הייתן נעלבות??

פרמלה

New member
מצטרפת למה שכבר נאמר. יחסי

חברות (הם גם חברים ולא רק בני דודים) זה דבר דינמי שמשתנה עם הגיל. הגיוני שתלמיד כיתה ג' ירצה לפעמים לשחק עם בן הדוד החבר שצעיר ממנו בשנה בלי לשתף את ילד הגן, ולא מרוע חלילה.

צעירית בת ה-11 כבר לא מגלה עניין במשחקים עם בנות הדוד שלה בנות ה-8 וה-6, שעד לפני כמה חודשים היו עניין שבשגרה בביקורי שבת אצל אמי.

אשרז4

New member
בדיוק מה שרציתי לכתוב, וגם אני אמא לתאומות

וגם אני חושבת שהפרדה ומקום לכל אחת זה טוב ונכון
עדיין, הרבה פעמים כשבאה חברה של אחת אם השניה בבית ישחקו ביחד -(ולא כהנחיה שלי)
בגלל שכאן יש: קרבה משפחתית וגם הרגל ששלושתם ביחד
אני מוצאת שזה בטח היה מעורר בי אי נוחות.
מה שכן, צריך לנסות לראות באופן אוביקטיבי
יתכן והצעיר, עם כל זה שיש לו אותם תחומי עניין ומבלה הרבה עם אחיו, מעט צעיר לבן דוד הגדול
וברגיל ובמיוחד עם סבתא זה בסדר שכולם ביחד
אבל לפעמים מתאים יותר רק הגדולים.

אמאyyy

New member
...

מבינה אותה.
בתי עד היום זוכרת בעצבים את בעלה של בת-דודתי מציע שהיא ובתו "יעשו הצגה", כשהבת הנ"ל צעירה מבתי בכ- 7 שנים...

adif11

New member
זה בסדר גמור להחליט שלא מאפשרים לגדול ללכת

מחשש שהקטן יעלב. זו גם צורת ראיה שאפשר להבין ובהחלט מקובלת רק חבל לא לאפשר
לגדול ללכת רק כי ההורים נעלבו ברמה העקרונית.(ומתברר שלקטן לא ממש אכפת או שיש לו פעילות אטרקטיבית
אחרת באותו יום)

princess66

New member
הייתן נעלבות??

לא לציטוט בשומקום!
לאיש יש אחיין בכיתה מעל הבכור שלי (ג')
הבן שלי בכיתה ב' והבמצעי שלי בן 6 (חובה). כלומר שנתיים הפרש.
הבן דוד גר ממש לידנו ולומד עם הבכור שלי בביס.
תמיד נפגשים יחד במיוחד כשהסבתא מגיעה ואוספת את השלושה.
משום מה גיסי אמר שהילד רוצה להפגש מחר אבל להזמין רק את הבכור שלי.
בעלי לא עשה עניין אבל סרב ולי אמר שמאוד מכעיס אותו.
יש לציין ששני הבנים שלי בעלי אותם תחומי עניין ומשחקים באותם דברים יחד עם הבן דוד.
אני גם התעצבנתי אבל מן הסתם לא אגיד כלום ואף אחד מאיתנו לא יעורר ריב.
האמת, נראה לי לא לעניין... מה דעתכן?

אני חושבת שצריך לדעת להתמודד עם תגובות עלבון של ילדים

להסביר להם בצורה עיניינית, והאח הגדול לא צריך "להענש" בגלל זה.

מתקשה לראות כאן עלבון.

אם הם תמיד נפגשים יחד, לגיטימי (ובעיני אף רצוי) לבלות לפעמים בנפרד.

האם לנצח הם נידונו לשחק יחד?

מקצינה בכוונה.

הם שני אנשים נפרדים, עם חברויות, מעגלים, וקשרים משלהם, חלקם חופפים וחלקם נפרדים.

יותר מלגיטימי לרצות לשחק עם אחד מהם ללא השני, בפרט אם הם חולקים בי"ס / חברים / תחומי עניין. "לשווק" אותם תמיד כחבילה אחת, בעיני ולדעתי האישית, מזיק יותר מאשר מועיל.

