היי אז ככה...

בודוקאן

New member
בנים, הסכיתו...

אני מקווה ששמעתם על הנזק המסוים הטמון ברכיבה ממושכת על אופניים. הישמרו לכם מהגזמות.

nitzano

New member
ישנן מדינות אשר מעוניינות

בריבוי רוכבי אופניים ביחס ישר לצפיפות אוכלוסייתן........

שי רגב

New member
דודה בודוקאן, לידיעתך:

1. היום יש כיסאות (מושבים) לאופניים, אשר טוענים שמונעים את "הנזק ההוא". 2. אני כבר מעבר לכך (כפרה, אני "סגרתי את הבסטה" מבחינת ילדים וקופיפים!). 3. ובאשר "לנושא ההוא"(
), ובכן - יש אמצעים ותרגילים נוספים... (לכן אנו מתאמנים, לא?
)

zappon

New member
אפרופו אופניים מישהו ראה את

הטראחה של אמסטרונג...

הצדק איתך במאה אחוזים, אך יש "אבל"

היום מתוכננים מושבים אקסטרה רכים, עם נטייה מטה בצידם הקדמי ועם חריץ כדי להמעיט את הלחץ על חיץ הנקבים. עדיין ההערה שלך מאוד רלוונטית.

שי רגב

New member
איזה דופק, אחי../images/Emo35.gif

דופק כל מה שזז.
(אין לי שעון דופק...
). רץ בשדות - שבילי עפר וכאלה (באותו מסלול בו אני רוכב היום על האופניים).

ריצות, אופניים וברכיים

אין סתירה (לפי דעתי) בין ההשקפה של אקב"ן למה שאני אמרתי, מהסיבה הפשוטה שיכול להיות שה_מטרה_ שלהם שונה. לפיתוח כוח אבסולוטי וכוח מהירות יש כיוון שונה משימת דגש על סיבולת לב ריאה לרנדורי ואחוז שומן נמוך. בקשר לברכיים, ראית פיזיותרפיסט? אולי כדאי, כי זה מאוד מוזר שרצת 5.5 ק"מ עם 6 ק"ג על הגב בדרכי עפר ולא כאבו לך הברכיים, ובאופניים כן. אם כבר אז הפוך כמו במקרה שלי: בעומס ריצה גבוה (4 פעמים בשבוע 5 ק"מ ועוד פעם אחת 10 ק"מ) התחילו כאבי ברכיים, ודווקא 100 ואפילו 200 ק"מ על אופניים בשבוע לא מזיזים לי לברכיים (ולי יש בעיה ידועה בברכיים).

tengu

New member
ריצות לפי אקב"ן

לצערי אני לא אחד מאלו שלמדו באוניברסיטה על הענין אלא רק מהשתלמויות ההדרכה והשיחות הפנימיות בארגון. יש אצלנו די הרבה אנשים מקצועיים בעלי רמות ידע שונות שתרמו ותורמים להבנה של "כושר גופני" החל מפרופ' בביה"ס לרפואה בהדסה עין כרם וכלה בלפחות שלושה שודאנים שהם בעלי תואר ראשון בפיזיוטרפיה. רוצה לומר: מה שכתוב בסרגלי המאמצים נבדק לא רק אנקדוטית בתוך הארגון אלא נסמך על היזון תמידי מהמחקרים המדעיים העכשוויים. כמו שיוסי אמר פעם בקשר לטכניקה אחת - אם זה מוכח כלא נכון מחקרית, לא רק שנבקש סליחה, נשנה את התרגיל ואם צריך את כל השיטה. ולגופו של עניין: נראה לי שכל השרשור וגם ההפנייה לאתר שנתן אוהד חוטאים במשהו שממנו הזהירו בארגון כשהיינו קטנים
לאימון גופני צריך לתכנן, להתייחס ולבצע באופן הוליסטי ולפני שתקראו לי "טולטק" אז הכוונה כאן היא שהאתר שנתן אוהד לא מתייחס למרכיבי תנועה מההיבט הביומכני אלא לגוף האנושי בתור מכונה פיזיולוגית, מאמר באתר שנתן דוד כפרי לפני חודשיים (ווינגייט) חוטא בהתייחסות לריצה כשורפת קלוריות בלבד וכן הלאה. לריצה, אופנייים, שחייה, קרבות עצימים ועוד, צריך להתייחס באופן הכולל את כל מרכיבי התנועה: פיזיולוגיה, קינסיולוגיה, ביומכניקה, פסיכולוגיה, קליניקה של פציעות ועוד. גישות צרות יגרמו לבעיות בהמשך. בדיוק באותו תחום שבו הייתה "נקודה עיוורת".

tengu

New member
../images/Emo70.gif יותר לעניין כאבי ברכיים וריצות

בקשר לעניין העיקרי כאן, בלי התפלספות מיותרת, אז הסוד טמון בסרגלי מאמצים איטיים וזהירים. סרגל המאמצים של אקב"ן מתחיל בחמש דקות ריצה, אם אני לא טועה. לוקח יותר זמן להתלבש לריצה מאשר לרוץ אותה בהתחלה. אם מתרגלים עם סרגל מאמצים באופן מתמיד והמשכי אז אין גבול למה שאפשר לעשות עם הגוף. פרופ, חגי ברגמן מקבוצת ירושלים נתן לנו לנו שתי דוגמאות: האחת שסבלים מקצועיים סובלים מפחות פריצות דיסק וכאבי גב, באחוזים ניכרים, משאר האוכלוסיה. וגם את הדוגמה שסבלים בנפאל, המתחילים מגיל צעיר לסחוב משאות על המצח (עם רצועת מצח) סוחבים בממוצע 25 קילו, הולכים שעות רבות ביום הליכה ולחלקם אין נעליים מתאימות. יש כאלו שעושים זאת שנים רבות בלי בעיות. אם אני הייתי מחליט לסחוב את החליפות והכפפות הישנות שלי על האופנוע ברצועת מצח סביר להניח שחוץ מתאונה הייתי גומר לעצמי את הצוואר תוך שבוע. עם סרגל מאמצים זה כמובן סיפור אחר עם סוף טוב יותר.

