלל דרך לעשות זאת או שזה משהו שיבוא עם הזמן? בעיקר אשמח לשמוע איך זה אצלכם.

ethanguy

New member
ברוכה הבאה!

אני מזדהה אם הבעיה שלך ואני מבין שהיא די נפוצה. מה שעזר לי להתמיד זה לבנות תוכנית אימונים כושר\טכניקה... לפעמים זה לא יעבוד כי התכנית לא תהיה מתאימה בשבילך אבל תנסי עד שתמצאי תוכנית שתוכלי להתמיד בא ולהינות איתה. אני שיניתי תוכנית שלוש פעמים ליפני שהייתי מרוצה. אני בטוח שאני ישתעמם אחרכך אז אני ישנה אותה עוד פעם :).

Sensei

New member
motivation

Hello Motivation to do something ,anything, is usually caused by a personal NEED. If you have a need to work out you will find the time and place.IF you have a great need to do so you will find yourself working out often.There are many reasons people do things-TO PASS THE TIME, TO MEET NEW PEOPLE,TO DEVELOP FRIENDSHIPS OR INTIMITE RELATIONSHIPS,TO DEVELOP SELF ESTEEM AND OR SELF SECURITY.In addition in physical activities some people have the need to experiance their own personal strenghts and experiance their capability of movement. Search out these and others and you will find your own answer.Your own truth. Good Luck Shimon​

orii

New member
הי

כייף לראות אותך כאן. אני מאוד מסכים עם מה שכתב Sensei (שמעון) בקשר למוטיבציה. לא תמיד קל לאתר אותה ועם השנים היא לפעמים משתנה, בכל אופן אני חושבש חשוב לנסות ולהבין אותה. אני רוצה להדגיש גם את הפאן של הכייף. היה לי דיון על כך עם crane (איתי) במפגש הפורום שהיה בסוף שבוע שעבר, ובנושא אחד שנינו מסכימים, אם זה לא כייף זה לא ימשך. אז חלק מהכייף זה למצוא את הכייף באימון האישי. לגביי, אני יכול להגיד לך שהעצלנות לעולם לא נעלמת, השאלה אם מוצאים את הכח שיגבר עליה.

WhiteBear

New member
אימון כשעצלים.

אם הבנתי נכון, לא שאלת "איך רוצים להתאמן", אלא "איך מתאמנים אימון אישי אם עצלים". תשובה שאני יכול להציע תהיה: כדי להתאמן, את תיצטרכי להילחם עם הרצון שלך לעשות משהו אחר. וזה קשה. אז במקום לנסות לנצח את עצמך פעם אחת ולתמיד, להתאמן פעם אחת 10 שעות רצוף "בכוח" - ואז לא להתאמן יותר אומנויות לחימה בחיים. אפשר, אולי, להתחיל מאד בקטן, ולנסות ללמוד להתמודד עם עצמך. מה זה קטן ? חמש דקות ביום. תחליטי על חמש דקות שיהיו צמודים למשהו שקבוע אצלך בחיים (כשקמים, כשהולכים לישון, לפני לימודים, לפני ארוחה...) ותעמדי בזה 6 ימים בשבוע, ויום אחד תנוחי. תתחילי בזה, ואחר כך כבר ניראה מה קורה איתך

GalGula

New member
תודה לכולם על התגובות המעניינות

בנושא המוטיבציה - את זה דוקא יש לי, כי זה באמת עושה לי טוב. סה"כ אני מאד נהנית מהטאי-צ'י, מכל הבחינות. אני חושבת שככל שאני אדע יותר (כי סה"כ אני ממש מתחילה), תעלה המוטיבציה, התחושה שלי היא שבינתיים זה טיפה מבאס כי יש המון דברים שאני יודעת שאני עושה לא בסדר, רק שלא ממש מצליחה לעשות אותם כמו שצריך... וככל שאני מרגישה שאני יותר מסתדרת עם התנועות, המוטיבציה שלי להתאמן עולה. אני חושבת שהרעיון של להצמיד את זמן האימון למשהו קבוע הוא רעיון מעולה. אני אנסה ליישם אותו
.

WhiteBear

New member
יש פה שתי רעיונות ../images/Emo13.gif

1) להצמיד זמן אימון למשהו קבוע. 2) תיקבעי זמן אימון קבוע (קצר ככל שיהיה). הקביעות היא דבר חשוב מאין כמוהו. ולגבי "שאת לא מצליחה עם התנועות"... מהניסיון שלי, התחושה הזו לא מתחלפת. מה שמתחלף זו ההשלמה עם כך שהתנועות לעולם לא יהיו מושלמות. וכמתקדמים אומרים לך שהתנועות שלהם לא מושלמות, זה לא צניעות או התחסדות - זו (למיטב ידיעתי) האמת. אה, ועוד כמה דברים משתנים מזמן האימון, אבל את לא צריכה שנספר לך על זה
. בהצלחה
, טל.

frodo1

New member
מה שמיקי,

המורה שאיתו אני לומד נין-ג'יטסו בקיץ אמר, זה שאם התנועה יוצאת מעולה בפעם הראשונה, זה סימן שלא עשית אותה נכון. אם יש לך בעיות עם התנועה, וצריך לחזור עליה המון פעמים, זה סימן שעשית אותה נכון.

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif מיקי מורה טוב מאוד!

(תמסור לו בשמי). חבל שאני לא יכול להמשיך לבוא אליו...

הוא לומד שי-ג'יטסו. זה שיטה מיוחדת

שמתמחה בלהתחזות למשובניק תמים בגובה מטר ושישים עם משקפיים, ואז כשאתה נכנס איתו לקרב קרקע להפוך למשקולת 150 ק"ג שיושבת לך על החזה.

שי רגב

New member
כפרה, אם לא הייתי עייף וסחוט

ועם כאב ראש נוראי, ואם אתה לא היית שיכור - הייתי מלמד אותך גם את השיטה הזו (אגב, רוצה לקנות סנדלים??
). אז כפרה - תרשום לעצמך: בעוד חצי שנה (בחורף הבא עלינו לטובה) אני מתכנן את "הפנטזיה של הפנטזיות" (או, כפי שאמר נביאנו האהוב, אבי האומה, האדמו"ר צאדם חוסיין ישתבח שמו: "האמממא של הפנטזיות!!") ואז, אני מבטיח לך, שלא אעזוב אותך עד שתלמד (פשוט, כמו שאמרתי - אני, כמוך, אוהב שמרביצים לי!!)

Justie

New member
פשוט להתחיל

גלגולה, כל ההתחלות קשות. למרות שאחרי חצי שנה את כבר אמורה להיות מכורה לעניין, אם עדיין קשה לך את מוזמנת לנסות את השיטה שלי שעוזרת בכל תחומי החיים, פשוט תדמייני את עצמך מתאמנת תכניסי את זה (בדימיון) לסדר היום שלך בבוקר או בערב מתי שאת רוצה להתאמן ותכריחי את עצמך בזמן שהחלטת פשוט לקום ולהתאמן, לא קל כי תמיד יש משהוא לעשות (אני חי על 4-5 שעות שינה במשך השבוע) אבל זה ממכר ואחרי קצת זמן אי אפשר בלי ולומדים לעשות זמן. בהצלחה צדק Lanten Ryukyu Kenpo Kobujutsu Kai <A HREF=http://www.RyukyuKenpo.org>ריו קיו קנפו</a>

למעלה