כל זה, כאמור, בהתחשב בעובדה שכתבת שגם הקטן מבלה עם בן דודו אצל הסבתא וכו', ואין כאן עניין של החרמה (לא מוצאת את המילה) שלו, אלא בקשה לגיטימית והגיונית להרכב שונה לעיתים.

הכי לעיניין שבעולם וגם עדיף, ואת זה אני אומרת כאמא

לתאומים (שסוגית ההפרדה אצלם מחודדת אף יותר, אבל גם אצל אחים היא קיימת וטוב שכך. הם לא עשויים מקשה אחת
)

sharonwe

New member
ואני נתקלתי באמא לתאומים שלצערי נהגה אחרת:

לקטן יש חברים, זוג תאומים, שכל עוד הם היו יחד בגן הם שיחקו ב"שלישיה" (החברים התאומים והבן שלי), ומכתה א', שהתאומים הופרדו, הבן שלי בכתה רק עם אחד מהם, והחברות ביניהם מתחזקת, והרבה בעידודה של אם התאומים. יחד עם זאת - בגינה הציבורית וכשהבן שלי מוזמן אליהם - הם בד"כ שוב "שלישיה".

ליום ההולדת שלו הבן שלי רצה להזמין רק את זה שלומד איתו בכתה, והאמא התקשרה לאמר שמכיוון ששקשה לה להסביר לתאום שבכתה המקבילה לזו של הבן שלי למה הוא לא מוזמן ליום ההולדת בזמן שמחוץ לשעות ביה"ס הם משחקים יחד, היא תאמר להם שהבן שלי "מרגיש מאויים מזה שהם שניים והוא אחד", ושלכן הוא לא הזמין אותם. היא גם הוסיפה ו"חינכה" אותי כשהיא אומרת שתפקידנו כהורים הוא לתת הכוונה לילדים ולהסביר להם כיצד להתנהג....

דיברתי עם הבן שלי, הסברתי לו שהאח התאום שבכתה המקבילה עלול להיעלב ולכן אני ממליצה לו להזמין גם אותו - והא הסכים. אבל אני חייבת לאמר שהשיחה הזאת השאירה לי "טעם רע", בעיקר כשההסבר לילדים שלה היה נקודת חולשה של הבן שלי.

בקיצור - מיסיס מייס - המשיכי בדרכך, ו-princess66 - אל תיעלבי. זה טבעי ואפילו עדיף לילדים שלך. אפשר באותו יום לקבוע עם חבר לקטן ואז בעלך ואת בכלל מסודרים ויכולים ללכת לשתות קפה יחד

adif11

New member
אכן שיחה שמשאירה טעם רע

לצעיר שלי גם יש חבר מאוד קרוב כבר כמה שנים , שהוא חלק מזוג תאומים.
התאום שלא חבר שלי בני לומד בכיתה השניה והם ממש לא משחקים בשלישיה על בסיס קבוע
אבל קרה יותר מפעם אחת שלקחנו את שלושתם יחד לפעילות (מוזיאון בחופש הגדול וכו') או שהאמא נתקעה בלי
סידור - כשהיו קטנים יותר, ובקשה שאארח את שניהם אצלנו.
לכל הנוגעים בדבר ברור שהחברות היא בין בני לבין תאום א' . לתאום ב' יש חברים משלו וזהו.
לא מנסים לדחוף אותו בכח בכל הזדמנות ולשמחתי גם מעולם לא ניסו לחנך אותי...

פשוט נפלת על מישהי חסרת טאקט באופן כללי

וזה לא קשור לכך שהיא אמא לתאומים.
כאמא לתאומות (שעדיין יחד בגן), אני כן יכולה להבין את ההרגשה שלה, אבל מה שאמרה לך באמת חסר רגישות.

sharonwe

New member
עובדת סוציאלית(!) חסרת טאקט. קיבלתי את הדובדבן שבקצפת

למעלה