אוי עדי חמודה אני משתתפת בצערך
ומחבקת אותך
ואם כך, בשבילה, את חייבת לעשות עבודה הכי טובה שאפשר. בפתח דבריך כתבי שאת מקדישה עבודת שורשים זו לאמך ז"ל. תבררי בבקשה באיזו עיר במרוקו נולדה אמך ז"ל ובאיזו עיר במרוקו נולד אביך שיחיה ויזכה לשנים רבות. כתבי לי כאן את שמות הערים ואני מבטיחה להביא לך קישורים על אותן ערים, עם תמונות ופרטים. לגבי הסבים והסבתות, את יכולה לנסות לדבר איתם בטלפון או לבקש מאביך שידבר איתם וישאל אותם שאלות על החיים שלהם במרוקו. כל מה שהם אומרים לו, שיכתוב, ואת תכתבי זאת בעבודה שלך. ואל תגידי על משפחתך משפחה מוזרה. לפי מה שאני מבינה אתם משפחה נהדרת וכל הכבוד לאביך ולאחיות שלך שנרתמים לעזור לך בעבודת השורשים. אני מציעה לך כאן ראשי פרקים לעבודה: פרק א' - הקדמה על מרוקו יהדות מרוקו באופן כללי. את יכולה לקחת את ההקדמה מהקישור שהבאתי לך למעלה. פרק ב' - "אני" - בפרק זה שימי תמונה שלך, וכתבי על עצמך שאת בת להורים שנולדו במרוקו, כתבי על האחים שלך, כתבי מהם התחביבים שלך, ובאופן כללי על לעצמך. בפרק זה את יכולה להוסיף גם תמונות של האחיות שלך. פרק ג' - "אמי" - בפרק זה כתבי על אמך ז"ל, על העיר בה נולדה, על עלייתה ארצה, על הדרך בה גידלה אתכם, על הערכים שספגתם ממנה, על ערבי שישי וימי שבת, על הארוחות שהכינה וכל דבר שאת יכולה לכתוב על אופיה, תכונותיה, עבודתה ועוד... צרפי תמונה שלה פרק ד' - "אבי" - בפרק זה כתבי על אביך, על המקצוע בו הוא עוסק היום, על ילדותו במרוקו או בארץ, על הדרך בה עלה ארצה, על הערכים שאתם סופגים ממנו, על הדרך בה הוא מגדל אתכם אז והיום, על אופיו, תכונותיו ועל כל דבר שאת יכולה לכתוב עליו... צרפי תמונה שלו פרק ה' - "אבא ואמא מתחתנים" - כתבי על הדרך בה הוריך הכירו, על החתונה שלהם, וכאן את יכולה לכתוב תת-פרק על החתונה המרוקאית, על החינה ועל המנהגים והפולקלור המרוקאי הקשור לחגיגות החתונה במרוקו ומה שנשאר מזה היום, בימינו.... צרפי תמונת החתונה ותמונות של החינה וגם תמונות של חתונה מרוקאית מקורית... אם תצטרכי עזרה בנושא זה, נעזור לך. פרק ו' "המשפחה המורחבת" - כאן את יכולה להכין את עץ המשפחה, להביא תמונות של הסבים והסבתות, הילדים שנולדו להם, הוריך ואת ואחיותיך, ולספר בקצרה עליהם... אפשר לצרף תמונות... פרק ז' - "המטבח המרוקאי" - בפרק זה תכתבי על המאכלים המיוחדים של המרוקאים, צייני מתי הם נאכלים, תארי את העושר של המאכלים בתבליניהם, בצבעם, בטעמם ובריחם וצרפי תמונות.... כאן wan שלנו תעזור לך מאוד... פרק ח' - "מנהגים מרוקאים" - כאן את יכולה לכתוב על המנהגים שלנו בחגים, בחיי היומיום, בר מצוה, על תרופות סבתא, על אמונות תפלות ועוד ועוד.... פרק ט' - סיכום - כאן תכתבי סיכום של מה למדת מהעבודה הזו, במה היא תרמה לך, איך תהליך הכנתה חיזק את הקשר בינך ובין משפחתך, בינך ובין המדינה בה את חיה, בינך ובין הערכים שספגת בבית בו את חיה ועוד ועוד... אשמח לענות לך על כל שאלה ולעזור לך להשיג כל חומר שתבקשי. שיהיה בהצלחה מתוקה