היי אני בת 17

ronka3

New member
היי אני בת 17

וההורים שלי מתכננים לעבור לקנדה. מישהו יכול להגיד לי באיזה גילאים רוב האנשים מתחילים ללמוד בקולג'? אני מפחדת שאם אני יעשה צבא ורק אז יעבור לקנדה ויתחיל ללמוד אני ירגיש קצת "זקנה" לעומת כולם.

Looovely Girl

New member
אל תדאגי:)

הרבה עוברים לקנדה בגילך ואפילו בגיל יותר מבוגר ממך... לא כולם בקנדה הולכים ישר לקולג' או לאוניברסיטה.. חלק מעדיפים לעבוד קצת, חלק ממשיכים עוד שנה בבית ספר.. אצל כל אחד ואחד זה שונה:)

גם אותי זה מעניין

אם אני מגיע לקנדה ומתחיל ללמוד שם בכיתה י"א (יא-יב) ועשיתי 4 בחינות בגרות בארץ ( שיצאו לא רע:)) כמה זה יקשה עליי להתקבל לקולג'..הרבה או הרבה מאוד?

RayoDeLuz

New member
אמממ לא!

בקנדה, לפחות באיזור וונקובר, יש בקולג'ים מעיין תוכנית כזאת שמאפשרת לך להשלים את הקורסים שחסרים לך על מנת להתקבל לתוכנית שאתה רוצה ללמוד...
קולג'ים כמו לנגרה (Langera), קווטליין (לא בטוחה איך מאייתים את זה באנגלית..) ועוד כמה מאפשרים לך את זה.. כמובן, שאתה יכול להישאר עוד שנה בבית ספר ולהשלים כמה מהקורסים... אבל אין מה לדאוג... קנדה ערוכה למהגרים!
וכמובן שיש עוד תוכנית שאם אתה מתחיל בקולג' בשנה מסויימת ואתה מחליט שאתה רוצה לעבור לאוניברסיטה, ובנוסף אתה לוקח גם את הקורסים המתאימים, אתה יכול לעשות את זה בלי בעיה:)..

למעלה