היי, אולי אתם יודעים..

היי, אולי אתם יודעים..

נתנו לי עבודה בביצפר על שמות ירושלים ואני צריכה להסביר למה קראו לירושלים ככה. חיפשתי באינטרנט המון ולא מצאתי.. הנה רשימה, אני צריכה רק 8: עיר המוריה עיר היונה אריאל חפציבה קריה נאמנה עיר האמת עיר נצח עיר גבורה יפה נוף טבור העולם עיר יבוס כלילת היופי משוש תבל תפארת ישראל תודה תודה תודה מראש!

A N I g M A

New member
שיו, שכחתי כבר.

עיר המוריה בגלל הר המוריה (בית המקדש וכאלה). אממ טבור העולם כנראה בגלל המשמעות והחשיבות של ירושלים בכל העולם. אוי:/

תשובות..../images/Emo3.gif

עיר המוריה - שאל את מורי..אבל כבר (כבוד) המנהלת השניה ענתה לך..
עיר היונה - אין לי מושג למה. תבדקי את הפירוש על הפסוק בצפניה ג- 1. אריאל - מן הסתם מורכב מצמד המילים - ארי-אל. (דהה) כאילו ירושלים היא האריה של האלוקים. (ולכן הסמל של העיר הוא אריה) חפציבה - שם שנתן הקב"ה לעיר. הוא חפץ רק בה, ולכן חפצי-בה. קריה נאמנה - מה יש לפרש?
עיר האמת - כנ"ל. פעם גם ראיתי פירוש בגלל שיש בה הרבה קברות. (עולם האמת או משהו..) עיר נצח - כשמה כן היא. היא אחת הערים העתיקות בעולם שתישאר עומדת לנצח. עיר גבורה - בזכות גבורתה היא תישאר לנצח, לא?
יפה נוף -
ראית את הנוף מטיילת שרובר במקרה? טבור העולם - בגלל אבן השתייה שלפי המסורת היהודית (והמוסלמית) ממנה הושתת כל העולם. כאילו, היא אבן היסוד של כל העולם (!) עליה היה בית המקדש, ועליה עכשיו כיפת הזהב. עיר יבוס - האומה הראשונה ששלטה בעיר היו היבוסים. כלילת היופי - מובן.. משוש תבל - כנ"ל תפארת ישראל - כנ"ל. ואגב, יש לה עוד המון שמות יפים..

למעלה