היי אביבה

היי אביבה../images/Emo182.gif

היי אביבה אשמח מאוד לעצה לגבי המסדרון בביתי. אך לפני השאלה, אני רוצה לספר מספר דברים על התקופה האחרונה, מאז שהכרתי את הפורום. ביתי עובר שינוי רב והאמת שגם אני, זה כנראה הולך ביחד. אחד הדברים המהותיים והחשובים שלמדתי ויישמתי (ועדיין מיישמת כל יום) הוא נושא הסדר והנקיון, פינוי הבית מחפצים שונים (בכל גודל וצורה) שאינם רלוונטים לחיי. כל מקום בבית, אם זה חדר או ארון, או ארונית, נבדקים לעומק, ולא רק על פני השטח. הבנתי שלכל פריט יש את המקום שלו, שממנו הוא בא (נלקח לשימוש) וחוזר (לאחר השימוש). וכך לא נוצר בבית בלגן והסדר נשמר באופן טבעי. הבית קיבל מראה מינימליסטי ונעים. אך העבודה עדיין לא הסתיימה (אם בכלל
) לפעמים קורה שמקום מסויים שעבר פינוי ונקיון וסודר מחדש, עובר שוב בדיקה יותר לעומק. אני בעצמי עוברת שינוי גדול מאוד ברבדים רבים בחיי, ולא ממש קל לי, אם מותר לקטר קצת
אחד האספקטים הוא "תקיעות" מסויימת בקריירה. בגלל עובדה פשוטה שכרגע אין משהו שמושך אותי לעשות ולהתעסק בו, וזה מעציב אותי מאוד. (אני עצמאית ולפני כשנתיים פתחתי עסק ששיגשג יפה מאוד, ונהנתי מאוד... עד ש... הפסיק לאתגר אותי, וכנראה שמשעמם לי אז אני פורשת...) בתקופה שהכרתי את הפורום ולפני כן, סיידתי את הבית בעצמי, בגוון וניל-כזה, מאוד רגוע ונעים. המטבח וחדר העבודה בגוונים אחרים. ובעצתך אביבה לפני מספר שבועות נצבע חדר השרותים בגוון שהמלצת, וסידרתי בו דברים לפי המלצותייך. (בינתיים גיליתי נזילה בשרותים שאתקן מקווה בשבוע הקרוב). בין היתר המלצת לי על מראת בגואה שאתלה על הדלת. לקחתי את זה בחשבון, אך טרם קניתי. דלת השרותים נמצאת במסדרון (צרפתי שרטוט) כמו עוד דלתות ופתחים. רק בזמן האחרון הבנתי כמה המסדרון "תקוע". עומד שם מעמד ע-נ-ק של נעליים. המעמד הזה עומד לצאת מהבית בשבוע הקרוב גם כן, מכיון שאני לא רוצה שיעמוד במסדרון שום דבר. אני אתאר לך את המסדרון: רוחב 80 ס"מ ואורכו 3.60 מטר. גובה כ 2 מטר (מעל בויידם) בכל קצה יש דלת, חדר שינה מול חדר עבודה. יש פתח כניסה אל המסדרון ומולו הדלת לחדר האמבטיה. ודלת נוספת של חדר השרותים, שקרובה לחדר השינה. מימין הדלת של חדר השינה יש מתלה בגדים קטן על הקיר. פתח הכניסה למסדרון, נמצא כמעט ברובו מול דלת הכניסה לבית. 2.20 מטר מהכניסה. (הכניסה לבית פנויה מחפצים) אז מה השאלה... 1. אני רוצה לסייד את המסדרון, מה הגוון המתאים לו? אם מחלקים את הבית ל-9 ריבועים הוא ממש במרכז הבית(!!!) 2. כל השנים האחרונות היה וילון משי צבעוני ורך שתלוי בפתח המעבר. עכשיו גם הייתי מעוניינת לתלות וילון, האם זה נכון? אם כן, באיזה גוון כדאי? ואם לא, מה היית מייעצת לי, מכיון שזה דלת מול פתח מול דלת... ואין לי מושג איך לפתור את זה. תודה רבה על הסבלנות, כי כתבתי הרבה ותודה רבה אם תוכלי לעזור לי