Hwoarang

New member
אתה יכול לתת תמונות או אתרים

על הסרגל מאמצים? כי הבנתי חצי ואני רוצה לדעת עוד

רגע, רגע

1. מה זאת אומרת התייחסות הוליסטית? קצת איבדת אותי (לא שאני חושב שהאתר הזה נותן את כל התשובות, להיפך, אני חושב שהם מאוד לוקים בחלק הארובי). 2. אתה לא מסכים שאפשרי מצב, בו יש מטרות שונות לאימון גופני אפילו בין שיטות לחימה שונות ולכן הדגש צריך להיות שונה? 3. שלישית, הבנתי שעיקר עבודת הכוח אצלכם עובדת על אימוני משקל גוף. כמובן יכול להיות שאני טועה, אבל אם אני צודק, לא מגיעים במצב מסויים לעבודה על סיבולת יותר מאשר על כוח מתפרץ? ואם עובדים על כוח מתפרץ, האם ריצות ארוכות אינן פועלות _נגד_ המטרה הזו במקום מסוים?

בודוקאן

New member
ריצות וכוח מתפרץ

כידוע, שרירים מורכבים מסוגים שונים של סיבים. בגדול: סיבים אדומים האמונים על עבודה לזמן ארוך (סבולת) וסיבים לבנים, האמונים על מהירות. ריצות ארוכות, והכוונה לארוכות - לא 5 ק"מ, בהיותן ריצות של סבולת אירובית, הופכות סיבים לבנים לאדומים. שינוי זה אינו הפיך. סיב לבן שהפך לאדום, לעולם יישאר אדום. הרכב השריר של ספרינטרים שונה תכלית שינוי מהרכב השרירי של רץ למרחקים ארוכים. אי לכך, ריצות ארוכות, לאורך זמן, בהחלט יפגעו בכוח המתפרץ. ניקח לדוגמא ג'ודוקות, עבורם הכוח המתפרץ הוא קריטי בהכרחיותו, אינם רצים למרחקים ארוכים. היאמון שלהם כולל לרוב ריצות של חצי שעה לכל היותר, ובתקופות הכנה אולי ריצה אחת לשבוע יותר ארוכה מזה.

zoti

New member
הבעיה באופניים היא שהן פוגעות בגמיש

בגמישות ולכן אחרי כל נסיעה על אופניים צריך לעבוד על הגמישות כדי להפוך את השפעת האופניים.

אתה צודק, אבל דווקא בגלל שאני מקפיד

לעבוד על גמישות אחרי רכיבה (יש פעילות עצימה שלא פוגעת בגמישות?) הגמישות שלי דווקא השתפרה.

Hwoarang

New member
4-5 ק"מ יחסית לגיל שלך זה אולי יפה

אבל זה ממש כלום... תנסה להוריד את המהירות והלעלות בקילומטרים לפי דעתי זה יותר טוב... אגב תרגילי בטן - שלשום באימון עשינו דבר כזה: אחד שכב על הגב, והשני בא ושם בערך חצי-שני שליש מהמשקל שלו עם הברך, על הבטן של זה ששוכב. סיבכתי קצת תחשוב שאתה שוכב על הגב ומישהו שם ברך אחת שלו על הבטן שלך עם חלק ממשקל הגוף שלו...ואז תעשה את הכפיפות בטן. חוצמזה תגביר את הכמות - אתה עושה 500? תעשה 600 ואז 700..לא מספיק? תעשה יותר רק תדאג ליום מנוחה אחד לפחות לשרירים עד שתתרגל.

zappon

New member
זה נחמד שאתה יודע בין כמה אני...

בכל אופן ריצב מהירה מעל 12 קמ"ש וקצר יחסית 5-4 זה יותר לפיתוח סיבולת מאשר ריצה של 10-15 קילומטר בקצב יותר איטי כי באחרונה אתה שורף שומנים יותר מאשר לפתח סיבולת אז זה לא יעזור לי,וחוץ יש אנשים שלא יכולים לרוץ "לאט" והרבה זמן. אתה יודע כמה זמן יקח לעשות 500 שכיבות שמיכה? אני התכוונתי שהתרגיל עצמו הוא לא מחזק כל כך ולכן צריכים לעשות הרבה וזה לא טוב כי ככה אתה סתם תתעייף ותזיע ומבזבז המון אנריגה למטרה שאתה לא רוצה!!!

Hwoarang

New member
אההה אופס התבלבתי בינך לבין מישו

אחר... יש לכם ניק מאוד דומה... איזה סיבולת? יש הרבה סיבולות... אם אתה רוצה סיבולת לב ריאה, ואתה רוצה שנגיד בקרב האוויר לא ייגמר לך בסיבוב השני אתה צריך להתאמן על יותר זמן ריצה ויותר מרחק.. סתם שאלה אתה לא רוצה להעלות את הק"מ בגלל עצלנות או בגלל אידיאוליגיה? תענה לי באמת

למעלה