היי אז ככה...

Hwoarang

New member
אתה יודע מה תשאל את זה בחדרי כושר

למה אני לא מבין גדול בעניין שם יתנו לך תשובה מקצועית

zappon

New member
נפשית אני לא יכול לרוץ לאט

(מתחת ל-10קמ"ש) . ומה גם שלסיבולת(לא רק לב ריאה,יותר לשרירים)עדיף לרוב מהר יחסית ולמרחק קצר 4-5 ק"מ(כל אחד ומה לפי המטרות שלו) מאשר לרוץ למרחקים ארוכים(נגיד מעל 5 ק"מ) ויותר לאט,כי ככה אתה שורף שומנים(בדר"כ הם מתחילים להישרף אחרי 20 דקות,זה משתנה) ואם אין לך הרבה שומנים (כמו שלי אין) אז אתה לא תחזיק מעמד והחלבונים של השרירים יתחילו להישרף וזה לא מומלץ וריצה כזאת רק תפגע בי. וברצינות הדבר שהכי הייתי רוצה בעולם זה כרס!!!! אבל הפסקתי לחלום...

אסור לוותר על חלומות....

אני משוכנע שהחלום שלך עוד יתגשם ...אם תתמיד באימוני חומוס יומיים... רצוי 3-4 סטים עם הפוגות לעיכול...

zappon

New member
:מחר אני יתחיל (2 פיתות+צלחת חומוס)

אז זה ב4,5 סטים יומיים עם הפסקות של שעתיים תודה על העזרה אני יגיד לך איך זה הלך...

שי רגב

New member
תרגילי מתח

מחזקים מאוד את שרירי הכתפיים הדלתה העליונה והחזה, אבל - עבודה על השרירים האלו מגבילה מאוד את הגמישות( בזרועות ובכתפיים)! (מאחד שיש לו נסיון.
). יש כאן מסג'יסט/ית

zappon

New member
שי אני מנסה להבין.

ההיגיון שלי אומר שכל תרגיל כמו מתח,שכיבות סמיכה,מקבילים וכו" אם אתה עושה אותו הרבה פעמים(עם הזמן מתקדמים...) וזה במטרה להתחזק כלוחם זה יגיע לרמה שזה יפגע בביצועים שלך לא?

שי רגב

New member
כן.

עבודה "לא נכונה" על שרירים אולי תעזור לך בתחום אחד, אבל תפגע באחר (אגב, בעיה דומה יש לי גם עם שרירי השוק, שהנם קצרים ועבים/גדולים ופוגעים ביכולת כיפוף הרגל, במצבים מסויימים). אגב, תלוי גם סוג אמנות הלחימה בו אתה עוסק - מה שרע לאחד לא בהכרח רע גם לשני ולהיפך.

rowshi2

New member
כנראה שלא

אם אתה לא עובד אם משקל גבוה מידי יחסית ליכולת שלך, אבל 10 קילו זה בסדר גמור. דרך אגב, את הכפיפיות בטן נכון לעשות עם רגליים מקופלות (כפות רגליים נוגעות בריצפה), ולא מונחות ב90 מעלות על ספסל, או כאשר מישהו יושב לך על הרגליים. משום שבצורות האלה, עוד שרירים פרט לשרירי הבטן עובדים, וככה זה קל יותר...סתם אשליה. וזה לא יפגע בגב, לפחות זה מה שהפיזוטרפיסטית שלי אמרה כששאלתי אותה... כן, היא המקור לכל זה.... אבל כמובן, שאם אתה רוצה, אתה יכול לעבוד ממש לא נכון ולדפוק את הגב שלך , אבל בכפיפיות בטן זה נראה לי די קשה....

o603

New member
כפיפות בטן - הגברת הקושי ע"י ...

עשייתם לאט !, אל תתרומם גבוה ( כי במצב שבו המרפקים נוגעים בברכיים אתה בעצם מאמץ פחות את השריר ) מספיק משהו כמו 30 - 40 מעלות לבצע בקצב קבוע ( ללא הפסקות - אפילו לא קטנות בסוף התנועה - למעלה או למטה ) והכי חשוב בקצב איטי - עליה בתוך 5 שניות ירידה בתוך 5 שניות בהצלחה

chinabird

New member
הידד - ותוספת

דווקא הפסקה (תוך כיווץ מכוון של שרירי הבטן) מומלצת ומאמצת מאוד כשנמצאים למעלה (ושוב, כמו שציין o603, לא למעלה מדי - אלא במצב שבו השריר עדיין מכווץ).

avima

New member
תרגיל אפשרי

רגליים ישרות וידיים ישרות על הריצפה. מרימים את הידיים לפגוש את הרגליים במרכז וחוזרים חזרה. אחרי 50 תרגיש את הבטן טוב.

zappon

New member
אבי תראה מה רשמתי בהתחלה

אני עשיתי זאת וזה לא הולך...מסיבות הנ"ל.

avima

New member
אולי לא הבנתי - אבל לא ראיתי את

התרגיל הזה בתרגילים שכתבת. בכול מקרה אנשים אצלנו עושים סטים של 200-300 כפיפות בטן ברצף כדי שזה יתחיל לעבוד - אבל כיוון שזה לוקח המון זמן מהאימון אז אנחנו עושים (לפעמים) את זה.

שרירי הבטן.

תעשה כפיפות בטן עם הרגלים על סולם 50 באופן חופשי אחרי זה 40 אחרי זה 2 צדדים, אחרי זה תעלה ל45 מעלות ותנוח 3 פעמים, אחרי זה תעלה ל45 10 שניות ותרד ל10 מעלות ותנוח 3 פעמים אחרי זה יהיה לך הרבה זמן להרגיש את השרירים...

למעלה