היי (אולי ט')

someonesomeone

New member
היי (אולי ט')

אני בתת משקל ובולמית. מקיאה מספר פעמים בשבוע... ההקאות מעייפות אותי ואני מרגישה די מכורה... אם אלך לפסיכיאטר ואגיד לו שאני רוצה כדור שיעזור לי להוריד במספר ההקאות בשבוע, הוא ייתן לי?... אני בתת משקל אבל גם בולמית ולא ממש יודעת מה לעשות... התחלתי לקחת כדורים, לא מרגישה שינוי פרט לזה שהכדור גורם לי לישון יותר מהר, פחות נדנודי שינה שזה חיובי אבל פרט לזה, לא ממש מרגישה שינוי. יש הצעות? רעיונות? כדור שאולי יכול לעזור בהפחתת בולמוסים? הפסיכיאטרית לא קבעה לי פגישה, אמרה שהמצב גרוע, נתנה לי הפנייה לשני בתי חולים ואמרה לי ליידע אותה אם אני אפנה לאחד מהם, לא פניתי... וכרגע אני לא במעקב פסיכיאטרי, כך יוצא שאני ממשיכה לקחת כדור בלי מעקב... יש מישהי שיכולה להמליץ לי על פסיכיאטר או פסיכיאטרית באזור המרכז? ועוד שאלה שאני די בטוחה שאני יודעת את התשובה אבל בכל זאת אשאל.. אסור לפסיכיאטר/פסיכולוג לומר משהו שאני אמרתי למישהו אחר, נכון? אני מעל גיל 18... תודה. שבוע טוב.

תשובה חלקית -

פסיכיאטר או פסיכולוג עלולים לדווח למישהו (לא יודעת למי) אם הם מרגישים שאת בסכנה אובבדנית מיידית. אם אשת מקצוע קבעה שאת צריכה להתאשפז (זה מה שאני מבינה ממה שכתבת) - זה כנראה מה שאת צריכה לעשות בשביל שמשהו ישתנה...

אני מרגישה נורא נורא צבועה להזמין אותך אלינו

לאו. איי, שזה המקום שמציל את חיי, לגמרי. למה צבועה? כי אני יושבת פה עכשיו מול המסך ועוד לא סיימתי למחות מעל פניי את הפירורים של הבולמוס האחרון שהיה לי עכשיו. לפחות דבר אחד יש לי להגיד: בזכות התכנית ובזכות המתנות שקיבלתי בה, אני לא מתייאשת, ואני ממשיכה לבוא ולעשות פעולות ואני יודעת שהנס שקרה לי והחזיק 4 שנים יחזור שוב. אני סולחת לעצמי ושולחת לך בכל זאת את התגובה הזאת, כדי להראות לך שיש תקווה גם מחוץ לטיפולים (ובשום פנים ואופן לא במקומם, למי שצריך. אני בעצמי בטיפול פסיכיאטרי בנוסף). http://www.oa-israel.org/

זו תגובה אמיצה ומרגשת.

וגם את כזו, אמיצה ומרגשת.

secret self

New member
כמה נקודות...

הצעות ורעיונות לכדורים שיכולים לסייע לך במצבך נכון יותר לקבל בפגישת ייעוץ עם פסיכיאטרית ולא דרך פורום תמיכה להפרעות אכילה. כבר עשית צעד חשוב ואמיץ והיית אצל פסיכיאטרית, שהמליץ לך המלצות מסוימות. למה לא לחזור אליה עם השאלות הללו? למה לא לתאר בפניה מה את מרגישה עם הכדורים, על מנת שתיתן לך את המינון ו/או הכדור המתאים? טיפול תרופתי פסיכיאטרי הוא טיפול שלוקח זמן להתאימו ולפעמים כרוך בתקופת ניסוי וטעיה. וגם לוקח לו, בדר"כ, כ- 3-4 שבועות להשפיע את השפעתו המטיבה, אז את גם צריכה לגייס סבלנות ולהתמיד בטיפול, כשם שהרופאה רשמה לך. ונטילת תרופות ללא מעקב רפואי...?! למה??? אל דאגה, כמו שכתבה לך גרניום, הדברים שאת אומרת לפסיכיאטרית חסויים, אלא אם יש לה סיבה מספיק טובה לחשוד שתפגעי בעצמך. וגם את זה את יכולה לשאול אותה. מותר לך, ואפילו רצוי, ובודאי תזכי לתשובה מקצועית וברורה. אל תפחדי לשאול אותה שאלות ביחס לקשר המקצועי ביניכן ולטיפול עליו היא ממליצה. אלו החיים שלך וזכותך לקבל את המידע הזה (ואף חובתך לבקשו למען עצמך). ולא ברור לי מדוע אחרי שהיית אצל פסיכיאטרית אחת את רוצה ללכת לאחרת. למה לא לחזור אליה? האם את חושבת שאצל מישהי אחרת תקבלי אבחנה אחרת ו/או טיפול אחר? זה קצת מייצר אצלי חוויה כאילו את בורחת ממשהו שהיה אצל הפסיכיאטרית הקודמת... (ואולי זה רק הרגשה סובייקטיבית שלי...) אני חושבת ששווה לך לפנות לבתי החולים עליהם היא המליצה. אני מניחה שיש שם מרפאות לטיפול בהפרעות אכילה, שזהו תחום התמחותן ועושות עבודה מקצועית לעילא ולעילא. שם תוכלי לקבל התייחסות ספציפית לבעיה עמה את מתמודדת וטיפול כוללני ומעמיק (שאגב, כולל גם טיפול ומעקב פסיכיאטרי, אם צריך). וחוץ מזה, הדבר החשוב ביותר, בעיני, הוא שהינך נתונה במצוקה, סובלת, עייפה מההקאות וכשם שאת עצמך מאבחנת זאת - נמצאת במצב של התמכרות. משמעות הדבר היא שאינך יכולה להחלים ולשנות את מצבך לטובה ללא טיפול. וטיפול תרופתי אינו מספיק, מאחר והבולימיה, יקירה, היא רק סימפטום לדברים אחרים... ובנוסף לכל המגילה שכתבתי פה, אני מקווה שבפרק הזמן שחלף מאז שכתבת את ההודעה הזאת הרגשתך השתפרה וכוחותייך חזרו לך

היי.

הלוואי שהיו כדורים שמפסיקים בולמוסים או הקאות או הפרעות אכילה בכלל. אין כאלו. כמובן, יש כדורים שעוזרים לתחושות שמסביב, או למה שגורם להפרעות אכילה. את השאלות שלך בנוגע אליהם את צריכה להפנות לפסיכיאטר/ית ולא אלינו. עזרה פסיכיאטרית היא רק סוג אחד של עזרה שאפשר לקבל. היית פעם בטיפול פסיכולוגי? אני זוכרת גם שעמדת בקשר עם תה"ש. מה קרה עם זה? איזו תשובה קיבלת מהם?

someonesomeone

New member
היי

זוכרת נכון, הייתי בתל השומר באינטייק... החלטתי שלא. .. אולי זו הייתה טעות, נכון לעכשיו אני שלמה עם ההחלטה. קראתי על מספר כדורים שעוזרים בהפחתת בולמוסים...אשאל את הפסיכיאטר, נראה מה הוא יגיד. תודה :)

למעלה