הייתן מאמינות שעם חברי הפייסבוק של בכורית

פרמלה

New member
הייתן מאמינות שעם חברי הפייסבוק של בכורית

נמנות שתי מורות שלה? WTF! על אחת מהן אני מסוגלת להאמין ואת השנייה אני לא מכירה, אבל באופן עקרוני, איזה מין רעיון דפוק זה?

אז איך הן יתעדכנו בחדש של ג'סטין ביבר?

לגמרי WTF

h 3

New member
מניחה שהרעיון הוא איזשהו פיקוח...

שלא יהיו התעללויות בילדים חלשים דרך הפייסבוק וכאלה... רוצה להאמין שזה לא החשבון הרגיל של אותן מורות אלא משהו שספציפי לחברות עם תלמידים... אם זה ככה דוקא לא נשמע לי נורא. H

מיוליקה

New member
לגמרי

ביררתי עכשיו עם חמוצית ועצבנית, ואכן גם הן חברות של המחנכות שלהן. לדבריהן מדובר בדף מיוחד שהמחנכת פתחה ע"מ להיות בקשר עם התלמידים. אין קשר יומיומי - המורה מעלה תמונות כיתתיות, איחולי חג שמח וכאלה. מבחינתי, מיותר לחלוטין. אגב, פעם אילצתי אחת מבנותי למחוק הודעה שכתבה בפייסבוק על כך שהמורה המעצבנת לאנגלית עשתה כך וכך.

פרמלה

New member
חמוצית ועצבנית! גדול!

אבל כאן מדובר בפרופיל הפייסבוק האזרחי-פרטי של המורות.

מיוליקה

New member
אז עוד יותר גרוע

גם מבחינת הפרטיות של התלמידים וגם מבחינת המורה וחייה הפרטיים. נשמע לי לא ראוי ולא רצוי. אני כל כך נגד שבירת הדיסטנס הזו, וחברות בפייסבוק ללא ספק לוקחת את זה כמה צעדים קדימה.

efratcn

New member
אני חברה של הנערות שלי בחשבון אחר

המטרה היא פיקוח ושמירה על הפרטיות שלהן מהכיוון שלי (שחברות שלי לא יוכלו להכנס ולצפות בהן). אם זה לא כך זה יכול להיות מאד בעייתי בעיניי.

adif11

New member
גיל די מתקדם. מוזר ביותר. מענין מה מנהלת

בית הספר חושבת על זה

NORD

New member
מה הבעיה עם זה?

ממש לא ברור לי. ידוע לי על מורה אחת, נחמדה ומוצלחת, שהזמינה את כל הכיתה להיות חברים שלה בפייסבוק. אין לי פייסבוק. לילדי יש (כתבתי על זה בשרשור שנפתח פה בעניין). אני מבינה מהם שפייסבוק הוא ערוץ תקשורת כמו כל אחר. אני ממש מפספסת פה משהו. תסבירו?

גם אני מסתכלת על זה מכיוון אחר

לא בטוחה שיש ערך מוסף לדור של המורות שהיו לנו וגרמו (לחלקנו) רק לתעב את בית הספר. אני בטוחה שגם אם לא נראה כך מהצד יש פה אלמנט כלשהו של פיקוח ושליטה וניטור של תגובות ושל יחסים בין ילדים. ואת יודעת מה, גם אם זה יסייע רק לילד דחוי אחד-דיינו.

לי זאת נראית ממש בעיה

ולא מנקודת מבט של אימא , כי איין לי ילדים בגיל הזה. אבל בהחלט נראה לי בעיתי שילדים יכולים לקרוא כל מיני סטטוסים של המורה, לראות אישיות תמונות שלה וכו' המורה היא עדיין חלק מעולם המבוגרים ואלא אם זה דף נוסף שהיא פתחה לעצמה בשביל הכיתה. אז זה לא לעניין שתלמידים יוכלו לקרוא התכתבויות של המורה וחברותיה, או בעלה, דעות פוליטיות , סתם דברי להג, ואולי אפילו דברים לא ראויים לגילם שלפעמים מבוגרים כותבים בפייסבוק, בהחלט שבירת דיסטאנס ומעבר לזה לא תמיד מבוגרים זוכרים שהם חברים של ילדים ( אני אף פעם לא מאשרת אחיינים, כדי לא להיות מוגבלת, למרות שממילא הפייסבוק שלי די מושבת) הרי אולי המורה לא כותבת דברים לא ראויים אבל עוד מבוגרים נמצאים על הקיר שלה. אני יודעת שאצלי לפעמים מתפרסמים סטטוסים מאוד בוטים חריפים צינים גסים מטבעם של חברי הפייסבוק שלי (קולגות בעיקר)

למעלה