הייתן מאמינות?

טלגל

New member
הייתן מאמינות?../images/Emo10.gif

יש אצלי בגן ילד שאני אינני פוגשת את אימו (אביו לא מעורב בגידולו). אבא אחר מביא אותו ומישהי אחרת מחזירה. בקיצור ניסיתי בשיחה בטלפון לומר לה כמה חשוב שתהיה מעורבת, אבל כנראה זה עבר מאוזן אחת לשניה.... ניסיתי להתקשר ואין תשובה בקיצור נראה לי מאד מאד לא בסדר לא להכיר בכלל מה קורה בגן....לא לדעת על בנה. (די שובב ובעית גבולות....) ובקיצור להתייחס לגן כאל בייביסיטר. אני חושבת להמשיך ולהתעקש על קשר עם האם. מה דעתכן?

עליגל

New member
יש ויש אמהות כאלה...../images/Emo163.gif

אני זוכרת שאחד המרצים שלי לפסיכולוגיה במסגרת לימודי אמר: "אי אפשר לחנך את ההורים,התעסקו עם הילדים." אני חושבת שזה משפט מתאים למקרה שלך. אם הטלפון לא עונה נסי להעביר מכתב עם ההורים שמביאים או לוקחים את הילד. או אפילו ביקור בית, נסי להודיע על בואך בעזרת מכתב או אפילו השאירי הודעה בתא קולי אם יש. ביקור בית יכול להיות מאוד יעיל. אם יש לך הרגשה שהילד מוזנח או לא מטופל כראוי זכותך לפנות לגורמים הרשמיים כמו: אחות בריאות הציבור, עובדת סוציאלית או כל גורם אחר שיברר מה קורה. ייתכן שתגלי אם שלא איכפת לה, במקרה כזה התרכזי בילד והעניקי לו למידת גבולות וכו´ בגן ובשעות שהוא בגן. בהצלחה.

ת ב נ

New member
אני בעד להמשיך לנסות וליצור קשר עם

האמא או אפילו האבא, אולי יש בעיות במשפחה שמצריכות מההורים הרבה אנרגיה., שכשהילד בגן זה מוריד מהם נטל. אם עכשו הם לא מתענינים- מה יקרה בבית הספר??

גן אלון

New member
לא לוותר

אני נתקלתי כבר בהרבה מקרים כאלה, ואני מתעקשת ולא מוותרת. בהשתלמות של מנהלות גן למדנו קורס מדהים על התפתחות הורית. לא רק הפסיכולוגיה של ילד הגן... בלי ההורים לא יעזרו הגבולות שאנו מתעקשות עליהם בגן. התחלתי את הקשר במסרים חיוביים. אפילו לשלוח במכתב..ברכה, עם פעילות שעשיתי עם הילד. שנוצר קשר הזמנתי לשיחה? כשנשאלתי אם כולם מוזמנים לשיחות -הסברתי שבמשך השנה אני נפגשת עם כולם ובחרתי להזמין אותה בין הראשונות. הורים של ילדים חסרי גבולות הרבה פעמים כבר לא רוצים שוב מה עולל ילדם. צריך לעבוד על שיפור הדימוי של הילד בעיני הוריו?!-מסובך... בהצלחה! וספרי לנו מה קרה. ומעבר לכך -השבוע שוחחתי עם קרובת משפחה ש"הבית במצב לא יציב". שאלתי אם הגננת יודעת על הרקע של הילד והיא ענתה שלא נוצר מצב לשיחה.:" על צרות כאלה אי אפשר לספר שמביאים או לוקחים את הילד, וכשיש בסביבה עוד הורים." עשה לי חומר למחשבה האם אנחנו זמינות מספיק לשיחות עם ההורים?

טלגל

New member
תודה על התשובות- אני באמת

מתכונת לא לותר, וכבר עשיתי טלפון עם האם שבו אני מזמינה אותה לבוא לגן ביום שישי לפתיחת הספריה (היא לא מגיעה אז היא גם לא קוראת את ההודעות). וקצת סיפרתי לה על ילדה בנימה חיובית, לצערי האבא לא מעורב בחינוך. אבל אני מתכונת כל פעם להזמין אותה ולעדכן אותה. אני באמת חושבת שצריך לעשות מקום לשיחות אישיות עם ההורים, אבל השאלה היא ומה אם אין נכונות לשיחה כזו מההורים?

למעלה