היי...אנדוטריומה

מאמינה29

New member
היי...אנדוטריומה

הבוקר קיבלתי שלילי נוסף לאוסף... רציתי לשאול בבקשה, יש לי אנדוטריומה שהגיע לגודל 8 ס"מ על 10 ס"מ....ועשו לי IVF רגיל... אני לא יכולה שלא לתהות אם זו הסיבה המרכזית לכך שאני לא נקלטת...כלומר בטיפול האחרון אמר לי הרופא שלא כדאי לנתח אותה כיוון שיכולה להיפגע לי הרקמה ואז איכות הביציות תפגע...אבל מצד שני הוא גם לא שאב אותה לפני הטיפול, הוא אמר שישאב רק אם תפריע לראות את הביציות ואז בשאיבה עצמה שאב ל אולי 2 ס"מ בקושי... האם מישהי מכירה מקרה דומה? האם נהוג לשאוב אותה, לפני טיפול? היא כל הזמן גודלת ואני ממש מפחדת..

היי

אני יודעת שגודל כזה נוהגים להוציא, כי יש סיכון שהציסטה תתפוצץ... אני שמעתי על מקרים שבזמן שאיבה כבר שואבים גם את הציסטה ואף פעם לא שמעתי ששואבים רק חלק מהציסטה... אולי עוד מעט מישהי שחוותה או שמעה על משהו דומה , תתרום לנו קצת מהידע.... לגבי שאלתך אם נהוג לשאוב לפני טיפול זה גם מאוד תלוי בגישת הרופא, אני יודעת שיש רופאים שלא שואבים ציסטות וכמו שאמרתי קודם, שמעתי גם על מקרים ששואבים ציסטה כבר בזמן השאיבה.. אם היא כל הזמן גודלת, ראוי שתתייעצי עם רופא על הוצאתה - רצוי עם דר' סוריאנו במרכז בשיבא..

שאלה למבוהלת וכולן

אמרת ששמעת שבמקרים של ציסטה בגודל 8 על 10 נהוג להוציא,... אצלי 2 צ'יסטות גדולות יותר בשתי השחלות, ולא המליצו לי להוציא . *יש לציין שאיני מנסה להרות עדייו אולי זאת הסיבה.

את בטוחה ???../images/Emo2.gif

לא הגיוני מה שאת אומרת! וזה לא קשור לנסיונות להרות, בגודל כזה יש סכנה שהציסטה תתפוצץ. ציסטה מעל 6 ס"מ כבר נהוג ומומלץ להוציא. את בטוחה שאצלך יש ציסטות יותר גדולות מ8 ס"מ?? תסתכלי אם הגדלים אצלך לא מופיעים במ"מ.

מתניוזיס

כשם שמייקילולי אמרה, ללא שום קשר להיריון, זה מאוד מסוכן.. ממליצה לך להתייעץ עם רופא שמבין.. בהקדם.

מאמינה29

New member
לא בהכרח

זה תלוי בסוג הציסטה, למשל הציסטה שייש לי "אנדוטריומה" שהיא בגודל 8 ס"מ, הרופא של אמר לי שסוג הציסטה הזו בד"כ לא זזה ונשארת במקום וסיכוים קלושים ביותר שהיא תתפוצץ או תסתובב...לכן אינו ממליץ להוציא אותה, אבל תלוי בסוג הציסטה, יש ציסטות שאכן גודל כזה יכול להיות מסוכן מאוד. הכי טוב להתייעץ עם הרופא המטפל.

זואילי

New member
הי מאמינה

מצטערת על השלילי
האם את עושה הפסקות בין הטיפולים ובזמן ההפסקות את על דיכוי? כי אם לא, אז מן הסתם הציסטה ניזונה יפה יפה מההורמונים ומהווסתות
אכן זו דילמה אם לנתח או לא כי להתעסק עם השחלות לאישה שעוברת טיפולים זה נושא עדין במיוחד. כמו שמבוהלת אמרה, הרבה תלוי בגישה של הרופא (פריון) אם לנתח/אם לשאוב/אם להשאיר את זה ככה. גם אני הייתי מציעה לך לפנות לייעוץ במרפאת האנדו.

מירית117

New member
היי מאמינה

גם לי פעם שאבו חלק מהציטסה בעת הטיפול כי היא הייתה גדולה מידי אבל זה לא מצב אופטימלי כהדם מהאנדו יכול לגעת בביציות הנשאבות מה שפוגע בהם מאוד, מה עוד ששאיבת הציסטה יכולה לגרום לזיהום קל/ קשה שפוגע עוד יותר בסיכויי הקלטות. אולי כדאי להתייעץ עם רופא נוסף לגבי ניתוח להסרת הציסטה . בכל מקרה מצטערת על השלילי

למעלה