הייתן נעלבות??

בכלל לא

הם יותר קרובים בגיל ואולי הבן דוד רוצה להרגיש שהוא נפגש עם ״גדולים״... לא תמיד חייבים ביחד ... למרות שזה הכי נוח
דווקא נראה לי נחמד ועדיף לפעמים... אצלי ההפרש בין הגדול לאמצעי הוא שנה וקצת ואני מעודדת את זה
לא הייתי נעלבת בכלל בכלל

לא

יש לי ילדות קרובות בגיל אבל זה ממש בסדר (ורצוי) בעיני שהן לפעמים פוגשות חברות בלי האחיות שלהן.
יתרה מזאת, משפחות שהאחים נוטים להיעלב (או האמא נעלבת בשמם) אם מזמינים רק אחד מהילדים, אני מעדיפה לפגוש פחות (או פשוט להיפגש בכיוון ההפוך - לשלוח את הילדה אליהם. כך השליטה על ההרכב נמצאת בצד שלנו). גם אני לא שולחת את התינוק עם האחיות שלו לבתים של אחרים.
ולמרות שהילדות בחנ"ב מה שאומר שיש פחות גידור כיתתי והחברויות יותר גמישות בגיל, כשמתקשרים להזמין (למסיבת יום הולדת או סתם להיפגש) אני מבררת מי בדיוק מוזמנת. לא מניחה הנחות.

adif11

New member
ממש לא הייתי נעלבת ובאמת שאין לכם סיבה להיעלב.

ברור שכואב לכם הלב שהצעיר שלכם לא מוזמן אבל זה טבעי ונורמאלי. ההבדל המנטלי בין ילד בכיתה ג' לבין ילד
בגן חובה הוא כל כך גדול. אל תשכחי שנושא ה"פוליטקלי קורקט" והנימוסים המשובחים הם לא דברים שמאוד מפותחים אצל בני 8-9
והאחיין פשוט אומר בכנות את מה שהוא מרגיש - שסבבה לו לשחק עם מישהו שצעיר ממנו בשנה אבל ילד שצעיר ממנו בשנתיים שלוש פשוט
לא מענין אותו. זה מה שמרגישים מרבית בני גילו.
אז במפגשים כלל משפחתיים כולם משחקים יחד וזה נפלא. ברגע שההזמנה היא אישית - מזמינים את מי שנראה מתאים.
אל תעלבו ואל תכעסו.
תחליטו באופן עניני אם מתאים לכם או לא לשלוח רק את הגדול וזהו.

גם לי נראה נורמלי לגמרי

הוא יותר קרוב אליו בגיל וזה ששני בנייך משחקים ביחד באותם משחקים זה מצויין לבית אבל כל אחד מהם הוא ילד בזכות עצמו והפערים ילכו ויגדלו
מכירה את זה מהבנות הגדולות שלי

להיפך. הייתי שמחה להינות רק עם הצעיר

או להזמין חבר שלו שהוא יבחר.
&nbsp
פעם הזמנתי חבר מהכיתה של בני (היו בכיתה א'), והוא הגיע עם אחיו הצעיר ממנו בשנה.
האמא בערך הודיעה לי שהם מגיעים יחד וזה היה לי מאד מוזר. לא הפריע בכלל, אבל לא הבנתי למה בכל מקום שהגדול הולך אליו צריכה להיות עסקת חבילה עם האח.

princess66

New member
תודה לכולכם וכמה תשובות

תודה לכולכן
לרוב הקטן מאוד רוצה ללכת ואם יצא שהגדול הולך לבד הקטן מאוד בוכה.
העניין הוא שיש ימים שהסבתא לוקחת את הבן דוד לצהריים בחוץ (אוספת אותו בצהריים כשבני נשאר בצהרון...) ואז המשמעות שלוקחת אותו גם זה ששני הגדולים זוכים בא. צהריים במסעדה והקטן נשאר בצהרון.... זה קרה כמה פעמים בעבר אבל הופסק מאז שהוא התחיל לגלות עניין ולהתרעם שלא לקחו אותו גם... ועכשיו אם זה קורה אז זה בשלישיה.
כבר יצא שהם נפגשו רק הגדולים אבל שוב, כשהקטן היה עסוק.
אני לא עושה עניין ולא מאוד נעלבת אבל מודה שהבקשה הפתאומית שייקחו רק את הגדול עם סבתא והקטן יישאר בצהרון ולא יבוא קצת צרמה לנו.
לא עושים מהם עסקת חבילה ורוב החברים שלהם הם שונים (על אף שכשלאחד יש חבר הרבה פעמים גם השני מצטרף...) ולא נמנע מהגדול לפהגש עם בן הדוד שלו בנפרד לנצח, פשוט כאן זה היה קצת לא נוח לנו.
תודה שהארתן את עיני, אכן מותר ורצוי לכל אחד מהם להפגש גם בנפרד עם אחרים - וקורה!

dora me

New member
אם את צריכה לחשוב "האם להעלב"

כנראה שזה לא באמת להעליב. אם זה היה משהו באמת מעליב כנראה שפשוט היית נעלבת

למעלה