היה מעניין לקרא רונית

ערב טוב, האם את יכולה לשלוח את השרטוט של כל הבית בלי המיקוד, כמו שעשית כאן? אני מבינה שבעצם רצית לעזור אולם ראית הבית כולו חשובה לי. שנית, הדלתות שסימנת הן דלתות בגובה רגיל? יש קיר מעליהן? עני לי על הדברים ונראה איך אנחנו ממשיכים מכאן ערב נעים

היי אביבה../images/Emo29.gif

קודם כל תודה על היחס זה חשוב לי מאוד, כי אני רוצה לקדם את חיי. מצרפת שרטוט של כל הבית. לגבי הדלתות, הן בגובה 2 מטר כולל המשקוף, נראה לי סטנדרטי. התקרה במסדרון נמוכה, כי מעליה יש אינטרסול (או בויידם), זה רק במסדרון. ולמעשה, המשקוף של הדלתות מסתיים בדיוק בתקרה. תודה
רבה

sidi

New member
שלום ../images/Emo13.gif

הפטנט הזה של בוידעם מעל המסדרון זה פטנט יהודי או שבכל העולם זה ככה? (אני רציני) בכל בית שני אני שם לב שיש בוידעם במסדרון שמקשר בין החדרים. היום זה כבר הפך לתעלה של מיזוג אויר אבל עדיין אני חושב שההנמכת תקרה הזאת דווקא באיזור שמקשר בין החלקים השונים של הבית מהווה מחסום וכבדות. זה כמו שבגוף האדם העורקים נחסמים ע"י שומנים, מן הסתם הגוף לא יתפקד כמו שצריך ובסוף גם הלב וגם המוח נפגעים וכמובן שאר החלקים.

סידי! מה זה ההעדרות הארוכה הזאת?

אין תירוצים כמובן, שום דבר לא מתקבל כהסבר מתאים לכך שאתה, בריש גלי ובזרוע נטויה, נעלמת מכאן להמממון זמן ויש עוד כמה שאני כבר כותבת להם את כתב האישום נגדם. אני מארגנת מטוס לאיראן, שם מבצעים פיסקי דין כמו שצריך!~~~~~~ תודה על התשובה החכמה שלך יום נעים

כך חשבתי...

סידי כבר היסב את תשומת לבך למשמעות של הבוידעם המומנך הזה... הגוון שיתאים למסדרון הוא מיסוד האדמה - צהוב/כתום/חום בגוון מאוד שקט ופסטלי. גם הוילון שאת רוצה כדאי ובגוונים דומים. כדי "להרים" את המסדרון השתמשי בתאורה רבה על הקירות ובקיר החיצוני שלו תלי שני חלילי במבוק בזוית של 45 מעלו כלפי מעלה, אחד מול הזני כשביניהם מראת באגואה לא גדולה. הדבר הטוב ביותר שתוכלי לעשות במסדרון הזה זה לפרק אותו. שימי לב שיש לך "בוידעם" במרכז החיים. זה אומר משהו? יום נעים

אביבה וסידי../images/Emo182.gif

סידי, תודה על התגובה, מבינה את כוונתך לגבי הבויידם היהודי
ובכלל. אביבה, העצה שקיבלתי ממך לגבי הגוונים של הקירות והוילון מרגישה לי נכון, יבוצע בקרוב
מאוד
לגבי התאורה, יש כרגע מנורה אחת, אבל תוך כדי הקריאה, עלה לי רעיון איך להוסיף עוד תאורה. כנ"ל
לגבי החלילים והמראה, אשמח ליישם זאת, כמובן ברגע שארכוש את הפריטים.
האם החלילים יקרים?
מה מטרתם כסמל פנג שוי? לגבי השאלה\תהייה אחרונה ..... התשובה היא כן, זה אומר משהו, לצערי. הבויידם הזה "נולד" עם הבית, זה בית בשיכון סטנדרטי, הייתי מפרקת אותו בידיים שלי עכשיו אם הייתי יכולה... זה דורש שיפוץ של בעל מקצוע אה... וכסף
בכל אופן, שמחתי לקבל תשובות והכוונה ואשמח גם לבצע
תודה

למעלה